BIO Mąka pszenna 750 Babalscy 1 kg
- Bestseller
BIO Makaron orkiszowy świderek Babalscy 400 g
Najważniejsze cechy:
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Doskonała baza wielu dań.
- Masa netto: 400 g.
Najważniejsze cechy:
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Doskonała baza wielu dań.
- Masa netto: 400 g.
Opis
BIO Makaron orkiszowy świderek Babalscy 400 g
Orkisz to prastare zboże, które zyskało uznanie już 8 tysięcy lat przed naszą erą. Zostało jednak zapomniane na długie lata, natomiast dziś, docenione przez specjalistów wraca i znów pozwala cieszyć się swoimi walorami.
Dania z makaronu orkiszowego
Makaron orkiszowy biały może stanowić doskonałą bazę wszystkich dań mięsnych, jarskich, zapiekanek, zup oraz sałatek makaronowych. Również jako ulubione danie dzieci, podawany z twarogiem, musem owocowym lub jogurtem będzie pełnowartościowym posiłkiem obiadowym.
Właściwości makaronu orkiszowego
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1385 kJ/ 325 kcal
-
Tłuszcz:2,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,5 g
-
Węglowodany:71,2 g
-
w tym cukry:2,0 g
-
Błonnik:7,6 g
-
Białko:11,5 g
-
Sól:< 0,025* g
-
*zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
BIO Makaron orkiszowy świderek Babalscy 400 g
Orkisz to prastare zboże, które zyskało uznanie już 8 tysięcy lat przed naszą erą. Zostało jednak zapomniane na długie lata, natomiast dziś, docenione przez specjalistów wraca i znów pozwala cieszyć się swoimi walorami.
Dania z makaronu orkiszowego
Makaron orkiszowy biały może stanowić doskonałą bazę wszystkich dań mięsnych, jarskich, zapiekanek, zup oraz sałatek makaronowych. Również jako ulubione danie dzieci, podawany z twarogiem, musem owocowym lub jogurtem będzie pełnowartościowym posiłkiem obiadowym.
Właściwości makaronu orkiszowego
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1385 kJ/ 325 kcal
-
Tłuszcz:2,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,5 g
-
Węglowodany:71,2 g
-
w tym cukry:2,0 g
-
Błonnik:7,6 g
-
Białko:11,5 g
-
Sól:< 0,025* g
-
*zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu