BIO Orkisz na kutię Babalscy 400 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
BIO Makaron razowy żytni świderek Babalscy 400 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 4 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Doskonałe źródło energii.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
- Masa netto: 400 g.
8,79 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Doskonałe źródło energii.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
- Masa netto: 400 g.
Opis
BIO Makaron razowy żytni świderek Babalscy 400 g
Makaron żytni razowy Świderki produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makaron razowy wspomaga też odchudzanie – wysoka zawartość błonnika pokarmowego, dodatek makaronu do potrawy pomaga obniżyć jej indeks glikemiczny (dłużej utrzymuje się uczucie sytości).
Żyto jest zbożem, którego uprawę już 3 tysiące lat temu rozpoczęli mieszkańcy Bliskiego Wschodu. Od tamtych czasów aż do dziś ziarna żyta powalają cieszyć atrakcyjnymi walorami smakowymi i odżywczymi.
Dania z makaronu żytniego
Makaron razowy żytni to bogactwo smaku, doskonale pasujące to potraw jarskich oraz mięsnych, do zapiekanek, zup a nawet sałatek makaronowych. Jego walory smakowe i odżywcze zapewnią radość gotowania i dzielenia się nim przy stole.
Skład: Mąka żytnia razowa*, woda.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości makaronu żytniego
Żelazo, fosfor, sód, potas, jod i wapń to tylko niewielka część składu ziaren żyta. Obfituje on również w fito estrogeny obniżające ryzyko występowania nowotworów. Przeciwdziałają one też chorobie wieńcowej i osteoporozie i pozwalają przedłużyć młodość u kobiet. Ich rolą jest również pełnienie funkcji przeciwutleniaczy oraz działają grzybobójczo.
Makron razowy żytni jest produktem bardzo bogatym w błonnik pokarmowy. To właśnie ta substancja sprzyja odchudzaniu oraz utrzymaniu pięknej sylwetki. Daje on uczucie sytości oraz pobudza jelita do działania. Ponadto sprzyja profilaktyce cukrzycy skutecznie obniżając poziom glukozy we krwi po posiłkach oraz obniża poziom złego cholesterolu.
Aby zapewnić ochronę zębów i mocne kości należy sięgać po produkty bogate w wapń. Jest to pierwiastek, który razem z fosforem dbają o układ kostny, zapobiegając rozwojowi osteoporozy.
Idące razem w parze makropierwiastki takie jak sód i potas regulują ciśnienie krwi, utrzymują sprawność mięśni, współgrają z działaniem nerek i wzmacniają serce. Codzienne dostarczanie ich źródła wraz z pożywieniem pozwoli cieszyć się dobrym zdrowiem przez długie lata.
Jod jest mikroelementem, którego obecność w diecie jest obowiązkowa ze względu na wytwarzanie hormonów tarczycy oraz regulacje metabolizmu. Jego niedobory w organizmie negatywnie oddziałują na wszystkiego jego funkcje. Dieta oparta na czystych, ekologicznych posiłkach ułatwia przyswajanie tego cennego składnika.
Z pomocą w walce z anemią oraz jej zapobieganiu przychodzi żelazo. To właśnie ten pierwiastek jest składnikiem krwi oraz odpowiada za transport tlenu do wszystkich komórek ciała. Jego niedobór dotyka głownie osoby będące na diecie bezmięsnej, dlatego ważne jest, aby włączyć do swojego jadłospisu produkty pochodzenia żytniego.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu
-
Wartość energetyczna:1376 kJ / 329 kcal
-
Tłuszcz:1,0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:73,2 g
-
w tym cukry:2 g
-
Sól*:< 0,025 g
-
Błonnik:10,1 g
-
Białko:8,0 g
-
*zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
Pojemność:
400 G
Składniki:
Woda
mąka żytnia razowa typ 2000
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Makaron razowy żytni świderek Babalscy 400 g
Makaron żytni razowy Świderki produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makaron razowy wspomaga też odchudzanie – wysoka zawartość błonnika pokarmowego, dodatek makaronu do potrawy pomaga obniżyć jej indeks glikemiczny (dłużej utrzymuje się uczucie sytości).
Żyto jest zbożem, którego uprawę już 3 tysiące lat temu rozpoczęli mieszkańcy Bliskiego Wschodu. Od tamtych czasów aż do dziś ziarna żyta powalają cieszyć atrakcyjnymi walorami smakowymi i odżywczymi.
Dania z makaronu żytniego
Makaron razowy żytni to bogactwo smaku, doskonale pasujące to potraw jarskich oraz mięsnych, do zapiekanek, zup a nawet sałatek makaronowych. Jego walory smakowe i odżywcze zapewnią radość gotowania i dzielenia się nim przy stole.
Składniki
Skład: Mąka żytnia razowa*, woda.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości
Właściwości makaronu żytniego
Żelazo, fosfor, sód, potas, jod i wapń to tylko niewielka część składu ziaren żyta. Obfituje on również w fito estrogeny obniżające ryzyko występowania nowotworów. Przeciwdziałają one też chorobie wieńcowej i osteoporozie i pozwalają przedłużyć młodość u kobiet. Ich rolą jest również pełnienie funkcji przeciwutleniaczy oraz działają grzybobójczo.
Makron razowy żytni jest produktem bardzo bogatym w błonnik pokarmowy. To właśnie ta substancja sprzyja odchudzaniu oraz utrzymaniu pięknej sylwetki. Daje on uczucie sytości oraz pobudza jelita do działania. Ponadto sprzyja profilaktyce cukrzycy skutecznie obniżając poziom glukozy we krwi po posiłkach oraz obniża poziom złego cholesterolu.
Aby zapewnić ochronę zębów i mocne kości należy sięgać po produkty bogate w wapń. Jest to pierwiastek, który razem z fosforem dbają o układ kostny, zapobiegając rozwojowi osteoporozy.
Idące razem w parze makropierwiastki takie jak sód i potas regulują ciśnienie krwi, utrzymują sprawność mięśni, współgrają z działaniem nerek i wzmacniają serce. Codzienne dostarczanie ich źródła wraz z pożywieniem pozwoli cieszyć się dobrym zdrowiem przez długie lata.
Jod jest mikroelementem, którego obecność w diecie jest obowiązkowa ze względu na wytwarzanie hormonów tarczycy oraz regulacje metabolizmu. Jego niedobory w organizmie negatywnie oddziałują na wszystkiego jego funkcje. Dieta oparta na czystych, ekologicznych posiłkach ułatwia przyswajanie tego cennego składnika.
Z pomocą w walce z anemią oraz jej zapobieganiu przychodzi żelazo. To właśnie ten pierwiastek jest składnikiem krwi oraz odpowiada za transport tlenu do wszystkich komórek ciała. Jego niedobór dotyka głownie osoby będące na diecie bezmięsnej, dlatego ważne jest, aby włączyć do swojego jadłospisu produkty pochodzenia żytniego.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu
-
Wartość energetyczna:1376 kJ / 329 kcal
-
Tłuszcz:1,0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:73,2 g
-
w tym cukry:2 g
-
Sól*:< 0,025 g
-
Błonnik:10,1 g
-
Białko:8,0 g
-
*zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
Cechy produktu
Pojemność:
400 G
Składniki:
Woda
mąka żytnia razowa typ 2000
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.