• Bestseller

BIO Mąka orkiszowa 630 Babalscy 1 kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 45 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198007488

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka orkiszowa typ: 630.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Pełna wartości odżywczych.
  • Masa netto: 1 kg.
18,49 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 4 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198007488

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka orkiszowa typ: 630.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Pełna wartości odżywczych.
  • Masa netto: 1 kg.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Mąka orkiszowa 630 Babalscy 1 kg

BIO Mąka orkiszowa ekologiczna biała, powstała z mielonego ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego „orzechowego” smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. Mąka orkiszowa posiada bardzo wysoki wskaźnik stosunku węglowodanów złożonych do węglowodanów prostych, obfituje też w witaminę B. Mąka orkiszowa posiada też wysoką zawartość białka (w tym 8 kluczowych aminokwasów).

Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż, który znany był już 8 tysięcy lat przed naszą erą, w czasach epoki kamiennej. Jego uprawą zajmowali się mieszkańcy Europy do końca epoki brązu. Dziś powrócił do łask, dając możliwość czerpania z dóbr jakie niesie ze sobą jego spożywanie.

Dania z mąki orkiszowej białej

Mąkę orkiszową białą można stosować do naleśników, makaronów, ciast i pierogów oraz do wypieku chleba. Na jej bazie można przygotować zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe posiłki, które zachwycają niecodziennym smakiem.

Skład: mąka orkiszowa* typ 630
*Produkt rolnictwa ekologicznego

Właściwości mąki orkiszowej białej

Ziarna orkiszu są bogactwem wielu cennych składników odżywczych i witamin. Zawiera w sobie źródło witaminy E, D i pro witaminę A oraz kompleks witamin z grupy B. Fosfor, żelazo, cynk, miedz, mangan i kobalt to zbiór pierwiastków, które niosą ze sobą wiele cennych właściwości dla zdrowia. Zarówno kwas krzemowy, którym może poszczycić się orkisz pełni znaczącą rolę dla zdrowia i urody. Dba nie tylko o włosy, skórę i paznokcie, ale również o układ pokarmowy.
Witamina A jest składnikiem, który uczestniczy w wielu procesach zachodzących w organizmie. Dostarczanie jej wraz z wartościowym pożywieniem może zapobiegać tak zwanej kurzej ślepocie, która objawia się niemożnością widzenia po zmierzchu oraz buduje naturalną odporność i jest składnikiem szkliwa nazębnego.
Witamina E należy do grupy silnych przeciwutleniaczy. Jest nazywana potocznie witaminą młodości i płodności, gdyż przeciwdziała starzeniu się organizmu oraz zapobiega bezpłodności. Ponadto witamina ta hamuje utlenianie cholesterolu, tym samym minimalizuje ryzyko wystąpienia miażdżycy. Zapobiegając tworzeniu się skrzepów w naczyniach krwionośnych, działa profilaktycznie  przeciw zawałowi mięśnia sercowego. Zdrowe, naturalnego pochodzenia posiłki zapewnią doskonałą podaż tej witaminy do organizmu, dzięki czemu w prosty i smaczny sposób można zadbać o własne zdrowie.
Kompleks witamin z grupy B odpowiada za prawidłową pracę układu nerwowego, łagodzi napięcie nerwowe, wpływa na dobry nastrój. Grupa witamin B kompleks wspiera również sprawność intelektualną oraz wpływa na funkcje układu krążenia i układu pokarmowego. Dlatego tak ważne jest dostarczanie ich wraz z pełnowartościowymi posiłkami każdego dnia.
W parze z witaminą B idzie ważny mikroelement jakim jest kobalt. To on razem z nią  uczestniczy w prawidłowym działaniu układu nerwowego oraz w procesie wytwarzania czerwonych krwinek. Specjaliści wskazują na większe ryzyko wystąpienia niedoboru tego pierwiastka pośród osób stosujących diety wegetariańską i wegańską. Produkty na bazie mąki orkiszowej zapewnią dobre źródło nie tylko kobaltu, ale też żelaza, które w dietach jarskich również jest deficytowe. Żelazo podobnie jak kobalt ma wpływ na krew, tym samy zapobiega anemii.
Fosfor i mangan to pierwiastki wywierające duży wpływ na mocne kości i zęby. Ich obecność w diecie obniża ryzyko zachorowalności na osteoporozę. 
O piękne włosy, skórę i paznokcie zadba naturalne źródło cynku w diecie. Regularnie dostarczany z pożywieniem wpływa na pracę tarczycy, odporność organizmu a także na produkcję serotoniny, która jest hormonem szczęścia i zapobiega depresji.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    342 kcal
  • Tłuszcz:
    1,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    65,5 g
  • w tym cukry:
    3,2 g
  • Błonnik:
    4,7 g
  • Białko:
    13,9 g
  • Sód:
    0,001 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka orkiszowa
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Mąka orkiszowa 630 Babalscy 1 kg

BIO Mąka orkiszowa ekologiczna biała, powstała z mielonego ziarna orkiszu. W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego „orzechowego” smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. Mąka orkiszowa posiada bardzo wysoki wskaźnik stosunku węglowodanów złożonych do węglowodanów prostych, obfituje też w witaminę B. Mąka orkiszowa posiada też wysoką zawartość białka (w tym 8 kluczowych aminokwasów).

Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż, który znany był już 8 tysięcy lat przed naszą erą, w czasach epoki kamiennej. Jego uprawą zajmowali się mieszkańcy Europy do końca epoki brązu. Dziś powrócił do łask, dając możliwość czerpania z dóbr jakie niesie ze sobą jego spożywanie.

Dania z mąki orkiszowej białej

Mąkę orkiszową białą można stosować do naleśników, makaronów, ciast i pierogów oraz do wypieku chleba. Na jej bazie można przygotować zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe posiłki, które zachwycają niecodziennym smakiem.

Skład: mąka orkiszowa* typ 630
*Produkt rolnictwa ekologicznego

Właściwości mąki orkiszowej białej

Ziarna orkiszu są bogactwem wielu cennych składników odżywczych i witamin. Zawiera w sobie źródło witaminy E, D i pro witaminę A oraz kompleks witamin z grupy B. Fosfor, żelazo, cynk, miedz, mangan i kobalt to zbiór pierwiastków, które niosą ze sobą wiele cennych właściwości dla zdrowia. Zarówno kwas krzemowy, którym może poszczycić się orkisz pełni znaczącą rolę dla zdrowia i urody. Dba nie tylko o włosy, skórę i paznokcie, ale również o układ pokarmowy.
Witamina A jest składnikiem, który uczestniczy w wielu procesach zachodzących w organizmie. Dostarczanie jej wraz z wartościowym pożywieniem może zapobiegać tak zwanej kurzej ślepocie, która objawia się niemożnością widzenia po zmierzchu oraz buduje naturalną odporność i jest składnikiem szkliwa nazębnego.
Witamina E należy do grupy silnych przeciwutleniaczy. Jest nazywana potocznie witaminą młodości i płodności, gdyż przeciwdziała starzeniu się organizmu oraz zapobiega bezpłodności. Ponadto witamina ta hamuje utlenianie cholesterolu, tym samym minimalizuje ryzyko wystąpienia miażdżycy. Zapobiegając tworzeniu się skrzepów w naczyniach krwionośnych, działa profilaktycznie  przeciw zawałowi mięśnia sercowego. Zdrowe, naturalnego pochodzenia posiłki zapewnią doskonałą podaż tej witaminy do organizmu, dzięki czemu w prosty i smaczny sposób można zadbać o własne zdrowie.
Kompleks witamin z grupy B odpowiada za prawidłową pracę układu nerwowego, łagodzi napięcie nerwowe, wpływa na dobry nastrój. Grupa witamin B kompleks wspiera również sprawność intelektualną oraz wpływa na funkcje układu krążenia i układu pokarmowego. Dlatego tak ważne jest dostarczanie ich wraz z pełnowartościowymi posiłkami każdego dnia.
W parze z witaminą B idzie ważny mikroelement jakim jest kobalt. To on razem z nią  uczestniczy w prawidłowym działaniu układu nerwowego oraz w procesie wytwarzania czerwonych krwinek. Specjaliści wskazują na większe ryzyko wystąpienia niedoboru tego pierwiastka pośród osób stosujących diety wegetariańską i wegańską. Produkty na bazie mąki orkiszowej zapewnią dobre źródło nie tylko kobaltu, ale też żelaza, które w dietach jarskich również jest deficytowe. Żelazo podobnie jak kobalt ma wpływ na krew, tym samy zapobiega anemii.
Fosfor i mangan to pierwiastki wywierające duży wpływ na mocne kości i zęby. Ich obecność w diecie obniża ryzyko zachorowalności na osteoporozę. 
O piękne włosy, skórę i paznokcie zadba naturalne źródło cynku w diecie. Regularnie dostarczany z pożywieniem wpływa na pracę tarczycy, odporność organizmu a także na produkcję serotoniny, która jest hormonem szczęścia i zapobiega depresji.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    342 kcal
  • Tłuszcz:
    1,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    65,5 g
  • w tym cukry:
    3,2 g
  • Błonnik:
    4,7 g
  • Białko:
    13,9 g
  • Sód:
    0,001 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka orkiszowa
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...