BIO Otręby z samopszy Babalscy 300 g
- Bestseller
BIO Kasza jaglana Babalscy 1 kg
Najważniejsze cechy:
- Bogate źródło witamin z grupy B.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Masa netto: 1 kg.
Najważniejsze cechy:
- Bogate źródło witamin z grupy B.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Masa netto: 1 kg.
Opis
BIO Kasza jaglana Babalscy 1 kg
Kasza jaglana – źródło witamin
Zastosowanie kaszy jaglanej BIO
Kasza jaglana swoje zastosowanie znajdzie w każdej kuchni. Jest ona bardzo uniwersalnym produktem i można ją podawać zarówno na słodko jak i słono. Jej doskonałość podkreśli smak wszystkich dań mięsnych, jarskich czy sosów. Powinna być również głównym składnikiem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, gdyż można z niej przygotować kotleciki lub podawać z warzywami. Każde pełnowartościowe śniadanie także powinno być oparte na jej bazie. Ugotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, podawana z owocami, orzechami lub musem owocowym jest idealnym, porannym posiłkiem dla całej rodziny. Mieląc ją w domowym młynku można uzyskać wspaniałą mąkę o szerokim spektrum zastosowań, np. wypiek ciast, ciasteczek oraz przepysznych racuszków.
Właściwości kaszy jaglanej BIO
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1449 kJ/ 346 kcal
-
Tłuszcz:2,9 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,6 g
-
Węglowodany:68,4 g
-
w tym cukry:0,1 g
-
Białko:10,5 g
-
Sól:0,001 g
BIO Kasza jaglana Babalscy 1 kg
Kasza jaglana – źródło witamin
Zastosowanie kaszy jaglanej BIO
Kasza jaglana swoje zastosowanie znajdzie w każdej kuchni. Jest ona bardzo uniwersalnym produktem i można ją podawać zarówno na słodko jak i słono. Jej doskonałość podkreśli smak wszystkich dań mięsnych, jarskich czy sosów. Powinna być również głównym składnikiem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, gdyż można z niej przygotować kotleciki lub podawać z warzywami. Każde pełnowartościowe śniadanie także powinno być oparte na jej bazie. Ugotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, podawana z owocami, orzechami lub musem owocowym jest idealnym, porannym posiłkiem dla całej rodziny. Mieląc ją w domowym młynku można uzyskać wspaniałą mąkę o szerokim spektrum zastosowań, np. wypiek ciast, ciasteczek oraz przepysznych racuszków.
Właściwości kaszy jaglanej BIO
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1449 kJ/ 346 kcal
-
Tłuszcz:2,9 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,6 g
-
Węglowodany:68,4 g
-
w tym cukry:0,1 g
-
Białko:10,5 g
-
Sól:0,001 g