Witamina C z kapusty w proszku Skarby Gai 270 g
- Bestseller
Witamina C z kapusty w proszku Skarby Gai 100 g
Najważniejsze cechy:
- 100% naturalna witamina C pozyskana z kapusty, bez dodatków syntetycznych.
- Wyprodukowana metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.
- Delikatna dla żołądka – nie podrażnia błon śluzowych układu pokarmowego.
- Szybko rozpuszcza się w wodzie, łatwo przyswajalna.
- Masa netto: 100 g
Najważniejsze cechy:
- 100% naturalna witamina C pozyskana z kapusty, bez dodatków syntetycznych.
- Wyprodukowana metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.
- Delikatna dla żołądka – nie podrażnia błon śluzowych układu pokarmowego.
- Szybko rozpuszcza się w wodzie, łatwo przyswajalna.
- Masa netto: 100 g
Opis
Witamina C z kapusty w proszku Skarby Gai 100 g
Witamina C z kapusty w proszku Skarby Gai to suplement diety, który może stanowić cenne uzupełnienie codziennej diety. Witamina C została pozyskana z kapusty w innowacyjnym procesie dwustopniowej BI-Fermentacji, co pozwala na zachowanie jego naturalnej formy i wysokiej biodostępności. Ekstraktorami witaminy C są ziemniaki i grzyby z rodziny microcyclus, które w procesie fermentacji przekształcają kapustę w stabilną i dobrze przyswajalną formę.
Dzięki naturalnemu pochodzeniu, witamina C w proszku jest delikatna dla żołądka, nie powoduje podrażnień błon śluzowych i jest doskonałą alternatywą dla syntetycznych form tego składnika. Drobny, biały proszek łatwo rozpuszcza się w wodzie, co pozwala na jego szybkie wchłanianie w całym przewodzie pokarmowym.
Witamina C z kapusty w proszku jest w 100% naturalny i wolny od chemicznych dodatków, konserwantów oraz metali ciężkich. Jedno opakowanie 100 g zawiera aż 66 porcji, co sprawia, że jest to ekonomiczne rozwiązanie na dłuższy czas.
Zalecany sposób spożycia/użycia: 1 raz dziennie do wody lub soku dodać 0,5 miarki witaminy. Dobrze wymieszać. Pić najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Stosowanie w okresie ciąży i karmienia piersią: Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i małe dzieci bez konsultacji lekarskiej.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu , szczelnie zamknięte.
Skład: jedna porcja (1g-pół miarki wit c. Miarka dołączona do opakowania), witamina C-1000mg
Czystość: 100% kwasu l-askorbinowego (witaminy c) na 1 gram produktu.
Witamina C z kapusty w proszku SKARBY GAI 100 g - możliwe działanie
- Wsparcie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, co jest szczególnie istotne w okresach zwiększonego zapotrzebowania.
- Wspomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia ułatwiając codzienne funkcjonowanie organizmu.
- Uczestniczy w procesie produkcji kolagenu, wpływając na prawidłowy stan naczyń krwionośnych, kości, chrząstek i skóry.
- Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym, co przekłada się na wsparcie dla zachowania młodego wyglądu i dobrego samopoczucia.
- Zwiększa przyswajanie żelaza i wspomaga metabolizm, wspierając efektywne wykorzystanie składników odżywczych.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowe w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi. Przechowywać w suchym miejscu.
Witamina C z kapusty w proszku Skarby Gai 100 g
Witamina C z kapusty w proszku Skarby Gai to suplement diety, który może stanowić cenne uzupełnienie codziennej diety. Witamina C została pozyskana z kapusty w innowacyjnym procesie dwustopniowej BI-Fermentacji, co pozwala na zachowanie jego naturalnej formy i wysokiej biodostępności. Ekstraktorami witaminy C są ziemniaki i grzyby z rodziny microcyclus, które w procesie fermentacji przekształcają kapustę w stabilną i dobrze przyswajalną formę.
Dzięki naturalnemu pochodzeniu, witamina C w proszku jest delikatna dla żołądka, nie powoduje podrażnień błon śluzowych i jest doskonałą alternatywą dla syntetycznych form tego składnika. Drobny, biały proszek łatwo rozpuszcza się w wodzie, co pozwala na jego szybkie wchłanianie w całym przewodzie pokarmowym.
Witamina C z kapusty w proszku jest w 100% naturalny i wolny od chemicznych dodatków, konserwantów oraz metali ciężkich. Jedno opakowanie 100 g zawiera aż 66 porcji, co sprawia, że jest to ekonomiczne rozwiązanie na dłuższy czas.
Zalecany sposób spożycia/użycia: 1 raz dziennie do wody lub soku dodać 0,5 miarki witaminy. Dobrze wymieszać. Pić najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Stosowanie w okresie ciąży i karmienia piersią: Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i małe dzieci bez konsultacji lekarskiej.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu , szczelnie zamknięte.
Skład: jedna porcja (1g-pół miarki wit c. Miarka dołączona do opakowania), witamina C-1000mg
Czystość: 100% kwasu l-askorbinowego (witaminy c) na 1 gram produktu.
Witamina C z kapusty w proszku SKARBY GAI 100 g - możliwe działanie
- Wsparcie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, co jest szczególnie istotne w okresach zwiększonego zapotrzebowania.
- Wspomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia ułatwiając codzienne funkcjonowanie organizmu.
- Uczestniczy w procesie produkcji kolagenu, wpływając na prawidłowy stan naczyń krwionośnych, kości, chrząstek i skóry.
- Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym, co przekłada się na wsparcie dla zachowania młodego wyglądu i dobrego samopoczucia.
- Zwiększa przyswajanie żelaza i wspomaga metabolizm, wspierając efektywne wykorzystanie składników odżywczych.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowe w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi. Przechowywać w suchym miejscu.