BIO Kasza manna orkiszowa Babalscy 500 g
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
BIO Mąka jęczmienna razowa 1850 Babalscy 500 g
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka jęczmienna razowa typ: 1850.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Zapewnia niecodzienny smak.
- Masa netto: 500 g.
Najważniejsze cechy:
- BIO Mąka jęczmienna razowa typ: 1850.
- Produkt rolnictwa ekologicznego.
- Zapewnia niecodzienny smak.
- Masa netto: 500 g.
Opis
BIO Mąka jęczmienna razowa 1850 Babalscy 500 g
Jęczmień jest zbożem pochodzącym z Bliskiego Wschodu a jego właściwości znane są już od okresu neolitu. Nie bez powodu ziarna te zostały uznane jako żywność funkcjonalna.
Oznacza to, że wszystkie witaminy, pierwiastki i substancje w nim zawarte spełniają ważną rolę pro zdrowotną. Grupa witamin B ma zbawienny wpływ na pracę układu nerwowego, polepsza nastrój, łagodzi napięcie mięśni oraz przyspiesza rezultaty leczenia depresji. Witamina E natomiast, uznana za witaminę młodości, jest silnym antyoksydantem, dlatego niszczy wolne rodniki a tym samym hamuje procesy starzenia się komórek i zapobiega nowotworom. Co więcej, niweluje ryzyko wystąpienia bezpłodności oraz wspomaga jej leczenie.
Dania z mąki jęczmiennej
Mąka jęczmienna od wieków służyła do wypieku wspaniałego chleba. Nadaje się również do wyrobu klusek, naleśników oraz do wypieku ciasteczek. Niecodzienny smak produktów z niej przygotowanych zachwyci każdego, kto potrafi docenić dobro płynące prosto z natury.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1464,28 kJ / 345,88 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,36 g
-
Węglowodany:69,12 g
-
w tym cukry:2,67 g
-
Błonnik:7,17 g
-
Białko:9,94 g
-
Sól:0,26 g
BIO Mąka jęczmienna razowa 1850 Babalscy 500 g
Jęczmień jest zbożem pochodzącym z Bliskiego Wschodu a jego właściwości znane są już od okresu neolitu. Nie bez powodu ziarna te zostały uznane jako żywność funkcjonalna.
Oznacza to, że wszystkie witaminy, pierwiastki i substancje w nim zawarte spełniają ważną rolę pro zdrowotną. Grupa witamin B ma zbawienny wpływ na pracę układu nerwowego, polepsza nastrój, łagodzi napięcie mięśni oraz przyspiesza rezultaty leczenia depresji. Witamina E natomiast, uznana za witaminę młodości, jest silnym antyoksydantem, dlatego niszczy wolne rodniki a tym samym hamuje procesy starzenia się komórek i zapobiega nowotworom. Co więcej, niweluje ryzyko wystąpienia bezpłodności oraz wspomaga jej leczenie.
Dania z mąki jęczmiennej
Mąka jęczmienna od wieków służyła do wypieku wspaniałego chleba. Nadaje się również do wyrobu klusek, naleśników oraz do wypieku ciasteczek. Niecodzienny smak produktów z niej przygotowanych zachwyci każdego, kto potrafi docenić dobro płynące prosto z natury.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1464,28 kJ / 345,88 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,36 g
-
Węglowodany:69,12 g
-
w tym cukry:2,67 g
-
Błonnik:7,17 g
-
Białko:9,94 g
-
Sól:0,26 g