• Bestseller

BIO Mąka kukurydziana 1850 Babalscy 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 13 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000793

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka kukurydziana typ: 1850.
  • Lekko strawna.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Masa netto: 500 g.
7,79 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 1 punkt.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000793

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka kukurydziana typ: 1850.
  • Lekko strawna.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Masa netto: 500 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Mąka kukurydziana 1850 Babalscy 500 g

Mąka kukurydziana to produkt ze zmielonych ziaren kukurydzy, pochodzących z ekologicznych upraw. Zyskuje coraz większą popularność wśród miłośników branży kulinarnej. To także produkt cieszący się powodzeniem wśród osób dbających o zdrowe odżywianie, chorych na celiakię. Zaleca się wprowadzenie mąki do diety, osobom chorującym na cukrzycę, nowotwory, choroby układy krwionośnego, moczowego czy naczyniowo-sercowego. Za dodatkową zaletę można uznać fakt, iż jest to mąka łatwo strawna.
W kuchni mąka kukurydziana wykorzystywana jest do produkcji pysznego pieczywa, makaronów, herbatników, ciast, uwielbianej przez większość tortilli, czy też nachosów. Do zagęszczania zup, sosów, kremów, omletów, racuchów, placuszków, naleśników, panierowania mięsa, przygotowania klusek, kopytek. Doskonale sprawdzi się na kuchennej półce jako alternatywa dla mąki pszennej.
Ważne - skrobia kukurydziana to nie to samo co mąka kukurydziana!
Bardzo często mąka kukurydziana błędnie utożsamiana jest ze skrobią. Mąkę kukurydzianą otrzymujemy przez zmielenie ziaren kukurydzy w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, którą uzyskuje się z białych pręcików kukurydzy. Produkty różnią się od siebie także kolorem - mąka kukurydziana posiada żółtą barwę, natomiast skrobia jest białego koloru.
Składniki: BIO Mąka kukurydziana.
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości Mąki kukurydzianej

Mąka kukurydziana jest bogata w karotenoidy, czyli naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Docenia się jej neutralny smak.  Stanowi doskonałe źródło białka, witamin B1, B6, folianów i składników mineralnych, żelaza, magnezu i cynku. Obniża poziom cholesterolu we krwi oraz poprawia insulino wrażliwość tkanek, ze względu na wysoką zawartość błonnika. Jest również przede wszystkim źródłem węglowodanów. Wspomaga układ odpornościowy dzięki zawartości cynku, zapobiega chorobom oczu związanym z wiekiem, dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, zwiększa produkcję czerwonych krwinek, wspomaga wzrost komórek dzięki zawartości witaminy A, chroni DNA przed uszkodzeniami oraz reguluje aktywności enzymów. Jej charakterystyczny, żółty kolor, nadaje potrawom wyjątkową barwę.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1410 kJ / 337 kcal
  • Tłuszcz:
    3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,2 g
  • Węglowodany:
    78 g
  • w tym cukry:
    3,9 g
  • Błonnik:
    7,5 g
  • Białko:
    5,9 g
  • Sól*:
    0,01 g
  • *zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Pojemność:
500 G
Składniki:
Mąka kukurydziana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

BIO Mąka kukurydziana 1850 Babalscy 500 g

Mąka kukurydziana to produkt ze zmielonych ziaren kukurydzy, pochodzących z ekologicznych upraw. Zyskuje coraz większą popularność wśród miłośników branży kulinarnej. To także produkt cieszący się powodzeniem wśród osób dbających o zdrowe odżywianie, chorych na celiakię. Zaleca się wprowadzenie mąki do diety, osobom chorującym na cukrzycę, nowotwory, choroby układy krwionośnego, moczowego czy naczyniowo-sercowego. Za dodatkową zaletę można uznać fakt, iż jest to mąka łatwo strawna.
W kuchni mąka kukurydziana wykorzystywana jest do produkcji pysznego pieczywa, makaronów, herbatników, ciast, uwielbianej przez większość tortilli, czy też nachosów. Do zagęszczania zup, sosów, kremów, omletów, racuchów, placuszków, naleśników, panierowania mięsa, przygotowania klusek, kopytek. Doskonale sprawdzi się na kuchennej półce jako alternatywa dla mąki pszennej.
Ważne - skrobia kukurydziana to nie to samo co mąka kukurydziana!
Bardzo często mąka kukurydziana błędnie utożsamiana jest ze skrobią. Mąkę kukurydzianą otrzymujemy przez zmielenie ziaren kukurydzy w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, którą uzyskuje się z białych pręcików kukurydzy. Produkty różnią się od siebie także kolorem - mąka kukurydziana posiada żółtą barwę, natomiast skrobia jest białego koloru.
Składniki: BIO Mąka kukurydziana.
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości Mąki kukurydzianej

Mąka kukurydziana jest bogata w karotenoidy, czyli naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Docenia się jej neutralny smak.  Stanowi doskonałe źródło białka, witamin B1, B6, folianów i składników mineralnych, żelaza, magnezu i cynku. Obniża poziom cholesterolu we krwi oraz poprawia insulino wrażliwość tkanek, ze względu na wysoką zawartość błonnika. Jest również przede wszystkim źródłem węglowodanów. Wspomaga układ odpornościowy dzięki zawartości cynku, zapobiega chorobom oczu związanym z wiekiem, dzięki obecności luteiny i zeaksantyny, zwiększa produkcję czerwonych krwinek, wspomaga wzrost komórek dzięki zawartości witaminy A, chroni DNA przed uszkodzeniami oraz reguluje aktywności enzymów. Jej charakterystyczny, żółty kolor, nadaje potrawom wyjątkową barwę.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1410 kJ / 337 kcal
  • Tłuszcz:
    3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,2 g
  • Węglowodany:
    78 g
  • w tym cukry:
    3,9 g
  • Błonnik:
    7,5 g
  • Białko:
    5,9 g
  • Sól*:
    0,01 g
  • *zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Pojemność:
500 G
Składniki:
Mąka kukurydziana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...