BIO Makaron razowy pszenny rurka Babalscy 400 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
BIO Mąka żytnia razowa 2000 Babalscy 1 kg
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 42 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka żytnia razowa typ: 2000.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Bogata w składniki odżywcze.
- Masa netto: 1 kg.
9,49 zł
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka żytnia razowa typ: 2000.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Bogata w składniki odżywcze.
- Masa netto: 1 kg.
Opis
BIO Mąka żytnia razowa 2000 Babalscy 1 kg
BIO Mąka żytnia razowa Typ 2000, mielona na żarnach. Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Produkty z żyta wzmacniają kości i zęby (duża zawartość fosforu), dodają też siły i budują mięśnie.
Żyto to zboże pochodzące z Bliskiego Wschodu, które od 3000 lat pełni ważną rolę w żywieniu człowieka.
Ziarna żyta są bogactwem wielu składników odżywczych a przede wszystkim żelaza, fosforu, sodu, potasu, jodu i wapna. Wysoka zawartość fitoestrogenów obniża ryzyko występowania nowotworów, przeciwdziała chorobie wieńcowej i osteoporozie. Są one również przeciwutleniaczami zwalczającymi wolne rodniki oraz mają właściwości grzybobójcze.
Dania z mąki razowej żytniej
Mąka żytnia razowa jest doskonała do wypieku wartościowego chleba. Powstały wypiek jest ciemny, ciężki i bardzo odżywczy. Zarówno wypiekany na drożdżach jak i na zakwasie pozwala cieszyć się doskonałym smakiem. Polecany do wypieku z dodatkiem płatków owsianych, nasion słonecznika lub pestek dyni.
Wzmocnij organizm i zadbaj o pozytywną energię każdego dnia. Produkty powstałe zgodnie z naturą to najlepsze, co możesz podarować sobie i swoim bliskim.
Składniki: BIO Mąka żytnia razowa typ: 2000
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości mąki razowej żytniej
Żyto pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała poprzez wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który zapewnia uczucie sytości oraz reguluje perystaltykę jelit. Ponadto jest źródłem cennych beta- glukanów, które są uznane za naturalny preparat wspomagający odporność. Błonnik pokarmowy zawarty w życie jest również zalecanym pokarmem dla chorych na cukrzycę, gdyż nie podnosi gwałtownie stężenia glukozy we krwi.
Fosfor i wapń to elementy zawarte w mące żytniej, mające wpływ na wzmocnienie kości i zębów. Ich niedobór w diecie skutkuje rozwojem choroby jaką jest osteoporoza, niszczy szkliwo oraz sprzyja rozwojowi próchnicy. Warto więc regularnie dostarczać w pożywieniu te pierwiastki, aby zapobiegać skutkom ich niedoboru.
Za prawidłową pracę hormonów tarczycy odpowiada jod. Nie może zabraknąć go w diecie, gdyż skutki jego niedoboru mają negatywny wpływ na cały organizm. Regularna podaż jodu w posiłkach na bazie ekologicznych produktów, zapewnia jego dobre wchłanianie i pomaga cieszyć się zdrowiem.
Sód to pierwiastek niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzięki niemu, a także innym elektrolitom takim jak potas, serce może sprawnie pracować a ciśnienie krwi jest na odpowiednim poziomie.
Kolejnym ważnym pierwiastkiem zawartym w mące żytniej jest żelazo, które wzmacnia krew, zapobiega anemii oraz odpowiada za transport tlenu do wszystkich komórek ciała. To właśnie dlatego przyjmowanie go z dietą jest tak ważne. O potrawy na bazie mąki żytniej powinny dbać głównie osoby będące na diecie jarskiej, gdyż naturalne pochodzenie zbóż pozwala dostarczyć odpowiednią jego ilość w dobrze przyswajalnej postaci.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu
-
Wartość energetyczna:1305 kJ / 311 kcal
-
Białko:5,6 g
-
Węglowodany:70,2 g
-
Tłuszcz:1,3 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
mąka żytnia razowa typ 2000
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Mąka żytnia razowa 2000 Babalscy 1 kg
BIO Mąka żytnia razowa Typ 2000, mielona na żarnach. Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Produkty z żyta wzmacniają kości i zęby (duża zawartość fosforu), dodają też siły i budują mięśnie.
Żyto to zboże pochodzące z Bliskiego Wschodu, które od 3000 lat pełni ważną rolę w żywieniu człowieka.
Ziarna żyta są bogactwem wielu składników odżywczych a przede wszystkim żelaza, fosforu, sodu, potasu, jodu i wapna. Wysoka zawartość fitoestrogenów obniża ryzyko występowania nowotworów, przeciwdziała chorobie wieńcowej i osteoporozie. Są one również przeciwutleniaczami zwalczającymi wolne rodniki oraz mają właściwości grzybobójcze.
Dania z mąki razowej żytniej
Mąka żytnia razowa jest doskonała do wypieku wartościowego chleba. Powstały wypiek jest ciemny, ciężki i bardzo odżywczy. Zarówno wypiekany na drożdżach jak i na zakwasie pozwala cieszyć się doskonałym smakiem. Polecany do wypieku z dodatkiem płatków owsianych, nasion słonecznika lub pestek dyni.
Wzmocnij organizm i zadbaj o pozytywną energię każdego dnia. Produkty powstałe zgodnie z naturą to najlepsze, co możesz podarować sobie i swoim bliskim.
Składniki
Składniki: BIO Mąka żytnia razowa typ: 2000
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości
Właściwości mąki razowej żytniej
Żyto pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała poprzez wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który zapewnia uczucie sytości oraz reguluje perystaltykę jelit. Ponadto jest źródłem cennych beta- glukanów, które są uznane za naturalny preparat wspomagający odporność. Błonnik pokarmowy zawarty w życie jest również zalecanym pokarmem dla chorych na cukrzycę, gdyż nie podnosi gwałtownie stężenia glukozy we krwi.
Fosfor i wapń to elementy zawarte w mące żytniej, mające wpływ na wzmocnienie kości i zębów. Ich niedobór w diecie skutkuje rozwojem choroby jaką jest osteoporoza, niszczy szkliwo oraz sprzyja rozwojowi próchnicy. Warto więc regularnie dostarczać w pożywieniu te pierwiastki, aby zapobiegać skutkom ich niedoboru.
Za prawidłową pracę hormonów tarczycy odpowiada jod. Nie może zabraknąć go w diecie, gdyż skutki jego niedoboru mają negatywny wpływ na cały organizm. Regularna podaż jodu w posiłkach na bazie ekologicznych produktów, zapewnia jego dobre wchłanianie i pomaga cieszyć się zdrowiem.
Sód to pierwiastek niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzięki niemu, a także innym elektrolitom takim jak potas, serce może sprawnie pracować a ciśnienie krwi jest na odpowiednim poziomie.
Kolejnym ważnym pierwiastkiem zawartym w mące żytniej jest żelazo, które wzmacnia krew, zapobiega anemii oraz odpowiada za transport tlenu do wszystkich komórek ciała. To właśnie dlatego przyjmowanie go z dietą jest tak ważne. O potrawy na bazie mąki żytniej powinny dbać głównie osoby będące na diecie jarskiej, gdyż naturalne pochodzenie zbóż pozwala dostarczyć odpowiednią jego ilość w dobrze przyswajalnej postaci.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu
-
Wartość energetyczna:1305 kJ / 311 kcal
-
Białko:5,6 g
-
Węglowodany:70,2 g
-
Tłuszcz:1,3 g
Cechy produktu
Pojemność:
1 KG
Składniki:
mąka żytnia razowa typ 2000
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.