• Bestseller

BIO Mąka orkiszowa 1850 Babalscy 1 kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 20 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000588

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka orkiszowa typ: 1850.
  • Doskonała do wypieków.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Masa netto: 1 kg.
17,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 4 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000588

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka orkiszowa typ: 1850.
  • Doskonała do wypieków.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Masa netto: 1 kg.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Mąka orkiszowa 1850 Babalscy 1 kg

BIO Mąka orkiszowa graham, powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu. Mąka orkiszowa może być doskonałym zamiennikiem mąki pszennej. BIO Mąka orkiszowa jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego „orzechowego” smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.
Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż na świecie. Początki jego uprawy sięgają 8 tysięcy lat przed naszą erą. Niegdyś bardzo popularne ziarno używane do wypieku chleba, z czasem zapomniane, dziś wraca do łask. O jego właściwościach przekonali się lekarze i żywieniowcy z całego świata.

Dania z mąki orkiszowej BIO

Mąka orkiszowa razowa jest doskonałym produktem do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i chleba. Bogactwo jej wartości odżywczych nadaje potrawom zdrowego charakteru, przy tym pozwala cieszyć się ich doskonałym smakiem.

Składniki: BIO mąka orkiszowa typ: 1850
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości mąki orkiszowej

Ziarna orkiszu są bogate w wiele cennych składników odżywczych i witamin takich jak A, E i D  oraz kompleks witamin z grupy B. Źródło fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i kobaltu przyczynia się do wielu cennych właściwości dla zdrowia. Ziarna zawierają również kwas krzemowy, mający duży wpływ na wygląd skóry, włosów i paznokci a także dba o zdrowie układu pokarmowego.
Osoby dbające o sylwetkę powinny sięgać po produkty bogate w błonnik pokarmowy. Taka jest właśnie mąka orkiszowa razowa, gdyż potrawy z niej przygotowanie zapewniają długotrwałe uczucie sytości oraz pobudzają do działania pracę jelit. Ponadto błonnik  obniża stężenie cukru we krwi po posiłku a także dzięki zawartości beta-glukanów naturalnie wspiera odporność.
Witamina A to składnik  biorący udział w wielu procesach zachodzących w organizmie. Bogate jego źródło dostarczane wraz z pożywieniem zapobiega tak zwanej kurzej ślepocie, objawiającej  się złym widzeniem  po zmierzchu a także jest składnikiem budulcowym szkliwa nazębnego.
Witamina młodości i płodności to witamina E, która zaliczana jest do grupy silnych antyoksydantów, gdyż przeciwdziała starzeniu się organizmu oraz zapobiega bezpłodności. Co więcej, hamuje utlenianie cholesterolu, tym samym redukuje przyczynę wystąpienia miażdżycy. Produkty pochodzenia ekologicznego zadbają o dostarczenie jej dawek do organizmu, co pozwala w smaczny, pożywny sposób wpływać na zdrowie.
Witaminy z grupy B odpowiadają za prawidłową pracę układu nerwowego, łagodzą napięcie nerwowe, wpływają na dobry nastrój. Kompleks tych witamin wspiera również sprawność umysłową oraz pozytywnie oddziałuje na funkcjonowanie układu krążenia i układu pokarmowego. Dostarczanie ich wraz z posiłkami to podstawa dobrze zbilansowanej diety.
Kobalt to pierwiastek, który razem z witaminą B12 bierze udział w prawidłowym działaniu układu nerwowego oraz w procesie wytwarzania czerwonych krwinek. Lekarze i specjaliści do spraw żywienia zaliczają wegan i wegetarianów do osób będących w grupie ryzyka wystąpienia niedoborów tego pierwiastka. Produkty na bazie mąki orkiszowej zapewnią dobre źródło nie tylko kobaltu, ale też żelaza, które w dietach bezmięsnych również jest deficytowe. Żelazo tak  jak kobalt wpływa na zdrowie krwi, tym samy zapobiega występowaniu anemii.
Fosfor i mangan swoje działanie kierują głównie w stronę kości i zębów. Są to pierwiastki stosowane w profilaktyce walki z osteoporozą.   
Cynk swoje niezwykłe właściwości odzwierciedla między innymi w pięknie zewnętrznym. Sprawia, że włosy stają się lśniące, paznokcie mocne a skóra promienna i gładka. Ponadto sprzyja pracy tarczycy oraz podnosi poziom uwalniania serotoniny, będącej hormonem szczęścia, wykorzystywanego w terapiach depresji i chorób nerwicowych.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1305 kJ / 311 kcal
  • Tłuszcz:
    2,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,5 g
  • Węglowodany:
    71,2 g
  • w tym cukry:
    3 g
  • Błonnik:
    7,6 g
  • Białko:
    11,5 g
  • Sód:
    0,001 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka orkiszowa
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Mąka orkiszowa 1850 Babalscy 1 kg

BIO Mąka orkiszowa graham, powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu. Mąka orkiszowa może być doskonałym zamiennikiem mąki pszennej. BIO Mąka orkiszowa jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego „orzechowego” smaku. Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.
Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż na świecie. Początki jego uprawy sięgają 8 tysięcy lat przed naszą erą. Niegdyś bardzo popularne ziarno używane do wypieku chleba, z czasem zapomniane, dziś wraca do łask. O jego właściwościach przekonali się lekarze i żywieniowcy z całego świata.

Dania z mąki orkiszowej BIO

Mąka orkiszowa razowa jest doskonałym produktem do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i chleba. Bogactwo jej wartości odżywczych nadaje potrawom zdrowego charakteru, przy tym pozwala cieszyć się ich doskonałym smakiem.

Składniki: BIO mąka orkiszowa typ: 1850
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości mąki orkiszowej

Ziarna orkiszu są bogate w wiele cennych składników odżywczych i witamin takich jak A, E i D  oraz kompleks witamin z grupy B. Źródło fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i kobaltu przyczynia się do wielu cennych właściwości dla zdrowia. Ziarna zawierają również kwas krzemowy, mający duży wpływ na wygląd skóry, włosów i paznokci a także dba o zdrowie układu pokarmowego.
Osoby dbające o sylwetkę powinny sięgać po produkty bogate w błonnik pokarmowy. Taka jest właśnie mąka orkiszowa razowa, gdyż potrawy z niej przygotowanie zapewniają długotrwałe uczucie sytości oraz pobudzają do działania pracę jelit. Ponadto błonnik  obniża stężenie cukru we krwi po posiłku a także dzięki zawartości beta-glukanów naturalnie wspiera odporność.
Witamina A to składnik  biorący udział w wielu procesach zachodzących w organizmie. Bogate jego źródło dostarczane wraz z pożywieniem zapobiega tak zwanej kurzej ślepocie, objawiającej  się złym widzeniem  po zmierzchu a także jest składnikiem budulcowym szkliwa nazębnego.
Witamina młodości i płodności to witamina E, która zaliczana jest do grupy silnych antyoksydantów, gdyż przeciwdziała starzeniu się organizmu oraz zapobiega bezpłodności. Co więcej, hamuje utlenianie cholesterolu, tym samym redukuje przyczynę wystąpienia miażdżycy. Produkty pochodzenia ekologicznego zadbają o dostarczenie jej dawek do organizmu, co pozwala w smaczny, pożywny sposób wpływać na zdrowie.
Witaminy z grupy B odpowiadają za prawidłową pracę układu nerwowego, łagodzą napięcie nerwowe, wpływają na dobry nastrój. Kompleks tych witamin wspiera również sprawność umysłową oraz pozytywnie oddziałuje na funkcjonowanie układu krążenia i układu pokarmowego. Dostarczanie ich wraz z posiłkami to podstawa dobrze zbilansowanej diety.
Kobalt to pierwiastek, który razem z witaminą B12 bierze udział w prawidłowym działaniu układu nerwowego oraz w procesie wytwarzania czerwonych krwinek. Lekarze i specjaliści do spraw żywienia zaliczają wegan i wegetarianów do osób będących w grupie ryzyka wystąpienia niedoborów tego pierwiastka. Produkty na bazie mąki orkiszowej zapewnią dobre źródło nie tylko kobaltu, ale też żelaza, które w dietach bezmięsnych również jest deficytowe. Żelazo tak  jak kobalt wpływa na zdrowie krwi, tym samy zapobiega występowaniu anemii.
Fosfor i mangan swoje działanie kierują głównie w stronę kości i zębów. Są to pierwiastki stosowane w profilaktyce walki z osteoporozą.   
Cynk swoje niezwykłe właściwości odzwierciedla między innymi w pięknie zewnętrznym. Sprawia, że włosy stają się lśniące, paznokcie mocne a skóra promienna i gładka. Ponadto sprzyja pracy tarczycy oraz podnosi poziom uwalniania serotoniny, będącej hormonem szczęścia, wykorzystywanego w terapiach depresji i chorób nerwicowych.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1305 kJ / 311 kcal
  • Tłuszcz:
    2,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,5 g
  • Węglowodany:
    71,2 g
  • w tym cukry:
    3 g
  • Błonnik:
    7,6 g
  • Białko:
    11,5 g
  • Sód:
    0,001 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka orkiszowa
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...