• Bestseller

BIO Otręby żytnie Babalscy 300 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000151

Najważniejsze cechy:

  • Zdrowe i pożywne.
  • Doskonały dodatek do deserów.
  • Idealne na śniadanie.
  • Masa netto: 300 g.
4,59 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 1 punkt.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000151

Najważniejsze cechy:

  • Zdrowe i pożywne.
  • Doskonały dodatek do deserów.
  • Idealne na śniadanie.
  • Masa netto: 300 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Otręby żytnie Babalscy 300 g

Żyto to zboże pochodzące z Bliskiego Wschodu, które od 3000 lat pełni ważną rolę w żywieniu człowieka. Jego walory smakowe i odżywcze przetrwały do dziś.
Żelazo, fosfor, sód, potas, jod i wapń to prawdziwie cenne pierwiastki będące składnikami żyta. Również bogactwo fito estrogenów świadczy o wyjątkowości tego zboża. Obniżają one ryzyko występowania nowotworów,  przeciwdziałają chorobie wieńcowej i osteoporozie a także pozwalają przedłużyć młodość u kobiet. Jako silne przeciwutleniacze zwalczają wolne rodniki i hamują procesy starzenia się komórek.

Zastosowanie otrębów żytnich

Otręby żytnie swoje zastosowanie znajdują w każdej kuchni. Są doskonałym dodatkiem do jogurtu, kefiru, mleka, musli, sałatek owocowych czy warzywnych. Można również wzbogacić nimi naleśniki, gofry i ciasteczka nadając deserom zdrowszą postać.

Właściwości otrębów żytnich

Dla osób dbających o piękną sylwetkę lub zmierzających do jej uzyskania, błonnik pokarmowy pochodzący z otrąb żytnich jest idealnym rozwiązaniem, aby zapewnić długie uczucie sytości oraz usprawnić pracę jelit. Dodatkowo obniża on poziom cukru we krwi i zapobiega miażdżycy poprzez zmniejszenie wchłaniania cholesterolu w jelitach.
Związek dwóch elektrolitów, którymi są potas i sód ma dobroczynne działanie na siłę mięśni, zdrowe serce oraz regulację ciśnienia krwi. Ich źródło w diecie powinno być wysoko przyswajalne a takie pochodzi wyłącznie z naturalnych, ekologicznych produktów. Dodatek otrąb żytnich do posiłków pozwoli w smaczny sposób utrzymać ich stężenie na prawidłowym poziomie.
Dbając o mocne kości i zdrowe zęby należy pamiętać o codziennej podaży wapna i fosforu dostarczanych z pożywieniem. Pierwiastki te są niezbędne w profilaktyce osteoporozy, dlatego warto zadbać o zdrowe, zbilansowane posiłki na bazie produktów pochodzących z żyta. Na brak wapna narażeni są głównie weganie, którzy próbując zdrowo bilansować dietę powinni pamiętać o posiłkach przygotowanych z dodatkiem otrąb, aby zapewnić organizmowi optymalny poziom tego pierwiastka. Dotyczy to również kobiet karmiących, których dzieci wykazują alergię na mleko i inne produkty mleczno pochodne.
Jod należy do składników odżywczych, które nie są magazynowane w organizmie człowieka, więc musi być dostarczany z dietą. Jest niezbędny do wytwarzania hormonów tarczycyktóre  wpływają m.in. na prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu, układu nerwowego i układu kostnego. Jod jest także jednym z najsilniejszych antyoksydantów i wykazuje działanie ochronne w procesach zapalnych oraz nowotworowych.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1250,11 kJ/ 297,46 kcal
  • Tłuszcz:
    1,16 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,16 g
  • Węglowodany:
    44,67 g
  • w tym cukry:
    6,21 g
  • Błonnik:
    25,29 g
  • białko:
    14,44 g
  • Sól:
    0,19 g
Pojemność:
300 G
Składniki:
Otręby żytnie
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Otręby żytnie Babalscy 300 g

Żyto to zboże pochodzące z Bliskiego Wschodu, które od 3000 lat pełni ważną rolę w żywieniu człowieka. Jego walory smakowe i odżywcze przetrwały do dziś.
Żelazo, fosfor, sód, potas, jod i wapń to prawdziwie cenne pierwiastki będące składnikami żyta. Również bogactwo fito estrogenów świadczy o wyjątkowości tego zboża. Obniżają one ryzyko występowania nowotworów,  przeciwdziałają chorobie wieńcowej i osteoporozie a także pozwalają przedłużyć młodość u kobiet. Jako silne przeciwutleniacze zwalczają wolne rodniki i hamują procesy starzenia się komórek.

Zastosowanie otrębów żytnich

Otręby żytnie swoje zastosowanie znajdują w każdej kuchni. Są doskonałym dodatkiem do jogurtu, kefiru, mleka, musli, sałatek owocowych czy warzywnych. Można również wzbogacić nimi naleśniki, gofry i ciasteczka nadając deserom zdrowszą postać.

Właściwości otrębów żytnich

Dla osób dbających o piękną sylwetkę lub zmierzających do jej uzyskania, błonnik pokarmowy pochodzący z otrąb żytnich jest idealnym rozwiązaniem, aby zapewnić długie uczucie sytości oraz usprawnić pracę jelit. Dodatkowo obniża on poziom cukru we krwi i zapobiega miażdżycy poprzez zmniejszenie wchłaniania cholesterolu w jelitach.
Związek dwóch elektrolitów, którymi są potas i sód ma dobroczynne działanie na siłę mięśni, zdrowe serce oraz regulację ciśnienia krwi. Ich źródło w diecie powinno być wysoko przyswajalne a takie pochodzi wyłącznie z naturalnych, ekologicznych produktów. Dodatek otrąb żytnich do posiłków pozwoli w smaczny sposób utrzymać ich stężenie na prawidłowym poziomie.
Dbając o mocne kości i zdrowe zęby należy pamiętać o codziennej podaży wapna i fosforu dostarczanych z pożywieniem. Pierwiastki te są niezbędne w profilaktyce osteoporozy, dlatego warto zadbać o zdrowe, zbilansowane posiłki na bazie produktów pochodzących z żyta. Na brak wapna narażeni są głównie weganie, którzy próbując zdrowo bilansować dietę powinni pamiętać o posiłkach przygotowanych z dodatkiem otrąb, aby zapewnić organizmowi optymalny poziom tego pierwiastka. Dotyczy to również kobiet karmiących, których dzieci wykazują alergię na mleko i inne produkty mleczno pochodne.
Jod należy do składników odżywczych, które nie są magazynowane w organizmie człowieka, więc musi być dostarczany z dietą. Jest niezbędny do wytwarzania hormonów tarczycyktóre  wpływają m.in. na prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu, układu nerwowego i układu kostnego. Jod jest także jednym z najsilniejszych antyoksydantów i wykazuje działanie ochronne w procesach zapalnych oraz nowotworowych.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1250,11 kJ/ 297,46 kcal
  • Tłuszcz:
    1,16 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,16 g
  • Węglowodany:
    44,67 g
  • w tym cukry:
    6,21 g
  • Błonnik:
    25,29 g
  • białko:
    14,44 g
  • Sól:
    0,19 g
Pojemność:
300 G
Składniki:
Otręby żytnie
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...