BIO Makaron orkiszowy muszelki Babalscy 400 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
BIO Mąka z płaskurki 1850 Babalscy 500 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 9 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka z płaskurki typ: 1850.
- Wysoka zawartość składników mineralnych.
- Masa netto: 500 g.
11,89 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka z płaskurki typ: 1850.
- Wysoka zawartość składników mineralnych.
- Masa netto: 500 g.
Opis
BIO Mąka z płaskurki 1850 Babalscy 500 g
Płaskurka jest odmianą pszenicy, do której jako pierwsi przekonali się mieszkańcy starożytnej Mezopotamii. Badania polskich historyków dowodzą, że to właśnie uprawa płaskurki zapoczątkowała rozwój rolnictwa na terenie dzisiejszej Polski.
Ziarna płaskurki charakteryzują się wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B. Ich nieocenioną zaletą jest również duża ilość przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego, którego składnikiem są miedzy innymi beta glukany, uważane za naturalny preparat wzmacniający odporność.
Przeznaczeniem mąki jest wypiek wszelkiego rodzaju ciast, chlebów, naleśników, które nabierają z nią ponadczasowego smaku. Dzięki niej możemy cieszyć się doskonałymi potrawami, nie martwiąc się o zdrowe trawienie i niedobory ważnych składników odżywczych.
Składniki: BIO Mąka z płaskurki typ: 1850.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1444 kJ / 342 kcal
-
Tłuszcz:2,5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:61 g
-
w tym cukry:1,7 g
-
Błonnik:9,6 g
-
Białko:14 g
-
Sód:0,01 g
Pojemność:
500 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Mąka z płaskurki 1850 Babalscy 500 g
Płaskurka jest odmianą pszenicy, do której jako pierwsi przekonali się mieszkańcy starożytnej Mezopotamii. Badania polskich historyków dowodzą, że to właśnie uprawa płaskurki zapoczątkowała rozwój rolnictwa na terenie dzisiejszej Polski.
Ziarna płaskurki charakteryzują się wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B. Ich nieocenioną zaletą jest również duża ilość przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego, którego składnikiem są miedzy innymi beta glukany, uważane za naturalny preparat wzmacniający odporność.
Przeznaczeniem mąki jest wypiek wszelkiego rodzaju ciast, chlebów, naleśników, które nabierają z nią ponadczasowego smaku. Dzięki niej możemy cieszyć się doskonałymi potrawami, nie martwiąc się o zdrowe trawienie i niedobory ważnych składników odżywczych.
Składniki
Składniki: BIO Mąka z płaskurki typ: 1850.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1444 kJ / 342 kcal
-
Tłuszcz:2,5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:61 g
-
w tym cukry:1,7 g
-
Błonnik:9,6 g
-
Białko:14 g
-
Sód:0,01 g
Cechy produktu
Pojemność:
500 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.