BIO Otręby pszenne Babalscy 300 g
- Bestseller
BIO Mąka kukurydziana 1850 Babalscy 500 g
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka kukurydziana typ: 1850.
- Lekko strawna.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Masa netto: 500 g.
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka kukurydziana typ: 1850.
- Lekko strawna.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Masa netto: 500 g.
Opis
BIO Mąka kukurydziana 1850 Babalscy 500 g
Właściwości Mąki kukurydzianej
Mąka kukurydziana jest bogata w karotenoidy, czyli naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Docenia się jej neutralny smak. Stanowi doskonałe źródło białka, witamin B1, B6, folianów i składników mineralnych, żelaza, magnezu i cynku. Obniża poziom cholesterolu we krwi oraz poprawia insulino wrażliwość tkanek, ze względu na wysoką zawartość błonnika. Jest również przede wszystkim źródłem węglowodanów. Wspomaga układ odpornościowy dzięki zawartości cynku, zapobiega chorobom oczu związanym z wiekiem, dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, zwiększa produkcję czerwonych krwinek, wspomaga wzrost komórek dzięki zawartości witaminy A, chroni DNA przed uszkodzeniami oraz reguluje aktywności enzymów. Jej charakterystyczny, żółty kolor, nadaje potrawom wyjątkową barwę.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1410 kJ / 337 kcal
-
Tłuszcz:3 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:78 g
-
w tym cukry:3,9 g
-
Błonnik:7,5 g
-
Białko:5,9 g
-
Sól*:0,01 g
-
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
BIO Mąka kukurydziana 1850 Babalscy 500 g
Właściwości Mąki kukurydzianej
Mąka kukurydziana jest bogata w karotenoidy, czyli naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Docenia się jej neutralny smak. Stanowi doskonałe źródło białka, witamin B1, B6, folianów i składników mineralnych, żelaza, magnezu i cynku. Obniża poziom cholesterolu we krwi oraz poprawia insulino wrażliwość tkanek, ze względu na wysoką zawartość błonnika. Jest również przede wszystkim źródłem węglowodanów. Wspomaga układ odpornościowy dzięki zawartości cynku, zapobiega chorobom oczu związanym z wiekiem, dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, zwiększa produkcję czerwonych krwinek, wspomaga wzrost komórek dzięki zawartości witaminy A, chroni DNA przed uszkodzeniami oraz reguluje aktywności enzymów. Jej charakterystyczny, żółty kolor, nadaje potrawom wyjątkową barwę.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1410 kJ / 337 kcal
-
Tłuszcz:3 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:78 g
-
w tym cukry:3,9 g
-
Błonnik:7,5 g
-
Białko:5,9 g
-
Sól*:0,01 g
-
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu