BIO Kaszka owsiano-kukurydziana Mamuko 200 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
4779032701044

Najważniejsze cechy:

  • Ekologiczna kaszka z owsa i kukurydzy.
  • Odpowiednia dla dzieci od 6. miesiąca życia.
  • Bez dodatku mleka, cukru, soli, konserwantów i barwników.
  • Delikatna i lekkostrawna, idealna na śniadanie lub kolację.
  • Bogata w witaminy i składniki odżywcze.
  • Certyfikat EU Organic.
  • Masa netto: 200 g.
15,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 3 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
4779032701044

Najważniejsze cechy:

  • Ekologiczna kaszka z owsa i kukurydzy.
  • Odpowiednia dla dzieci od 6. miesiąca życia.
  • Bez dodatku mleka, cukru, soli, konserwantów i barwników.
  • Delikatna i lekkostrawna, idealna na śniadanie lub kolację.
  • Bogata w witaminy i składniki odżywcze.
  • Certyfikat EU Organic.
  • Masa netto: 200 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Kaszka owsiano-kukurydziana Mamuko 200 g

BIO Kaszka owsiano-kukurydziana Mamuko to starannie skomponowany, naturalny posiłek przeznaczony dla niemowląt od 6. miesiąca życia. Łączy w sobie delikatny smak owsa i kukurydzy, tworząc lekkostrawną, sycącą kaszkę odpowiednią na śniadanie lub kolację.

Produkt powstaje wyłącznie z certyfikowanych zbóż pochodzących z ekologicznych gospodarstw – bez dodatku mleka, cukru, soli, konserwantów, barwników czy wzmacniaczy smaku. Czysty skład i brak sztucznych dodatków sprawiają, że kaszka idealnie wpisuje się w potrzeby wrażliwego organizmu małego dziecka.

Dzięki specjalnemu procesowi obróbki, kaszka zachowuje cenne składniki odżywcze i witaminy, wspierające zdrowy rozwój malucha. Można ją przygotować na wodzie lub wzbogacić mlekiem matki, mlekiem modyfikowanym czy ulubionymi owocami.

BIO Kaszka owsiano-kukurydziana Mamuko posiada certyfikat EU Organic, potwierdzający jej wysoką jakość i zgodność z normami rolnictwa ekologicznego.

Sposób przygotowania:

  1. Około 20 g (5 - 6 łyżeczek) kaszy zalać 200 ml zimnej wody i odstawić na 5 minut, aż kasza napęcznieje.
  2. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 4 - 5 minut na małym ogniu.
  3. Po tym czasie wyłącz kuchenkę i pozostaw przykryty garnek z owsianką na kolejne 4 - 5 minut.
  4. Można rozcieńczać mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym.

Spożyć po przygotowaniu, nie przechowywać resztek ugotowanego produktu. Nieotwarte opakowanie przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu, by zachować najlepszą jakość kaszki zaleca się spożyć ją w ciągu 3 - 4 tygodni. Pakowane w atmosferze ochronnej.

Składniki: Ekologiczna mąka kukurydziana (58,3%), ekologiczna mąka owsiana pełnoziarnista (41,7%). 

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g produktu:
  • Wartość energetyczna:
    1495 kJ / 353 kcal
  • Tłuszcze:
    3,1 g
  • w tym nasycone kwasy tłuszczowe:
    0,7 g
  • Węglowodany:
    69 g
  • w tym cukry:
    0,8 g
  • Błonnik:
    5,4 g
  • Białko:
    9,8 g
  • Sól:
    0,00 g
Pojemność:
200 G
Składniki:
Mąka kukurydziana Mąka owsiana pełnoziarnista
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dzieci
Opis

BIO Kaszka owsiano-kukurydziana Mamuko 200 g

BIO Kaszka owsiano-kukurydziana Mamuko to starannie skomponowany, naturalny posiłek przeznaczony dla niemowląt od 6. miesiąca życia. Łączy w sobie delikatny smak owsa i kukurydzy, tworząc lekkostrawną, sycącą kaszkę odpowiednią na śniadanie lub kolację.

Produkt powstaje wyłącznie z certyfikowanych zbóż pochodzących z ekologicznych gospodarstw – bez dodatku mleka, cukru, soli, konserwantów, barwników czy wzmacniaczy smaku. Czysty skład i brak sztucznych dodatków sprawiają, że kaszka idealnie wpisuje się w potrzeby wrażliwego organizmu małego dziecka.

Dzięki specjalnemu procesowi obróbki, kaszka zachowuje cenne składniki odżywcze i witaminy, wspierające zdrowy rozwój malucha. Można ją przygotować na wodzie lub wzbogacić mlekiem matki, mlekiem modyfikowanym czy ulubionymi owocami.

BIO Kaszka owsiano-kukurydziana Mamuko posiada certyfikat EU Organic, potwierdzający jej wysoką jakość i zgodność z normami rolnictwa ekologicznego.

Sposób przygotowania:

  1. Około 20 g (5 - 6 łyżeczek) kaszy zalać 200 ml zimnej wody i odstawić na 5 minut, aż kasza napęcznieje.
  2. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 4 - 5 minut na małym ogniu.
  3. Po tym czasie wyłącz kuchenkę i pozostaw przykryty garnek z owsianką na kolejne 4 - 5 minut.
  4. Można rozcieńczać mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym.

Spożyć po przygotowaniu, nie przechowywać resztek ugotowanego produktu. Nieotwarte opakowanie przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu, by zachować najlepszą jakość kaszki zaleca się spożyć ją w ciągu 3 - 4 tygodni. Pakowane w atmosferze ochronnej.

Składniki: Ekologiczna mąka kukurydziana (58,3%), ekologiczna mąka owsiana pełnoziarnista (41,7%). 

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g produktu:
  • Wartość energetyczna:
    1495 kJ / 353 kcal
  • Tłuszcze:
    3,1 g
  • w tym nasycone kwasy tłuszczowe:
    0,7 g
  • Węglowodany:
    69 g
  • w tym cukry:
    0,8 g
  • Błonnik:
    5,4 g
  • Białko:
    9,8 g
  • Sól:
    0,00 g
Pojemność:
200 G
Składniki:
Mąka kukurydziana Mąka owsiana pełnoziarnista
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dzieci

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...