BIO Makaron orkiszowy muszelki Babalscy 400 g
- Bestseller
BIO Mąka żytnia 750 Babalscy 1 kg
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka żytnia typ: 750.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Doskonała do wypieku chleba.
- Masa netto: 1 kg.
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka żytnia typ: 750.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Doskonała do wypieku chleba.
- Masa netto: 1 kg.
Opis
BIO Mąka żytnia 750 Babalscy 1 kg
Producent żywności Bio Babalscy prowadzi sklep ekologiczny, w którym można znaleźć produkty BIO bogate w wartości odżywcze i smak pochodzący prosto z natury.
Mąka żytnia 750 - skarbnica wartości odżywczych
BIO Mąka żytnia typ 720 powstaje z żyta pochodzącego z ekologicznej uprawy. Dzięki temu mąka żytnia ekologiczna nie traci składników odżywczych, których w zbożu jest pod dostatkiem. Mąka żytnia 750 określana również jako mąka żytnia chlebowa to źródło błonnika, który zapewnia uczucie sytości na długo, usprawniając procesy trawienne i ogólne działanie układu pokarmowego. Produkty BIO uwzględnione w diecie pozwalają wzmocnić organizm - podobne właściwości wykazuje mąka typ 750. Wszystko ze względu na wysoką zawartość beta - glukanów, które są odpowiedzialne za naturalną odporność. Pieczywo, którego bazą jest mąka żytnia chlebowa 750, jest zalecane cukrzykom, gdyż po jego spożyciu poziom glukozy nie wzrasta gwałtownie. Mąka żytnia chlebowa powinna zostać uwzględniona w domowych wypiekach osób, które chcą wraz z pożywieniem dostarczyć solidną porcję pierwiastków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W ekologicznej mące powstałej z żyta znaleźć można takie składniki jak fosfor i wapń, które chronią kości i zęby, wzmacniając je; jod niezbędny, aby hormon tarczycy mógł prawidłowo funkcjonować; sód i potas - elektrolity wpływające na ogólną kondycję organizmu, usprawniając pracę serca i regulując ciśnienie krwi. Mąka żytnia ekologiczna dostarcza też sporą dawkę żelaza - pierwiastka niezbędnego do transportu tlenu do komórek, wzmacniającego krew i chroniącego przed anemią.
Mąka żytnia chlebowa - poznaj smak domowego pieczywa
Mąka żytnia 750, jaką oferuje producent żywności Bio Babalscy, określana jest jako mąka żytnia chlebowa. Wypiek domowego, aromatycznego i pełnowartościowego pieczywa w postaci chleba i bułek to jednak niejedyna propozycja kulinarna. Mąka typ 750 równie dobrze sprawdzi się podczas wypieku ciast i ciasteczek, gofrów, będąc też idealną bazą do przygotowania makaronu, ciasta na pierogi, naleśniki, czy kopytka.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1436,59 kJ/339,31 kcal
-
Tłuszcz:1,29 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:72,37 g
-
w tym cukry:7,15 g
-
Błonnik:7,73 g
-
Białko:5,69 g
-
Sól:0,12 g
BIO Mąka żytnia 750 Babalscy 1 kg
Producent żywności Bio Babalscy prowadzi sklep ekologiczny, w którym można znaleźć produkty BIO bogate w wartości odżywcze i smak pochodzący prosto z natury.
Mąka żytnia 750 - skarbnica wartości odżywczych
BIO Mąka żytnia typ 720 powstaje z żyta pochodzącego z ekologicznej uprawy. Dzięki temu mąka żytnia ekologiczna nie traci składników odżywczych, których w zbożu jest pod dostatkiem. Mąka żytnia 750 określana również jako mąka żytnia chlebowa to źródło błonnika, który zapewnia uczucie sytości na długo, usprawniając procesy trawienne i ogólne działanie układu pokarmowego. Produkty BIO uwzględnione w diecie pozwalają wzmocnić organizm - podobne właściwości wykazuje mąka typ 750. Wszystko ze względu na wysoką zawartość beta - glukanów, które są odpowiedzialne za naturalną odporność. Pieczywo, którego bazą jest mąka żytnia chlebowa 750, jest zalecane cukrzykom, gdyż po jego spożyciu poziom glukozy nie wzrasta gwałtownie. Mąka żytnia chlebowa powinna zostać uwzględniona w domowych wypiekach osób, które chcą wraz z pożywieniem dostarczyć solidną porcję pierwiastków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W ekologicznej mące powstałej z żyta znaleźć można takie składniki jak fosfor i wapń, które chronią kości i zęby, wzmacniając je; jod niezbędny, aby hormon tarczycy mógł prawidłowo funkcjonować; sód i potas - elektrolity wpływające na ogólną kondycję organizmu, usprawniając pracę serca i regulując ciśnienie krwi. Mąka żytnia ekologiczna dostarcza też sporą dawkę żelaza - pierwiastka niezbędnego do transportu tlenu do komórek, wzmacniającego krew i chroniącego przed anemią.
Mąka żytnia chlebowa - poznaj smak domowego pieczywa
Mąka żytnia 750, jaką oferuje producent żywności Bio Babalscy, określana jest jako mąka żytnia chlebowa. Wypiek domowego, aromatycznego i pełnowartościowego pieczywa w postaci chleba i bułek to jednak niejedyna propozycja kulinarna. Mąka typ 750 równie dobrze sprawdzi się podczas wypieku ciast i ciasteczek, gofrów, będąc też idealną bazą do przygotowania makaronu, ciasta na pierogi, naleśniki, czy kopytka.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1436,59 kJ/339,31 kcal
-
Tłuszcz:1,29 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:72,37 g
-
w tym cukry:7,15 g
-
Błonnik:7,73 g
-
Białko:5,69 g
-
Sól:0,12 g