- Bestseller
Triphala + Bioperine UNS Premium - 120 kaps.
Najważniejsze cechy:
- Produkt w 100% pochodzenia naturalnego.
- Odpowiedni dla wegan.
- Bez dodatku wypełniaczy i konserwantów.
Najważniejsze cechy:
- Produkt w 100% pochodzenia naturalnego.
- Odpowiedni dla wegan.
- Bez dodatku wypełniaczy i konserwantów.
Opis
Triphala + Bioperine UNS Premium - 120 kaps.
Triphala - jak stosować?
Spożywać 1 porcję (2 kapsułki) w trakcie posiłku, popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Kobiety w ciąży i matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Składniki
Triphala - działanie w Ajurwedzie
Odkryj tajemnice Triphali – cudownego daru Ajurwedy
Triphala, efekty której opisujemy poniżej, będąca klejnotem starożytnej medycyny indyjskiej – Ajurwedy, stanowi unikalną kompozycję trzech owoców, co znajduje odzwierciedlenie w jej nazwie, pochodzącej z sanskrytu i oznaczającej "trzy owoce". Ta znakomita mieszanka zawiera równowagę suszonych owoców: Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia bellirica) oraz Haritaki (Terminalia chebula).
W filozofii Ajurwedy każdy owoc w tej mieszance wnosi swoiste korzyści lecznicze. Amalaki, znany również jako indyjski agrest, wyróżnia się wysoką zawartością witaminy C i właściwościami antyoksydacyjnymi. Bibhitaki, doceniany w Ajurwedzie za swoje detoksykujące właściwości oraz wsparcie dla układu oddechowego, współgra z Haritaki, które jest cenione za swoje pozytywne działanie na układ trawienny i eliminacyjny.
Triphala jest wysoko ceniona w literaturze ajurwedyjskiej za jej wszechstronne korzyści zdrowotne. Uważa się, że pomaga w detoksykacji ciała, regulacji procesów trawiennych oraz wzmacnianiu odporności. Dzięki swojemu łagodnemu działaniu, bywa używana jako efektywny, naturalny środek przeczyszczający.
W kontekście Ajurwedy, Triphala jest również znana z harmonizowania trzech podstawowych dosz: vata, pitta i kapha. Oznacza to, że może odgrywać kluczową rolę w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi wewnętrznej w organizmie. Dzięki temu wszechstronnemu działaniu, Triphala zyskała miano jednego z najbardziej szanowanych i często wykorzystywanych ziołowych środków w Ajurwedzie.
BioPerine, właściwości pieprzu czarnego
Wśród licznych korzyści pieprzu czarnego znajduje się wsparcie dla zdrowia wątroby, poprawa kondycji skóry oraz optymalizacja funkcjonowania układu trawiennego. Ten suplement, wzbogacony o BioPerine®, efektywnie wzmacnia naturalną odporność ciała i działa antyoksydacyjnie.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowe w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi. Przechowywać w suchym miejscu.
Triphala + Bioperine UNS Premium - 120 kaps.
Triphala - jak stosować?
Spożywać 1 porcję (2 kapsułki) w trakcie posiłku, popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Kobiety w ciąży i matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Składniki
Triphala - działanie w Ajurwedzie
Odkryj tajemnice Triphali – cudownego daru Ajurwedy
Triphala, efekty której opisujemy poniżej, będąca klejnotem starożytnej medycyny indyjskiej – Ajurwedy, stanowi unikalną kompozycję trzech owoców, co znajduje odzwierciedlenie w jej nazwie, pochodzącej z sanskrytu i oznaczającej "trzy owoce". Ta znakomita mieszanka zawiera równowagę suszonych owoców: Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia bellirica) oraz Haritaki (Terminalia chebula).
W filozofii Ajurwedy każdy owoc w tej mieszance wnosi swoiste korzyści lecznicze. Amalaki, znany również jako indyjski agrest, wyróżnia się wysoką zawartością witaminy C i właściwościami antyoksydacyjnymi. Bibhitaki, doceniany w Ajurwedzie za swoje detoksykujące właściwości oraz wsparcie dla układu oddechowego, współgra z Haritaki, które jest cenione za swoje pozytywne działanie na układ trawienny i eliminacyjny.
Triphala jest wysoko ceniona w literaturze ajurwedyjskiej za jej wszechstronne korzyści zdrowotne. Uważa się, że pomaga w detoksykacji ciała, regulacji procesów trawiennych oraz wzmacnianiu odporności. Dzięki swojemu łagodnemu działaniu, bywa używana jako efektywny, naturalny środek przeczyszczający.
W kontekście Ajurwedy, Triphala jest również znana z harmonizowania trzech podstawowych dosz: vata, pitta i kapha. Oznacza to, że może odgrywać kluczową rolę w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi wewnętrznej w organizmie. Dzięki temu wszechstronnemu działaniu, Triphala zyskała miano jednego z najbardziej szanowanych i często wykorzystywanych ziołowych środków w Ajurwedzie.
BioPerine, właściwości pieprzu czarnego
Wśród licznych korzyści pieprzu czarnego znajduje się wsparcie dla zdrowia wątroby, poprawa kondycji skóry oraz optymalizacja funkcjonowania układu trawiennego. Ten suplement, wzbogacony o BioPerine®, efektywnie wzmacnia naturalną odporność ciała i działa antyoksydacyjnie.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowe w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi. Przechowywać w suchym miejscu.