BIO Płatki z samopszy Babalscy 300 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- - 10 % taniej
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
BIO Makaron z płaskurki świderek Babalscy 400 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 31 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Bez jaj i soli.
- Wysoka zawartość białka, wapnia i fosforu.
- Masa netto: 400 g.
11,99 zł
10,79 zł
Najważniejsze cechy:
- Bez jaj i soli.
- Wysoka zawartość białka, wapnia i fosforu.
- Masa netto: 400 g.
Opis
BIO Makaron z płaskurki świderek Babalscy 400 g
BIO Makaron jest wyprodukowany z mąki ze starego gatunku zboża, Płaskurki. Bez jaj i soli. Płaskurka zawiera bardzo dużo białka oraz wapnia i fosforu, w mące tej zawarta jest witamina B1, PP, kwas pantotenowy, witamina młodości – E. Produkty z pszenicy Płaskurki pomagają w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz przy problemach z przemianą materii.
Płaskurka jest jedną z najstarszych form pszenicy. Powstała w Mezopotamii na terenach dzisiejszego Iraku. Szybko jednak stała się ziarnem uprawianym w całej Europie oraz Egipcie, gdzie stanowiła podstawowe ziarno przeznaczone do wypieku chleba. Dziś mało znana, niedoceniona, jednak posiadająca wiele nieocenionych właściwości pro zdrowotnych.
Dania z makaronu z płaskurki
Makaron z ziaren płaskurki jest bardzo dobrym dodatkiem do zup, zapiekanek, dań mięsnych oraz jarskich. Każda potrawa z nim nabiera wyjątkowego smaku.
Zdrowa dieta, z przewagą produktów ekologicznych, niczym nie zanieczyszczonych sprawia, że wszystkie niezbędne witaminy, pierwiastki i substancje stają się w pełni przyswajalne, co skutkuje zdrowiem, witalnością i dobrym samopoczuciem.
Składniki: mąka z pszenicy płaskurki* typ 1850, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości makaronu z Płaskurki
Płaskurka jest bogatym źródłem antyoksydantów i składników mineralnych takich jak wapń, fosfor, magnez oraz witaminy A, E, B jak również luteiny i błonnika, w którym znajdują się cenne beta-glukany pozytywnie oddziałujące na nasz układ odpornościowy.
Makaron wytworzony z ekologicznych ziaren płaskurki jest doskonałą bazą posiłku dla osób dbających o sylwetkę, ponieważ zawiera zaledwie 335 kcal w 100 g produktu. Ponadto wysoka zawartość błonnika pokarmowego zapewnia uczucie sytości, przyspiesza procesy trawienne oraz wpływa na wzrost tempa przemiany materii organizmu. Błonnik w diecie niezbędny jest również dla osób stale kontrolujących poziom cukru we krwi oraz frakcje złego cholesterolu.
Kolejny wyżej wspomniany składnik ziarna płaskurki to luteina. W naturze występuje jako żółty barwnik, który dostarczany z pożywieniem do organizmu zamienia się w naturalny filtr chroniący oko przed promieniowaniem UVA i UVB, jak również, będąc karotenoidem jest silnym przeciwutleniaczem, hamującym procesy powstawania komórek nowotworowych oraz procesy starzenia się.
Kolejny wyżej wspomniany składnik ziarna płaskurki to luteina. W naturze występuje jako żółty barwnik, który dostarczany z pożywieniem do organizmu zamienia się w naturalny filtr chroniący oko przed promieniowaniem UVA i UVB, jak również, będąc karotenoidem jest silnym przeciwutleniaczem, hamującym procesy powstawania komórek nowotworowych oraz procesy starzenia się.
Ze względu na wysoką zawartość dobrze przyswajalnego wapnia, makaron z ziaren płaskurki jest idealnym rozwiązaniem dla wegan chcących zdrowo zbilansować swoją dietę. Wapń jako budulec kości i zębów, oraz niezbędny pierwiastek wpływający na układ nerwowy oraz procesy krzepnięcia krwi jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Niezbędne w każdej diecie jest również źródło magnezu, który wzmacnia mięśnie i koi nerwy. W czasach, w których stres towarzyszy nam w każdym aspekcie życia, ilość i jakość magnezu jaką spożywamy jest wciąż zbyt niska.
Warto również pamiętać, że makaron z ziaren płaskurki zawiera gluten o innej budowie niż gluten pszenicy zwyczajnej, co sprawia, że może być on urozmaiceniem jadłospisu dla osób ograniczających gluten w swojej diecie.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1512,53 kJ / 357,14 kcal
-
Tłuszcz:`2,08 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,35 g
-
Węglowodany:67,7 g
-
w tym cukry:5,09 g
-
Błonnik:5,43 g
-
Białko:14,19 g
-
Sól:0,14 g
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka pszenna
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Makaron z płaskurki świderek Babalscy 400 g
BIO Makaron jest wyprodukowany z mąki ze starego gatunku zboża, Płaskurki. Bez jaj i soli. Płaskurka zawiera bardzo dużo białka oraz wapnia i fosforu, w mące tej zawarta jest witamina B1, PP, kwas pantotenowy, witamina młodości – E. Produkty z pszenicy Płaskurki pomagają w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz przy problemach z przemianą materii.
Płaskurka jest jedną z najstarszych form pszenicy. Powstała w Mezopotamii na terenach dzisiejszego Iraku. Szybko jednak stała się ziarnem uprawianym w całej Europie oraz Egipcie, gdzie stanowiła podstawowe ziarno przeznaczone do wypieku chleba. Dziś mało znana, niedoceniona, jednak posiadająca wiele nieocenionych właściwości pro zdrowotnych.
Dania z makaronu z płaskurki
Makaron z ziaren płaskurki jest bardzo dobrym dodatkiem do zup, zapiekanek, dań mięsnych oraz jarskich. Każda potrawa z nim nabiera wyjątkowego smaku.
Zdrowa dieta, z przewagą produktów ekologicznych, niczym nie zanieczyszczonych sprawia, że wszystkie niezbędne witaminy, pierwiastki i substancje stają się w pełni przyswajalne, co skutkuje zdrowiem, witalnością i dobrym samopoczuciem.
Składniki
Składniki: mąka z pszenicy płaskurki* typ 1850, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości
Właściwości makaronu z Płaskurki
Płaskurka jest bogatym źródłem antyoksydantów i składników mineralnych takich jak wapń, fosfor, magnez oraz witaminy A, E, B jak również luteiny i błonnika, w którym znajdują się cenne beta-glukany pozytywnie oddziałujące na nasz układ odpornościowy.
Makaron wytworzony z ekologicznych ziaren płaskurki jest doskonałą bazą posiłku dla osób dbających o sylwetkę, ponieważ zawiera zaledwie 335 kcal w 100 g produktu. Ponadto wysoka zawartość błonnika pokarmowego zapewnia uczucie sytości, przyspiesza procesy trawienne oraz wpływa na wzrost tempa przemiany materii organizmu. Błonnik w diecie niezbędny jest również dla osób stale kontrolujących poziom cukru we krwi oraz frakcje złego cholesterolu.
Kolejny wyżej wspomniany składnik ziarna płaskurki to luteina. W naturze występuje jako żółty barwnik, który dostarczany z pożywieniem do organizmu zamienia się w naturalny filtr chroniący oko przed promieniowaniem UVA i UVB, jak również, będąc karotenoidem jest silnym przeciwutleniaczem, hamującym procesy powstawania komórek nowotworowych oraz procesy starzenia się.
Kolejny wyżej wspomniany składnik ziarna płaskurki to luteina. W naturze występuje jako żółty barwnik, który dostarczany z pożywieniem do organizmu zamienia się w naturalny filtr chroniący oko przed promieniowaniem UVA i UVB, jak również, będąc karotenoidem jest silnym przeciwutleniaczem, hamującym procesy powstawania komórek nowotworowych oraz procesy starzenia się.
Ze względu na wysoką zawartość dobrze przyswajalnego wapnia, makaron z ziaren płaskurki jest idealnym rozwiązaniem dla wegan chcących zdrowo zbilansować swoją dietę. Wapń jako budulec kości i zębów, oraz niezbędny pierwiastek wpływający na układ nerwowy oraz procesy krzepnięcia krwi jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Niezbędne w każdej diecie jest również źródło magnezu, który wzmacnia mięśnie i koi nerwy. W czasach, w których stres towarzyszy nam w każdym aspekcie życia, ilość i jakość magnezu jaką spożywamy jest wciąż zbyt niska.
Warto również pamiętać, że makaron z ziaren płaskurki zawiera gluten o innej budowie niż gluten pszenicy zwyczajnej, co sprawia, że może być on urozmaiceniem jadłospisu dla osób ograniczających gluten w swojej diecie.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1512,53 kJ / 357,14 kcal
-
Tłuszcz:`2,08 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,35 g
-
Węglowodany:67,7 g
-
w tym cukry:5,09 g
-
Błonnik:5,43 g
-
Białko:14,19 g
-
Sól:0,14 g
Cechy produktu
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka pszenna
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.