Pikantne orzeszki ziemne KruKam 200 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Burak liofilizowany w proszku Krukam 100 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 26 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Wypełniony minerałami.
- Zawiera witaminy.
- Rozpuszcza się w płynach.
34,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Wypełniony minerałami.
- Zawiera witaminy.
- Rozpuszcza się w płynach.
Opis
Burak liofilizowany w proszku Krukam 100 g
Burak liofilizowany w formie proszku Krukam to wprost idealne rozwiązanie dla osób, które pragną mieć całoroczny dostęp do tego wspaniałego, słodkiego warzywa, który nie wymaga długiego gotowania i krojenia. Suszony burak jest wypełniony drogocennymi minerałami takimi jak żelazo, potas, sód, cynk, mangan. Ponadto zawiera witaminy A, E, K, C, grupę witamin B oraz wysoką zawartość kwasu foliowego, zalecanego szczególnie kobietom w ciąży.
Co to jest LIOFILIZACJA?
Liofilizacja to inaczej suszenie sublimacyjne, polegające na tym, że lód z zamrożonego produktu przechodzi od razu w parę wodną, pomijając stan ciekły. Dzięki temu produkt traci 90% swojej masy, a jego wilgotność sięga zaledwie 2%.
Dlaczego liofilizacja?
- jest to najbardziej zachowawczy proces konserwacji,
- pozwala na zachowanie największej ilości wartości odżywczych,
- produkty liofilizowane nie tracą swoich makroskładników i składników mineralnych, charakteryzują się także niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu do produktów suszonych oraz mrożonych,
- przy tym procesie nie używa się konserwantów,
- produkty poddane liofilizacji pozostają dłużej świeże , zachowują swój kształt, zapach i smak, a mała wilgotność sprawia, że bardziej odporne na działanie bakterii i grzybów.
Wygodne opakowanie!
Nasze owoce liofilizowane pakujemy w szczelnie zamykane tuby, które zapewniają świeżość produktów na długi, długi czas. A wielokrotnie zamykane wieczko ułatwia korzystanie z owoców na co dzień. Koniecznie muszą się znaleźć w Twojej kuchni!
Zapakuj je na spacer, w podróż, do pracy, czy szkoły i ciesz się smakiem świeżych owoców przez cały rok!
Zastosowanie
Produkt rozpuszcza się w płynach, dlatego dobrze się sprawdzi w koktajlach, owsiankach czy w cieście na naleśniki, gofry lub racuchy. Dodatkowym atutem będzie czerwony kolor potrawy, dzięki intensywnemu barwnikowi buraczka. Owoce liofilizowane są doskonałym przysmakiem, który można spożywać na wiele sposobów:
- dodatek do płatków śniadaniowych, musli, granoli
- dodatek do owsianki
- składnik sałatki
- wypieki - zarówno do środka, ale w szczególności do ozdoby - nadadzą smaku oraz koloru
- różne napoje - herbata, smoothie, lemoniada
- posypka
Skład
burak liofilizowany 100%
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
Pojemność:
100 G
Składniki:
Burak
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
Burak liofilizowany w proszku Krukam 100 g
Burak liofilizowany w formie proszku Krukam to wprost idealne rozwiązanie dla osób, które pragną mieć całoroczny dostęp do tego wspaniałego, słodkiego warzywa, który nie wymaga długiego gotowania i krojenia. Suszony burak jest wypełniony drogocennymi minerałami takimi jak żelazo, potas, sód, cynk, mangan. Ponadto zawiera witaminy A, E, K, C, grupę witamin B oraz wysoką zawartość kwasu foliowego, zalecanego szczególnie kobietom w ciąży.
Co to jest LIOFILIZACJA?
Liofilizacja to inaczej suszenie sublimacyjne, polegające na tym, że lód z zamrożonego produktu przechodzi od razu w parę wodną, pomijając stan ciekły. Dzięki temu produkt traci 90% swojej masy, a jego wilgotność sięga zaledwie 2%.
Dlaczego liofilizacja?
- jest to najbardziej zachowawczy proces konserwacji,
- pozwala na zachowanie największej ilości wartości odżywczych,
- produkty liofilizowane nie tracą swoich makroskładników i składników mineralnych, charakteryzują się także niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu do produktów suszonych oraz mrożonych,
- przy tym procesie nie używa się konserwantów,
- produkty poddane liofilizacji pozostają dłużej świeże , zachowują swój kształt, zapach i smak, a mała wilgotność sprawia, że bardziej odporne na działanie bakterii i grzybów.
Wygodne opakowanie!
Nasze owoce liofilizowane pakujemy w szczelnie zamykane tuby, które zapewniają świeżość produktów na długi, długi czas. A wielokrotnie zamykane wieczko ułatwia korzystanie z owoców na co dzień. Koniecznie muszą się znaleźć w Twojej kuchni!
Zapakuj je na spacer, w podróż, do pracy, czy szkoły i ciesz się smakiem świeżych owoców przez cały rok!
sposób użycia
Zastosowanie
Produkt rozpuszcza się w płynach, dlatego dobrze się sprawdzi w koktajlach, owsiankach czy w cieście na naleśniki, gofry lub racuchy. Dodatkowym atutem będzie czerwony kolor potrawy, dzięki intensywnemu barwnikowi buraczka. Owoce liofilizowane są doskonałym przysmakiem, który można spożywać na wiele sposobów:
- dodatek do płatków śniadaniowych, musli, granoli
- dodatek do owsianki
- składnik sałatki
- wypieki - zarówno do środka, ale w szczególności do ozdoby - nadadzą smaku oraz koloru
- różne napoje - herbata, smoothie, lemoniada
- posypka
Składniki
Skład
burak liofilizowany 100%
Alergeny
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
Cechy produktu
Pojemność:
100 G
Składniki:
Burak
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.