Zakwaski do jogurtu Narum Jogurt 5 sasz.

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
4850001331070

Najważniejsze cechy:

  • Starter do samodzielnego przygotowania pysznego jogurtu.
  • Opakowanie zawiera: 5 saszetek.
38,90 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 9 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
4850001331070

Najważniejsze cechy:

  • Starter do samodzielnego przygotowania pysznego jogurtu.
  • Opakowanie zawiera: 5 saszetek.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Zakwaski do jogurtu Narum Jogurt - Starter do samodzielnego przygotowania fermentowanego napoju mlecznego Narine, na bazie bakterii Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine.

Sposób przygotowania:

  1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
  2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
  3. Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
  4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: 
    1. Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
    2. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności  bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Skład: Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.

Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie:

  • Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.
Pojemność:
5 sasz.
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis
Zakwaski do jogurtu Narum Jogurt - Starter do samodzielnego przygotowania fermentowanego napoju mlecznego Narine, na bazie bakterii Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine.

Sposób przygotowania:

  1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
  2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
  3. Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
  4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania: 
    1. Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
    2. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności  bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Skład: Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.

Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie:

  • Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.
Pojemność:
5 sasz.
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...