Sól Epsom (sól gorzka) 1 kg Smakosz
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Sól himalajska czarna Smakosz - 1kg
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Charakterystyczny jajeczny aromat.
- Zawiera związków siarki, które nadają jej kolor.
- Imituje zapach jaj kurzych.
- Idealnie nadaje się jako dodatki do dań bezmięsnych.
15 zł rabatu od 150 zł
-15,00 zł
z kodem: 15odrazu
17,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Charakterystyczny jajeczny aromat.
- Zawiera związków siarki, które nadają jej kolor.
- Imituje zapach jaj kurzych.
- Idealnie nadaje się jako dodatki do dań bezmięsnych.
Opis
Sól himalajska czarna Smakosz - 1kg
Sól himalajska czarna Smakosz znana również jako Kala Namak jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa lub dodatek do chaats (przypraw), ostrych sosów, wszystkich rodzajów owoców, raitas (indyjskich dipów) i wielu innych indyjskich pikantnych przekąsek. Na charakterystyczny aromat jajeczny Chaat masala (indyjska mieszanka przypraw) ma wpływ czarna sól. Osoby spoza Indii, które nie są przyzwyczajone do czarnej soli często porównują jej zapach do zapachu zgniłych jaj. Z powodu obecności związków siarki, nabiera ona od brązowo-różowego do ciemno-fioletowego koloru kamienia. Czarna sól wydobywana jest m.in. w Pakistanie, Indiach i Bangladeszu. Sól jest związkiem złożonym z jednej cząsteczki sodu i jednej cząsteczki chloru. Składa się głównie z chlorku sodu oraz niewielkich ilości: - siarczanu sodu, - siarczku żelaza, - siarkowodoru. Niestety, wbrew powszechnej opinii, czarnej soli nie można przypisać właściwości detoksykujących czy leczniczych. Wszystkie rodzaje soli to tak naprawdę ten sam związek chemiczny – NaCl. Różnica pomiędzy poszczególnymi rodzajami polega na domieszkach, które nadają im charakterystyczny smak czy zapach. Daleko więc szukać badań potwierdzających prozdrowotne właściwości czarnej soli kala namak.Składniki:
sól kala namak (czarna)Sól himalajska czarna Smakosz - Zastosowanie:
Sól czarna Kala Namak jest również chętnie wybierana przez osoby będące na diecie wegańskiej, ponieważ charakterystyczny ,,jajeczny" aromat soli imituje zapach jaj kurzych oraz idealnie nadaje się do popularnego tofu. Jest idealnym dodatkiem do wielu innych dań bezmięsnych, na przykład: - wegańskich jajek z ciecierzycy, - wegańskiego majonezu.Uwagi:
Nadmierne spożycie soli przyczynia się do wystąpienia nadciśnienia tętniczego krwi. Istnieją na to bardzo silne dowody naukowe. Ponadto Polacy spożywają ponad dwukrotnie więcej soli niż wynoszą rekomendacje.
Pojemność:
1 KG
Cechy dodatkowe:
Dla wegan
Dla wegetarian
Opis
Sól himalajska czarna Smakosz - 1kg
Sól himalajska czarna Smakosz znana również jako Kala Namak jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa lub dodatek do chaats (przypraw), ostrych sosów, wszystkich rodzajów owoców, raitas (indyjskich dipów) i wielu innych indyjskich pikantnych przekąsek. Na charakterystyczny aromat jajeczny Chaat masala (indyjska mieszanka przypraw) ma wpływ czarna sól. Osoby spoza Indii, które nie są przyzwyczajone do czarnej soli często porównują jej zapach do zapachu zgniłych jaj. Z powodu obecności związków siarki, nabiera ona od brązowo-różowego do ciemno-fioletowego koloru kamienia. Czarna sól wydobywana jest m.in. w Pakistanie, Indiach i Bangladeszu. Sól jest związkiem złożonym z jednej cząsteczki sodu i jednej cząsteczki chloru. Składa się głównie z chlorku sodu oraz niewielkich ilości: - siarczanu sodu, - siarczku żelaza, - siarkowodoru. Niestety, wbrew powszechnej opinii, czarnej soli nie można przypisać właściwości detoksykujących czy leczniczych. Wszystkie rodzaje soli to tak naprawdę ten sam związek chemiczny – NaCl. Różnica pomiędzy poszczególnymi rodzajami polega na domieszkach, które nadają im charakterystyczny smak czy zapach. Daleko więc szukać badań potwierdzających prozdrowotne właściwości czarnej soli kala namak.
Składniki
Składniki:
sól kala namak (czarna)
Właściwości
Sól himalajska czarna Smakosz - Zastosowanie:
Sól czarna Kala Namak jest również chętnie wybierana przez osoby będące na diecie wegańskiej, ponieważ charakterystyczny ,,jajeczny" aromat soli imituje zapach jaj kurzych oraz idealnie nadaje się do popularnego tofu. Jest idealnym dodatkiem do wielu innych dań bezmięsnych, na przykład: - wegańskich jajek z ciecierzycy, - wegańskiego majonezu.
Działania niepożądane
Uwagi:
Nadmierne spożycie soli przyczynia się do wystąpienia nadciśnienia tętniczego krwi. Istnieją na to bardzo silne dowody naukowe. Ponadto Polacy spożywają ponad dwukrotnie więcej soli niż wynoszą rekomendacje.
Cechy produktu
Pojemność:
1 KG
Cechy dodatkowe:
Dla wegan
Dla wegetarian
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.