• Bestseller

BIO Makaron orkiszowy świderek Babalscy 400 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 27 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000250

Najważniejsze cechy:

  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Doskonała baza wielu dań.
  • Masa netto: 400 g.
11,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000250

Najważniejsze cechy:

  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Doskonała baza wielu dań.
  • Masa netto: 400 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Makaron orkiszowy świderek Babalscy 400 g

Orkisz to prastare zboże, które zyskało uznanie już 8 tysięcy lat przed naszą erą. Zostało jednak zapomniane na długie lata, natomiast dziś, docenione przez specjalistów wraca i znów pozwala cieszyć się swoimi walorami.

Dania z makaronu orkiszowego 

Makaron orkiszowy biały może stanowić doskonałą bazę wszystkich dań mięsnych, jarskich, zapiekanek, zup oraz sałatek makaronowych. Również jako ulubione danie dzieci, podawany z twarogiem, musem owocowym lub jogurtem będzie pełnowartościowym posiłkiem obiadowym.

Skład: Mąka orkiszowa biała typ 630, woda.

Właściwości makaronu orkiszowego

Bogactwo składników odżywczych i witamin sprawia, że orkisz to ziarno o dobroczynnym działaniu zdrowotnym. Kwas krzemowy, błonnik pokarmowy, szereg pierwiastków i witaminy pełniące rolę przeciwutleniaczy przemawiają za jego wyjątkowością.
Błonnik pokarmowy to substancja sprzyjająca skutecznemu i zdrowemu odchudzaniu. Wszystko dzięki temu, że posiłki zawierające jego źródło zapewniają długie uczucie sytości oraz regulują pracę jelit. Sprzyja on również regulacji poziomu cukru we krwi oraz obniża cholesterol, dlatego osoby cierpiące na cukrzycę i te z podwyższoną frakcją złego cholesterolu  powinny sięgać po produkty zawierające jego duże ilości.
Makaron z mąki orkiszowej jest cennym źródłem witaminy D, która buduje kości oraz wzmacnia odporność. Jej obecność w diecie jest niezbędna podobnie jak witaminy E, która będąc silnym przeciwutleniaczem uznana jest za witaminę młodości i płodności. Zapobiega ona bowiem bezpłodności oraz hamuje procesy starzenia się komórek.
Witamina A, która również jest zawarta w makaronie pochodzenia orkiszowego, wpływa na poprawę wzroku a dokładnie na ryzyko wystąpienia tak zwanej kurzej ślepoty, która uniemożliwia prawidłowe widzenie po zmroku. Jest również składnikiem budującym szkliwo nazębne oraz bierze udział w procesach związanych z utrzymaniem odporności.
Bardzo ważną funkcję pełni kompleks witamin z grupy B. Mają one zbawienny wpływ na działanie układu nerwowego, redukują napięcie nerwowe, poprawiają nastrój oraz wspierają układ pokarmowy. Źródło dobrze przyswajalnej witaminy B powinno stanowić podstawę każdej diety.
Makaron z mąki orkiszowej jest bogaty także w pierwiastki takie jak  fosfor, żelazo, cynk, miedz, mangan i kobalt. Fosfor i mangan biorą udział w procesach wzmacniających kości i zęby, miedz działa bakteriobójczo a kobalt razem z żelazem wzmacniają krew, dlatego są polecane głównie dla wegan i wegetarianów, gdyż podaż tych substancji w jarskich dietach jest zbyt mała.
Cynk jako pierwiastek odgrywa ważną rolę w dbaniu nie tylko o piękno zewnętrzne, ale również o zdrowie emocjonalne. Ponadto, że wzmacnia włosy, paznokcie i wygładza cerę stanowi bardzo ważny składnik wspierający walkę z depresją. Wpływa on bowiem na produkcję serotoniny czyli hormonu szczęścia a dodatkowo wspiera pracę tarczycy i kontroluje stężenie cukru we krwi.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1385 kJ/ 325 kcal
  • Tłuszcz:
    2,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,5 g
  • Węglowodany:
    71,2 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    7,6 g
  • Białko:
    11,5 g
  • Sól:
    < 0,025* g
  • *zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka orkiszowa Woda
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora
Opis

BIO Makaron orkiszowy świderek Babalscy 400 g

Orkisz to prastare zboże, które zyskało uznanie już 8 tysięcy lat przed naszą erą. Zostało jednak zapomniane na długie lata, natomiast dziś, docenione przez specjalistów wraca i znów pozwala cieszyć się swoimi walorami.

Dania z makaronu orkiszowego 

Makaron orkiszowy biały może stanowić doskonałą bazę wszystkich dań mięsnych, jarskich, zapiekanek, zup oraz sałatek makaronowych. Również jako ulubione danie dzieci, podawany z twarogiem, musem owocowym lub jogurtem będzie pełnowartościowym posiłkiem obiadowym.

Skład: Mąka orkiszowa biała typ 630, woda.

Właściwości makaronu orkiszowego

Bogactwo składników odżywczych i witamin sprawia, że orkisz to ziarno o dobroczynnym działaniu zdrowotnym. Kwas krzemowy, błonnik pokarmowy, szereg pierwiastków i witaminy pełniące rolę przeciwutleniaczy przemawiają za jego wyjątkowością.
Błonnik pokarmowy to substancja sprzyjająca skutecznemu i zdrowemu odchudzaniu. Wszystko dzięki temu, że posiłki zawierające jego źródło zapewniają długie uczucie sytości oraz regulują pracę jelit. Sprzyja on również regulacji poziomu cukru we krwi oraz obniża cholesterol, dlatego osoby cierpiące na cukrzycę i te z podwyższoną frakcją złego cholesterolu  powinny sięgać po produkty zawierające jego duże ilości.
Makaron z mąki orkiszowej jest cennym źródłem witaminy D, która buduje kości oraz wzmacnia odporność. Jej obecność w diecie jest niezbędna podobnie jak witaminy E, która będąc silnym przeciwutleniaczem uznana jest za witaminę młodości i płodności. Zapobiega ona bowiem bezpłodności oraz hamuje procesy starzenia się komórek.
Witamina A, która również jest zawarta w makaronie pochodzenia orkiszowego, wpływa na poprawę wzroku a dokładnie na ryzyko wystąpienia tak zwanej kurzej ślepoty, która uniemożliwia prawidłowe widzenie po zmroku. Jest również składnikiem budującym szkliwo nazębne oraz bierze udział w procesach związanych z utrzymaniem odporności.
Bardzo ważną funkcję pełni kompleks witamin z grupy B. Mają one zbawienny wpływ na działanie układu nerwowego, redukują napięcie nerwowe, poprawiają nastrój oraz wspierają układ pokarmowy. Źródło dobrze przyswajalnej witaminy B powinno stanowić podstawę każdej diety.
Makaron z mąki orkiszowej jest bogaty także w pierwiastki takie jak  fosfor, żelazo, cynk, miedz, mangan i kobalt. Fosfor i mangan biorą udział w procesach wzmacniających kości i zęby, miedz działa bakteriobójczo a kobalt razem z żelazem wzmacniają krew, dlatego są polecane głównie dla wegan i wegetarianów, gdyż podaż tych substancji w jarskich dietach jest zbyt mała.
Cynk jako pierwiastek odgrywa ważną rolę w dbaniu nie tylko o piękno zewnętrzne, ale również o zdrowie emocjonalne. Ponadto, że wzmacnia włosy, paznokcie i wygładza cerę stanowi bardzo ważny składnik wspierający walkę z depresją. Wpływa on bowiem na produkcję serotoniny czyli hormonu szczęścia a dodatkowo wspiera pracę tarczycy i kontroluje stężenie cukru we krwi.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1385 kJ/ 325 kcal
  • Tłuszcz:
    2,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,5 g
  • Węglowodany:
    71,2 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    7,6 g
  • Białko:
    11,5 g
  • Sól:
    < 0,025* g
  • *zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka orkiszowa Woda
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...