Narum Jogurt Matsun zakwaska – 5g
- Dzięki rozszczepieniu białek z mleka na mniejsze łańcuchy, produkt jest przyswajany przez organizm lepiej niż mleko.
- Jogurt Matsun to ormiański tradycyjny produkt.
44.99zł + koszt wysyłki
- Opis
- Opinie (0)
Opis
Narum Jogurt Matsun zakwaska – 5g
Narum Jogurt Matsun to mleczny produkt sfermentowany przez Lactobacterium mazuni „Karine”.
W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do rozszczepienia białek z mleka na mniejsze łańcuchy, dlatego produkt jest przyswajany przez organizm lepiej niż mleko.
Jogurt Matsun jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw, jak naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje czy pieczywo.
Skład – Narum Jogurt Matsun
Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.
Sposób przygotowania
- Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
- 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
- Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
- Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
- Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-12 godzin. Po tym czasie wyłożyć słoiki z jogurtem i włożyć do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
- Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-12 godzin. Po tym czasie włożyć szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Warunki przechowywania
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Masa netto: 5g
Napisz pierwszą opinię o „Narum Jogurt Matsun zakwaska – 5g”
Najczęściej zadawane pytania!
W naszym sklepie znajdziesz wysokiej jakości naturalne produkty BIO, z certyfikatami organicznymi oraz sprawdzone przez specjalistów ds. żywienia oraz dietetyków pod kątem wartości i składów. Posiadamy całą gamę produktów – od środków czystości, przez kosmetyki, duży wybór naturalnych suplementów diety, warzywa i owoce, organiczne mięsa i wędliny, soki, gotowe dania, produkty dla dzieci i wszystkie inne produkty, które spotkasz w sklepach konwencjonalnych!
Zakupy w Biozdrowym to przede wszystkim pewność, że skład kupionych produktów jest czysty i dobry! Mówimy stanowcze NIE chemii w produktach, sztucznym barwnikom, konserwantom czy szkodliwym substancjom. Każdy produkt jest sprawdzony przez nas oraz specjalistów ds. składów produktów!
U nas uzyskasz też profesjonalne doradztwo w sprawie kupowanych produktów, pomożemy Ci dobrać produkty do Twojej diety, stylu życia czy podczas zmiany nawyków żywieniowych!
Poza tym mamy konkurencyjne ceny, w porównaniu do innych sklepów ze zdrową żywnością i produktami BIO.
Oczywiście! Jeśli nie wiesz od czego zacząć lub potrzebujesz wsparcia podczas zakupów, wystarczy że skontaktujesz się z nami. Na pewno pomożemy Ci wybrać odpowiednie produkty, które spełnią Twoje oczekiwania, a przede wszystkim będą idealnie pasować do Ciebie i Twojego stylu życia!
Nie znalazłeś odpowiedzi
na swoje pytania?
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.