• Bestseller

BIO Kasza gryczana palona Babalscy 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 10 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000540

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w błonnik, witaminy i minerały.
  • Wspiera odporność, reguluje cholesterol i glukozę.
  • Bezglutenowa – idealna dla osób z celiakią.
  • Wyrazisty smak, szerokie zastosowanie w kuchni.
  • Masa netto: 500 g.
14,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 3 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000540

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w błonnik, witaminy i minerały.
  • Wspiera odporność, reguluje cholesterol i glukozę.
  • Bezglutenowa – idealna dla osób z celiakią.
  • Wyrazisty smak, szerokie zastosowanie w kuchni.
  • Masa netto: 500 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Kasza gryczana palona Babalscy 500 g

Kasza gryczana palona wytwarzana jest z gryki - rośliny z rodziny rdestowatych. Kaszę gryczaną można użyć jako dodatek do dań z mięsem, z warzywami, można też podać ją np. z sosem grzybowym, które z surówką stworzy nam oddzielne, pyszne danie.
Gryka jest rośliną, która cieszyła się uznaniem już cztery tysiące lat temu, kiedy to na górskich terenach Indii po raz pierwszy doceniono jej smak i walory odżywcze.
Kasza powinna stanowić jeden z kluczowych składników diety każdego z nas. To prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, które są niezbędne dla zachowania równowagi psychicznej i fizycznej organizmu. BIO Kasza gryczana palona ma wyrazisty smak i wyjątkowy aromat

Kasza gryczana palona - zdrowie w aromatycznym wydaniu

Kasza gryczana palona bio znana jest nie tylko z wyrazistego smaku, ale i szeregu wartości odżywczych. Gryka to bogactwo związków fenolowych, które niwelują procesy zapalne, wpływają leczniczo na zmiany miażdżycowe, chronią przed kruchością naczyń włosowatych oraz regulują stężenie glukozy we krwi i ciśnienie. Prażona kasza gryczana dostarcza też solidnej porcji błonnika regulującego pracę układu pokarmowego i zapewniającego uczucie sytości na długo. Dzięki beta-glukanom, kasza z gryki bezpośrednio wpływa na naturalną odporność organizmu, wzmacniając ją i obniża poziom tzw. złego cholesterolu. To również źródło sporej dawki witamin z grupy B, niezbędnych do zachowania prawidłowego działania układu nerwowego, witaminy E określanej mianem witaminy młodości, wykazującej silne działanie przeciwutleniające, chroniącej komórki przed przedwczesnym starzeniem się i rozwojem chorób nowotworowych. Ze względu na brak glutenu, kasza gryczana palona może stanowić składnik diety osób chorujących na celiakię. Spożywając dania z gryką w roli głównej, dostarczamy też porcji potasu, selenu, manganu, miedzi, cynku, magnezu i wapnia - pierwiastków znaczących dla zdrowia i zachowania prawidłowej kondycji fizycznej i psychicznej organizmu.

Kasza gryczana palona - podstawa zdrowych, wyrazistych dań

Palona kasza gryczana wyróżnia się nie tylko smakiem i bogactwem wartości odżywczych, ale i szerokim zastosowaniem w kuchni. W połączeniu z warzywami lub mięsem stanowi pełnowartościowy obiad. Jej wyrazisty smak równie dobrze komponuje się z dodatkiem sosów i grzybów. Kasza gryczana palona jest też często składnikiem farszu do mięs, szczególnie drobiu, na jej bazie można też przygotować tradycyjne gołąbki. Zwolennicy wyrazistych dań mogą przygotować na bazie prażonej kaszy gryczanej zapiekanki, dania jednogarnkowe, wytrawne placuszki, a nawet przygotować na jej bazie śniadanie na słodko - taka mieszanka smaków z pewnością dostarczy wyjątkowych wrażeń, dodatkowo zapewniając uczucie sytości na cały poranek.
Składniki: BIO Kasza gryczana palona.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
 W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Właściwości gryki

Jako nieliczna z ziaren, gryka zawiera bogate źródła związków fenolowych, które mają leczniczy wpływ na organizm. Niwelują bowiem procesy zapalne, leczą miażdżycę i kruchość naczyń włosowatych. Są to substancje wykazujące właściwości bioaktywne, których celem jest wzmocnienie naczyń krwionośnych, obniżanie stężenia glukozy we krwi oraz regulacja ciśnienia.
Kolejny składnikiem, którym imponują dziś ziarna gryki to wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Dzięki umieszczonym w nim beta- glukanom wykazuje silne właściwości wspierające naturalną odporność organizmu. Ponadto obniża cholesterol i kontroluje podnoszenie się poziomu cukru tuż po posiłku. Dzięki błonnikowi kasza gryczana stała się również produktem zalecanym w kuracjach odchudzających oraz dla wszystkich osób dbających o sylwetkę. Zapewnia długotrwałą sytość po posiłku oraz reguluje pracę jelit, co sprzyja odchudzaniu i usuwaniu toksyn z organizmu.

Witaminy zawarte w gryce

Pro zdrowotne właściwości odżywcze zapewnia również szereg pierwiastków i witamin zawartych w gryce. Kompleks witamin B wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i terapie chorób na tle emocjonalnym w tym depresję. Witamina E ze względu na swoje silnie przeciw utleniające właściwości, została nazwana witaminą młodości i płodności. Zatrzymuje procesy starzenia się komórek, zwalcza wolne rodniki i nowotwory oraz zapobiega bezpłodności i wspiera jej leczenie.

Zastosowanie gryki

Kasza gryczana może być wzbogaceniem  diety dla  chorych na celiakię. Ziarna gryki nie zawierają glutenu, dlatego są źródłem wartościowych składników odżywczych takich jak cynk, miedz, mangan, selen, potas, sód, magnez i wapń. Osoby cierpiące na chorobę trzewną, nie mogą czerpać ich z innych zbóż, dlatego spożywanie ziaren gryki pomaga uniknąć ich niedoborów.
Potas, sód i magnez są to tak zwane pierwiastki życia, pełnią rolę elektrolitów, bez których najważniejsze funkcje życiowe byłyby niemożliwe. Ich zadaniem jest regulacja ciśnienia krwi oraz wspomaganie pracy mięśni, a zwłaszcza mięśnia sercowego. Życie w czasach, kiedy jesteśmy chronicznie narażeni na stres i pośpiech, a sen coraz częściej zastępujemy kolejną filiżanką kawy, sprzyja niedoborom magnezu a co za tym idzie, to zmniejszona odporność na stres, przewlekłe napięcie mięśni, problemy z koncentracją. Warto więc zadbać o dobrze zbilansowaną dietę, bogatą w ekologiczne, czyste produkty, dzięki którym najcenniejsze składniki zostają w pełni przyswajane przez organizm.

Kasza gryczana na odporność

Aby wzmocnić odporność oraz ochronić się przez bakteriami i wirusami, a także uregulować pracę tarczycy należy zadbać, aby dieta dostarczała odpowiednie ilości selenu. Jest on też silnym antyoksydantem, mającym wpływ na eliminację procesów nowotworowych. Mangan wraz z wapnem wspierają profilaktykę osteoporozy a cynk razem z miedzią pomagają zwalczyć trądzik.
 W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1502 kJ / 355 kcal
  • Tłuszcz:
    g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,6 g
  • Węglowodany:
    66,5 g lub 70,7 g
  • w tym cukry:
    1 g
  • Błonnik:
    4,2 g
  • Białko:
    14,2 g
  • Sól:
    0,005 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza gryczana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

BIO Kasza gryczana palona Babalscy 500 g

Kasza gryczana palona wytwarzana jest z gryki - rośliny z rodziny rdestowatych. Kaszę gryczaną można użyć jako dodatek do dań z mięsem, z warzywami, można też podać ją np. z sosem grzybowym, które z surówką stworzy nam oddzielne, pyszne danie.
Gryka jest rośliną, która cieszyła się uznaniem już cztery tysiące lat temu, kiedy to na górskich terenach Indii po raz pierwszy doceniono jej smak i walory odżywcze.
Kasza powinna stanowić jeden z kluczowych składników diety każdego z nas. To prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, które są niezbędne dla zachowania równowagi psychicznej i fizycznej organizmu. BIO Kasza gryczana palona ma wyrazisty smak i wyjątkowy aromat

Kasza gryczana palona - zdrowie w aromatycznym wydaniu

Kasza gryczana palona bio znana jest nie tylko z wyrazistego smaku, ale i szeregu wartości odżywczych. Gryka to bogactwo związków fenolowych, które niwelują procesy zapalne, wpływają leczniczo na zmiany miażdżycowe, chronią przed kruchością naczyń włosowatych oraz regulują stężenie glukozy we krwi i ciśnienie. Prażona kasza gryczana dostarcza też solidnej porcji błonnika regulującego pracę układu pokarmowego i zapewniającego uczucie sytości na długo. Dzięki beta-glukanom, kasza z gryki bezpośrednio wpływa na naturalną odporność organizmu, wzmacniając ją i obniża poziom tzw. złego cholesterolu. To również źródło sporej dawki witamin z grupy B, niezbędnych do zachowania prawidłowego działania układu nerwowego, witaminy E określanej mianem witaminy młodości, wykazującej silne działanie przeciwutleniające, chroniącej komórki przed przedwczesnym starzeniem się i rozwojem chorób nowotworowych. Ze względu na brak glutenu, kasza gryczana palona może stanowić składnik diety osób chorujących na celiakię. Spożywając dania z gryką w roli głównej, dostarczamy też porcji potasu, selenu, manganu, miedzi, cynku, magnezu i wapnia - pierwiastków znaczących dla zdrowia i zachowania prawidłowej kondycji fizycznej i psychicznej organizmu.

Kasza gryczana palona - podstawa zdrowych, wyrazistych dań

Palona kasza gryczana wyróżnia się nie tylko smakiem i bogactwem wartości odżywczych, ale i szerokim zastosowaniem w kuchni. W połączeniu z warzywami lub mięsem stanowi pełnowartościowy obiad. Jej wyrazisty smak równie dobrze komponuje się z dodatkiem sosów i grzybów. Kasza gryczana palona jest też często składnikiem farszu do mięs, szczególnie drobiu, na jej bazie można też przygotować tradycyjne gołąbki. Zwolennicy wyrazistych dań mogą przygotować na bazie prażonej kaszy gryczanej zapiekanki, dania jednogarnkowe, wytrawne placuszki, a nawet przygotować na jej bazie śniadanie na słodko - taka mieszanka smaków z pewnością dostarczy wyjątkowych wrażeń, dodatkowo zapewniając uczucie sytości na cały poranek.
Składniki: BIO Kasza gryczana palona.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
 W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Właściwości gryki

Jako nieliczna z ziaren, gryka zawiera bogate źródła związków fenolowych, które mają leczniczy wpływ na organizm. Niwelują bowiem procesy zapalne, leczą miażdżycę i kruchość naczyń włosowatych. Są to substancje wykazujące właściwości bioaktywne, których celem jest wzmocnienie naczyń krwionośnych, obniżanie stężenia glukozy we krwi oraz regulacja ciśnienia.
Kolejny składnikiem, którym imponują dziś ziarna gryki to wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Dzięki umieszczonym w nim beta- glukanom wykazuje silne właściwości wspierające naturalną odporność organizmu. Ponadto obniża cholesterol i kontroluje podnoszenie się poziomu cukru tuż po posiłku. Dzięki błonnikowi kasza gryczana stała się również produktem zalecanym w kuracjach odchudzających oraz dla wszystkich osób dbających o sylwetkę. Zapewnia długotrwałą sytość po posiłku oraz reguluje pracę jelit, co sprzyja odchudzaniu i usuwaniu toksyn z organizmu.

Witaminy zawarte w gryce

Pro zdrowotne właściwości odżywcze zapewnia również szereg pierwiastków i witamin zawartych w gryce. Kompleks witamin B wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i terapie chorób na tle emocjonalnym w tym depresję. Witamina E ze względu na swoje silnie przeciw utleniające właściwości, została nazwana witaminą młodości i płodności. Zatrzymuje procesy starzenia się komórek, zwalcza wolne rodniki i nowotwory oraz zapobiega bezpłodności i wspiera jej leczenie.

Zastosowanie gryki

Kasza gryczana może być wzbogaceniem  diety dla  chorych na celiakię. Ziarna gryki nie zawierają glutenu, dlatego są źródłem wartościowych składników odżywczych takich jak cynk, miedz, mangan, selen, potas, sód, magnez i wapń. Osoby cierpiące na chorobę trzewną, nie mogą czerpać ich z innych zbóż, dlatego spożywanie ziaren gryki pomaga uniknąć ich niedoborów.
Potas, sód i magnez są to tak zwane pierwiastki życia, pełnią rolę elektrolitów, bez których najważniejsze funkcje życiowe byłyby niemożliwe. Ich zadaniem jest regulacja ciśnienia krwi oraz wspomaganie pracy mięśni, a zwłaszcza mięśnia sercowego. Życie w czasach, kiedy jesteśmy chronicznie narażeni na stres i pośpiech, a sen coraz częściej zastępujemy kolejną filiżanką kawy, sprzyja niedoborom magnezu a co za tym idzie, to zmniejszona odporność na stres, przewlekłe napięcie mięśni, problemy z koncentracją. Warto więc zadbać o dobrze zbilansowaną dietę, bogatą w ekologiczne, czyste produkty, dzięki którym najcenniejsze składniki zostają w pełni przyswajane przez organizm.

Kasza gryczana na odporność

Aby wzmocnić odporność oraz ochronić się przez bakteriami i wirusami, a także uregulować pracę tarczycy należy zadbać, aby dieta dostarczała odpowiednie ilości selenu. Jest on też silnym antyoksydantem, mającym wpływ na eliminację procesów nowotworowych. Mangan wraz z wapnem wspierają profilaktykę osteoporozy a cynk razem z miedzią pomagają zwalczyć trądzik.
 W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1502 kJ / 355 kcal
  • Tłuszcz:
    g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,6 g
  • Węglowodany:
    66,5 g lub 70,7 g
  • w tym cukry:
    1 g
  • Błonnik:
    4,2 g
  • Białko:
    14,2 g
  • Sól:
    0,005 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza gryczana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...