BIO Płatki pszenne Babalscy 300 g
- Bestseller
BIO Mąka orkiszowa 630 Babalscy 1 kg
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka orkiszowa typ: 630.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Pełna wartości odżywczych.
- Masa netto: 1 kg.
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka orkiszowa typ: 630.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Pełna wartości odżywczych.
- Masa netto: 1 kg.
Opis
BIO Mąka orkiszowa 630 Babalscy 1 kg
BIO Mąka orkiszowa ekologiczna biała, powstała z mielonego ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego „orzechowego” smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. Mąka orkiszowa posiada bardzo wysoki wskaźnik stosunku węglowodanów złożonych do węglowodanów prostych, obfituje też w witaminę B. Mąka orkiszowa posiada też wysoką zawartość białka (w tym 8 kluczowych aminokwasów).
Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż, który znany był już 8 tysięcy lat przed naszą erą, w czasach epoki kamiennej. Jego uprawą zajmowali się mieszkańcy Europy do końca epoki brązu. Dziś powrócił do łask, dając możliwość czerpania z dóbr jakie niesie ze sobą jego spożywanie.
Dania z mąki orkiszowej białej
Mąkę orkiszową białą można stosować do naleśników, makaronów, ciast i pierogów oraz do wypieku chleba. Na jej bazie można przygotować zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe posiłki, które zachwycają niecodziennym smakiem.
Właściwości mąki orkiszowej białej
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:342 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,4 g
-
Węglowodany:65,5 g
-
w tym cukry:3,2 g
-
Błonnik:4,7 g
-
Białko:13,9 g
-
Sód:0,001 g
BIO Mąka orkiszowa 630 Babalscy 1 kg
BIO Mąka orkiszowa ekologiczna biała, powstała z mielonego ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego „orzechowego” smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. Mąka orkiszowa posiada bardzo wysoki wskaźnik stosunku węglowodanów złożonych do węglowodanów prostych, obfituje też w witaminę B. Mąka orkiszowa posiada też wysoką zawartość białka (w tym 8 kluczowych aminokwasów).
Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż, który znany był już 8 tysięcy lat przed naszą erą, w czasach epoki kamiennej. Jego uprawą zajmowali się mieszkańcy Europy do końca epoki brązu. Dziś powrócił do łask, dając możliwość czerpania z dóbr jakie niesie ze sobą jego spożywanie.
Dania z mąki orkiszowej białej
Mąkę orkiszową białą można stosować do naleśników, makaronów, ciast i pierogów oraz do wypieku chleba. Na jej bazie można przygotować zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe posiłki, które zachwycają niecodziennym smakiem.
Właściwości mąki orkiszowej białej
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:342 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,4 g
-
Węglowodany:65,5 g
-
w tym cukry:3,2 g
-
Błonnik:4,7 g
-
Białko:13,9 g
-
Sód:0,001 g