BIO Mus banan-śliwka Mamuko 100 g
BIO Kaszka owsiana Mamuko 200 g
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczna kaszka z pełnoziarnistego owsa.
- Odpowiednia dla niemowląt od 4. miesiąca życia.
- Bez dodatku mleka, cukru, soli, konserwantów i barwników.
- Źródło błonnika i składników odżywczych.
- Łatwa w przygotowaniu, delikatna i sycąca.
- Certyfikat EU Organic.
- Masa netto: 200 g.
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczna kaszka z pełnoziarnistego owsa.
- Odpowiednia dla niemowląt od 4. miesiąca życia.
- Bez dodatku mleka, cukru, soli, konserwantów i barwników.
- Źródło błonnika i składników odżywczych.
- Łatwa w przygotowaniu, delikatna i sycąca.
- Certyfikat EU Organic.
- Masa netto: 200 g.
Opis
BIO Kaszka owsiana Mamuko 200 g
BIO Kaszka owsiana Mamuko to naturalny i ekologiczny produkt stworzony z myślą o najmłodszych. Odpowiednia już od 4. miesiąca życia, stanowi idealne uzupełnienie diety niemowląt i małych dzieci. Kaszka powstaje z pełnoziarnistego owsa pochodzącego z certyfikowanych, ekologicznych upraw, co gwarantuje najwyższą jakość oraz bezpieczeństwo.
Kaszka nie zawiera żadnych dodatków – mleka, cukru, soli, aromatów, konserwantów czy barwników. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji zachowuje cenne składniki odżywcze i witaminy, niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka. BIO Kaszka owsiana Mamuko jest sycąca, delikatna i łatwa do przygotowania – idealna zarówno na śniadanie, jak i lekką kolację.
Można ją podawać samodzielnie lub z dodatkiem mleka matki, mleka modyfikowanego, owoców świeżych bądź liofilizowanych. Kaszka posiada certyfikat EU Organic, potwierdzający jej zgodność z normami rolnictwa ekologicznego.
Sposób przygotowania:
- Około 20 g (5 - 6 łyżeczek) kaszy zalać 200 ml zimnej wody i odstawić na 5 minut, aż kasza napęcznieje.
- Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 4 - 5 minut na małym ogniu.
- Po tym czasie wyłącz kuchenkę i pozostaw przykryty garnek z owsianką na kolejne 4 - 5 minut.
- Można rozcieńczać mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym. Spożyć po przygotowaniu, nie przechowywać resztek ugotowanego produktu.
Nieotwarte opakowanie przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu, by zachować najlepszą jakość kaszki zaleca się spożyć ją w ciągu 3 - 4 tygodni. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
-
Wartość energetyczna:1425 kJ / 339 kcal
-
Tłuszcze:2,4 g
-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe:0,6 g
-
Węglowodany:64 g
-
w tym cukry:1,6 g
-
Błonnik:9,3 g
-
Białko:10 g
-
Sól:0,00 g
BIO Kaszka owsiana Mamuko 200 g
BIO Kaszka owsiana Mamuko to naturalny i ekologiczny produkt stworzony z myślą o najmłodszych. Odpowiednia już od 4. miesiąca życia, stanowi idealne uzupełnienie diety niemowląt i małych dzieci. Kaszka powstaje z pełnoziarnistego owsa pochodzącego z certyfikowanych, ekologicznych upraw, co gwarantuje najwyższą jakość oraz bezpieczeństwo.
Kaszka nie zawiera żadnych dodatków – mleka, cukru, soli, aromatów, konserwantów czy barwników. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji zachowuje cenne składniki odżywcze i witaminy, niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka. BIO Kaszka owsiana Mamuko jest sycąca, delikatna i łatwa do przygotowania – idealna zarówno na śniadanie, jak i lekką kolację.
Można ją podawać samodzielnie lub z dodatkiem mleka matki, mleka modyfikowanego, owoców świeżych bądź liofilizowanych. Kaszka posiada certyfikat EU Organic, potwierdzający jej zgodność z normami rolnictwa ekologicznego.
Sposób przygotowania:
- Około 20 g (5 - 6 łyżeczek) kaszy zalać 200 ml zimnej wody i odstawić na 5 minut, aż kasza napęcznieje.
- Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 4 - 5 minut na małym ogniu.
- Po tym czasie wyłącz kuchenkę i pozostaw przykryty garnek z owsianką na kolejne 4 - 5 minut.
- Można rozcieńczać mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym. Spożyć po przygotowaniu, nie przechowywać resztek ugotowanego produktu.
Nieotwarte opakowanie przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu, by zachować najlepszą jakość kaszki zaleca się spożyć ją w ciągu 3 - 4 tygodni. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
-
Wartość energetyczna:1425 kJ / 339 kcal
-
Tłuszcze:2,4 g
-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe:0,6 g
-
Węglowodany:64 g
-
w tym cukry:1,6 g
-
Błonnik:9,3 g
-
Białko:10 g
-
Sól:0,00 g