BIO Mąka orkiszowa razowa 2000 Babalscy 1 kg
- Bestseller
BIO Makaron orkiszowy muszelki Babalscy 400 g
Najważniejsze cechy:
- Odmiana orkiszu: schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Delikatny smak.
- Masa netto: 400 g.
Najważniejsze cechy:
- Odmiana orkiszu: schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Delikatny smak.
- Masa netto: 400 g.
Opis
BIO Makaron orkiszowy muszelki Babalscy 400 g
Orkisz to prastare zboże, które zyskało uznanie już 8 tysięcy lat przed naszą erą. Zostało jednak zapomniane na długie lata, natomiast dziś, docenione przez specjalistów wraca i znów pozwala cieszyć się swoimi walorami.
Dania z makaronu orkiszowego
Makaron muszelki - to, co najlepsze z orkiszu
Orkisz, z którego powstaje makaron w kształcie muszelek to prastare zboże uznawane za żywność funkcjonalną, czyli prozdrowotną. Wszystko ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Orkisz to skarbnica błonnika wpływającego na działanie układu pokarmowego i regulacji poziomu cukru we krwi oraz obniżenie tzw. złego cholesterolu. To też źródło witaminy D wzmacniającej odporność i kości, witaminy E będącej silnym przeciwutleniaczem, zapobiegającym procesowi przedwczesnego starzenia się komórek. Orkisz dostarcza również sporych pokładów witaminy A wzmacniającej między innymi wzrok i witamin z grupy B będących niezbędnym składnikiem do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Makaron muszelki małe powstały z orkiszu jest też bogaty w fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan i kobalt.
Makaron muszelki - idealny dodatek do ulubionych dań
Makaron orkiszowy muszelki biały wyróżnia się delikatnym smakiem, dlatego świetnie sprawdzi się jako element jadłospisu nie tylko dorosłych, ale i dzieci. Makaron muszelki 400g to idealne muszelki do zupy, jak i świetna baza do sałatki, dodatek do dań mięsnych i jarskich, czy zapiekanek. Z dodatkiem owoców, twarogu na słodko lub jogurtu będzie też ciekawą propozycją na podwieczorek, czy obiad na słodko.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1507,37 kJ/356,06 kcal
-
Tłuszcz:2,2 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,33 g
-
Węglowodany:67,18 g
-
w tym cukry:2,89 g
-
Błonnik:6,27 g
-
Białko:13,75 g
-
Sól:0,07 g
BIO Makaron orkiszowy muszelki Babalscy 400 g
Orkisz to prastare zboże, które zyskało uznanie już 8 tysięcy lat przed naszą erą. Zostało jednak zapomniane na długie lata, natomiast dziś, docenione przez specjalistów wraca i znów pozwala cieszyć się swoimi walorami.
Dania z makaronu orkiszowego
Makaron muszelki - to, co najlepsze z orkiszu
Orkisz, z którego powstaje makaron w kształcie muszelek to prastare zboże uznawane za żywność funkcjonalną, czyli prozdrowotną. Wszystko ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Orkisz to skarbnica błonnika wpływającego na działanie układu pokarmowego i regulacji poziomu cukru we krwi oraz obniżenie tzw. złego cholesterolu. To też źródło witaminy D wzmacniającej odporność i kości, witaminy E będącej silnym przeciwutleniaczem, zapobiegającym procesowi przedwczesnego starzenia się komórek. Orkisz dostarcza również sporych pokładów witaminy A wzmacniającej między innymi wzrok i witamin z grupy B będących niezbędnym składnikiem do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Makaron muszelki małe powstały z orkiszu jest też bogaty w fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan i kobalt.
Makaron muszelki - idealny dodatek do ulubionych dań
Makaron orkiszowy muszelki biały wyróżnia się delikatnym smakiem, dlatego świetnie sprawdzi się jako element jadłospisu nie tylko dorosłych, ale i dzieci. Makaron muszelki 400g to idealne muszelki do zupy, jak i świetna baza do sałatki, dodatek do dań mięsnych i jarskich, czy zapiekanek. Z dodatkiem owoców, twarogu na słodko lub jogurtu będzie też ciekawą propozycją na podwieczorek, czy obiad na słodko.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1507,37 kJ/356,06 kcal
-
Tłuszcz:2,2 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,33 g
-
Węglowodany:67,18 g
-
w tym cukry:2,89 g
-
Błonnik:6,27 g
-
Białko:13,75 g
-
Sól:0,07 g