BIO Makaron Stelline Mamuko 320 g
- Obecnie brak na stanie
BIO Kaszka gryczana palona Mamuko 200 g
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczna kaszka z palonej gryki, bez dodatków.
- Odpowiednia dla dzieci od 6. miesiąca życia.
- Bez mleka, soli, konserwantów i barwników.
- Naturalne źródło błonnika i białka roślinnego.
- Lekko orzechowy smak dzięki paleniu gryki.
- Certyfikat EU Organic.
- Ok. 10–12 porcji w opakowaniu.
- Masa netto: 200 g.
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczna kaszka z palonej gryki, bez dodatków.
- Odpowiednia dla dzieci od 6. miesiąca życia.
- Bez mleka, soli, konserwantów i barwników.
- Naturalne źródło błonnika i białka roślinnego.
- Lekko orzechowy smak dzięki paleniu gryki.
- Certyfikat EU Organic.
- Ok. 10–12 porcji w opakowaniu.
- Masa netto: 200 g.
Opis
BIO Kaszka gryczana palona Mamuko 200 g
BIO Kaszka gryczana palona Mamuko to pełnowartościowy produkt stworzony z myślą o niemowlętach i małych dzieciach. Wykonana z ekologicznej, palonej gryki, kaszka jest naturalnym źródłem błonnika oraz białka roślinnego, które wspierają zdrowy rozwój malucha. Produkt nie zawiera żadnych dodatków – mleka, cukru, soli, aromatów, barwników ani konserwantów, dzięki czemu jest bezpieczny i odpowiedni już od 6. miesiąca życia dziecka.
Kaszka charakteryzuje się intensywniejszym, lekko orzechowym smakiem dzięki procesowi palenia, co czyni ją doskonałym urozmaiceniem codziennej diety. Można ją serwować samodzielnie lub z dodatkiem świeżych owoców, musu owocowego czy mleka (matki lub modyfikowanego). Surowce wykorzystywane do produkcji pochodzą z certyfikowanych ekologicznych upraw, co potwierdza znak EU Organic.
Opakowanie zawiera około 10–12 porcji. Idealna propozycja dla rodziców, którzy stawiają na naturalne żywienie dziecka.
Sposób użycia:
- Około 20 g (5 - 6 łyżeczek) kaszy zalać 200 ml zimnej wody i odstawić na 5 minut, aż kasza napęcznieje.
- Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 4 - 5 minut na małym ogniu.
- Po tym czasie wyłącz kuchenkę i pozostaw przykryty garnek z owsianką na kolejne 4 - 5 minut.
- Można rozcieńczać mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym.
Spożyć po przygotowaniu, nie przechowywać resztek ugotowanego produktu.
Nieotwarte opakowanie przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu, by zachować najlepszą jakość kaszki zaleca się spożyć ją w ciągu 3 - 4 tygodni. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g:
-
Wartość energetyczna:1483 kJ / 350 kcal
-
Tłuszcze:2,0 g
-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe:0,5 g
-
Węglowodany:72 g
-
w tym cukry:0,9 g
-
Błonnik:4,2 g
-
Białko:9,1 g
-
Sól:0,00 g
BIO Kaszka gryczana palona Mamuko 200 g
BIO Kaszka gryczana palona Mamuko to pełnowartościowy produkt stworzony z myślą o niemowlętach i małych dzieciach. Wykonana z ekologicznej, palonej gryki, kaszka jest naturalnym źródłem błonnika oraz białka roślinnego, które wspierają zdrowy rozwój malucha. Produkt nie zawiera żadnych dodatków – mleka, cukru, soli, aromatów, barwników ani konserwantów, dzięki czemu jest bezpieczny i odpowiedni już od 6. miesiąca życia dziecka.
Kaszka charakteryzuje się intensywniejszym, lekko orzechowym smakiem dzięki procesowi palenia, co czyni ją doskonałym urozmaiceniem codziennej diety. Można ją serwować samodzielnie lub z dodatkiem świeżych owoców, musu owocowego czy mleka (matki lub modyfikowanego). Surowce wykorzystywane do produkcji pochodzą z certyfikowanych ekologicznych upraw, co potwierdza znak EU Organic.
Opakowanie zawiera około 10–12 porcji. Idealna propozycja dla rodziców, którzy stawiają na naturalne żywienie dziecka.
Sposób użycia:
- Około 20 g (5 - 6 łyżeczek) kaszy zalać 200 ml zimnej wody i odstawić na 5 minut, aż kasza napęcznieje.
- Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 4 - 5 minut na małym ogniu.
- Po tym czasie wyłącz kuchenkę i pozostaw przykryty garnek z owsianką na kolejne 4 - 5 minut.
- Można rozcieńczać mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym.
Spożyć po przygotowaniu, nie przechowywać resztek ugotowanego produktu.
Nieotwarte opakowanie przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu, by zachować najlepszą jakość kaszki zaleca się spożyć ją w ciągu 3 - 4 tygodni. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g:
-
Wartość energetyczna:1483 kJ / 350 kcal
-
Tłuszcze:2,0 g
-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe:0,5 g
-
Węglowodany:72 g
-
w tym cukry:0,9 g
-
Błonnik:4,2 g
-
Białko:9,1 g
-
Sól:0,00 g