• Bestseller

BIO Mąka pszenna razowa 2000 Babalscy 1 kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 22 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000564

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka pszenna razowa typ: 2000. 
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Powszechne zastosowanie.
  • Masa netto: 1 kg.
9,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000564

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka pszenna razowa typ: 2000. 
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Powszechne zastosowanie.
  • Masa netto: 1 kg.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Mąka pszenna razowa 2000 Babalscy 1 kg

BIO Mąka pszenna razowa BIO Typ 2000, mielona na kamiennych żarnach. Pszenica to jedna z najstarszych i najważniejszych roślin uprawnych. Zboże to jest głównie zbożem chlebowym. Pełne ziarno pszenicy zawiera otręby z błonnikiem, zarodek i wewnętrzną część ziarna, mąka pełnoziarnista zawiera więc – witaminy B-kompleks, białko, żelazo, fosfor, potas, cynk, minerały, witaminę E.
Pszenica jest starożytnym zbożem pochodzącym z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Jej właściwości i zastosowanie zostały docenione wieki temu i pozostały niezmienne aż do dziś.
Ziarno pszenicy zawiera bardzo dużo białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy B oraz takie witaminy jak K, D i E. Zboże to może poszczycić się również bogatą zawartością ważnych elementów zaliczanych do pierwiastków życia. Potas, magnez, wapń i żelazo oraz bogate źródło siarki stanową zbiór bardzo ważnych składników odżywczych.

Dania z mąki pszennej BIO

Mąkę pszenną razową można znaleźć chyba w każdej kuchni. Jej zastosowanie jest bardzo powszechne, najlepiej sprawdza się jako składnik makaronów, wyrobów cukierniczych, chleba, naleśników i gofrów. Dobrze jednak zadbać o źródło jej pochodzenia. Najbardziej wartościowa jest ta, która pochodzi z ekologicznych upraw, wtedy mamy pewność, że dajemy sobie to, co najlepsze.

Składniki: BIO Mąka pszenna razowa typ: 2000.
Produkt rolnictwa ekologicznego. 

Właściwości mąki pszennej BIO

Błonnik pokarmowy pochodzący z mąki razowej pozwala utrzymać prawidłową masę ciała ze względu na swoje zdolności utrzymywania sytości po posiłku, pobudza pracę jelit a ponadto zawarte w nim beta- glukany stymulują naturalną odporność organizmu.
Witamina K jest potrzebna do prawidłowego przebiegu procesu krzepnięcia krwi oraz wraz z witaminą D i wapnem wspiera mineralizację kości.
Kompleks B jest niezastąpionym zbiorem witamin mającym bardzo duże znaczenie przy utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz wspomaga leczenie depresji i innych chorób na tle emocjonalnym. Łagodzą one napięcie emocjonalne i poprawiają nastrój.
Aby zachować na dłużej młodość warto włączyć do diety dobre źródło witaminy E, w którą bogate są produkty wytworzone z mąki pszennej razowej. Odpowiada ona również za zapobieganie i wspomaganie leczenia bezpłodności.
Potas i magnez to elektrolity wpływające na regulację ciśnienia krwi, pracę serca i wszystkich mięśni. Na ich niedobory najbardziej narażone są osoby aktywne fizycznie, dlatego pierwiastki te, należy regularnie dostarczać wraz z pożywieniem. Ponadto magnez działa relaksująco na nerwy oraz redukuje nieprzyjemne skutki stresu, który jest nieodłącznym elementem życia wszystkich ludzi.
Źródła dobrze przyswajalnego wapna i żelaza najbardziej zalecane są dla osób będących na diecie wegańskiej lub jarskiej. Ich niedobór w posiłkach  może skutkować złymi konsekwencjami zdrowotnymi, gdyż zbyt niska podaż żelaza prowadzi do niedokrwistości, natomiast wapń jest składnikiem budulcowym kości i zębów, bez jej źródła wzrasta ryzyko zachorowalności na osteoporozę.
Siarka zawarta w mące pszennej jest pierwiastkiem o niezwykłych właściwościach. Nie bez powodu nazywana jest pierwiastkiem piękności. Ma ona zbawienny wpływ na zniszczone włosy i paznokcie a także dzięki jej działaniu, skóra staje się gładka i promienna. Jej rolę można zaobserwować również w leczeniu chorób skóry, takich jak trądzik, atopia, łuszczyca i egzema a także przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym, grzybiczym i pasożytniczym skóry.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1320 kJ/330 kcal
  • Tłuszcz:
    1,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,3 g
  • Węglowodany:
    70,1 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    9,5 g
  • Białko:
    9,2 g
  • Sód:
    0,01 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka pszenna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Mąka pszenna razowa 2000 Babalscy 1 kg

BIO Mąka pszenna razowa BIO Typ 2000, mielona na kamiennych żarnach. Pszenica to jedna z najstarszych i najważniejszych roślin uprawnych. Zboże to jest głównie zbożem chlebowym. Pełne ziarno pszenicy zawiera otręby z błonnikiem, zarodek i wewnętrzną część ziarna, mąka pełnoziarnista zawiera więc – witaminy B-kompleks, białko, żelazo, fosfor, potas, cynk, minerały, witaminę E.
Pszenica jest starożytnym zbożem pochodzącym z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Jej właściwości i zastosowanie zostały docenione wieki temu i pozostały niezmienne aż do dziś.
Ziarno pszenicy zawiera bardzo dużo białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy B oraz takie witaminy jak K, D i E. Zboże to może poszczycić się również bogatą zawartością ważnych elementów zaliczanych do pierwiastków życia. Potas, magnez, wapń i żelazo oraz bogate źródło siarki stanową zbiór bardzo ważnych składników odżywczych.

Dania z mąki pszennej BIO

Mąkę pszenną razową można znaleźć chyba w każdej kuchni. Jej zastosowanie jest bardzo powszechne, najlepiej sprawdza się jako składnik makaronów, wyrobów cukierniczych, chleba, naleśników i gofrów. Dobrze jednak zadbać o źródło jej pochodzenia. Najbardziej wartościowa jest ta, która pochodzi z ekologicznych upraw, wtedy mamy pewność, że dajemy sobie to, co najlepsze.

Składniki: BIO Mąka pszenna razowa typ: 2000.
Produkt rolnictwa ekologicznego. 

Właściwości mąki pszennej BIO

Błonnik pokarmowy pochodzący z mąki razowej pozwala utrzymać prawidłową masę ciała ze względu na swoje zdolności utrzymywania sytości po posiłku, pobudza pracę jelit a ponadto zawarte w nim beta- glukany stymulują naturalną odporność organizmu.
Witamina K jest potrzebna do prawidłowego przebiegu procesu krzepnięcia krwi oraz wraz z witaminą D i wapnem wspiera mineralizację kości.
Kompleks B jest niezastąpionym zbiorem witamin mającym bardzo duże znaczenie przy utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz wspomaga leczenie depresji i innych chorób na tle emocjonalnym. Łagodzą one napięcie emocjonalne i poprawiają nastrój.
Aby zachować na dłużej młodość warto włączyć do diety dobre źródło witaminy E, w którą bogate są produkty wytworzone z mąki pszennej razowej. Odpowiada ona również za zapobieganie i wspomaganie leczenia bezpłodności.
Potas i magnez to elektrolity wpływające na regulację ciśnienia krwi, pracę serca i wszystkich mięśni. Na ich niedobory najbardziej narażone są osoby aktywne fizycznie, dlatego pierwiastki te, należy regularnie dostarczać wraz z pożywieniem. Ponadto magnez działa relaksująco na nerwy oraz redukuje nieprzyjemne skutki stresu, który jest nieodłącznym elementem życia wszystkich ludzi.
Źródła dobrze przyswajalnego wapna i żelaza najbardziej zalecane są dla osób będących na diecie wegańskiej lub jarskiej. Ich niedobór w posiłkach  może skutkować złymi konsekwencjami zdrowotnymi, gdyż zbyt niska podaż żelaza prowadzi do niedokrwistości, natomiast wapń jest składnikiem budulcowym kości i zębów, bez jej źródła wzrasta ryzyko zachorowalności na osteoporozę.
Siarka zawarta w mące pszennej jest pierwiastkiem o niezwykłych właściwościach. Nie bez powodu nazywana jest pierwiastkiem piękności. Ma ona zbawienny wpływ na zniszczone włosy i paznokcie a także dzięki jej działaniu, skóra staje się gładka i promienna. Jej rolę można zaobserwować również w leczeniu chorób skóry, takich jak trądzik, atopia, łuszczyca i egzema a także przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym, grzybiczym i pasożytniczym skóry.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1320 kJ/330 kcal
  • Tłuszcz:
    1,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,3 g
  • Węglowodany:
    70,1 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    9,5 g
  • Białko:
    9,2 g
  • Sód:
    0,01 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka pszenna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...