Książka Chemia w pożywieniu - dr Hans-Ulrich Grimm

Książka Chemia w pożywieniu – dr Hans-Ulrich Grimm

W magazynie. Wyślemy w 1-2 dni robocze.
  • Miękka oprawa.
  • 352 strony.
  • Dzięki tej pozycji dowiesz się jak unikać chemii w jedzeniu.
Availability: 2 w magazynie Kategorie: ,

45.99 + koszt wysyłki

Zobacz koszyk

atest
Produkt z czystym składem
delivery
Darmowa dostawa od 250 zł

Opis

Książka Chemia w pożywieniu – dr Hans-Ulrich Grimm

Książka Chemia w pożywieniu w miękkiej oprawie, 352 strony.

Smak karmelu czy truskawek, to wybuchowa chemia w jedzeniu i twojej diecie

Czy zajadając jogurt truskawkowy przeszło ci przez myśl, że ten cudowny czerwony kolor, to nie kolor truskawek, a sztuczny dodatek-czerwień koszenilowa A (E124), azowy barwnik? A smak coli czy nawet whisky, to karmel E150d, barwnik spożywczy zwiększający ryzyko zachorowania na nowotwory? Ta książka uświadomi ci, że większość producentów żywności, i to znanych ci marek jak Nestle, Coca -cola, Maggi, czy Wrigleys, dodaje do produktów toksyczne substancje chemiczne. Chemia w jedzeniu czyli sztuczne dodatki, barwniki spożywcze i polepszacze smaku nie są dla ciebie zdrowe. Ich nadmiar w diecie powoduje choroby autoimmunologicznestany zapalne, alergie i nowotwory. Powodują choroby układu krążenia i układu trawiennego, czego skutkiem są wzdęcia, zaparcia, czy syndrom cieknącego jelita.

Zdrowe odżywianie, to świadome czytanie etykiety

Starasz się zdrowo odżywiać i świadomie kupować produkty spożywcze. Czytasz etykiety. Studiujesz skład. Czy jednak wiesz, czym są polepszacze smaku, barwniki spożywcze, emulgatory i wszystkie dodatki z E-? Czy wiesz, jak wpływają na smak, strukturę i trwałość jedzenia, a przede wszystkim na twój organizm? Z tej książki dowiesz się, czy aspartam, kurkuminy i maltodekstryna szkodzi. Dlaczego chemia w pożywieniu przyczynia się do powstawania chorób autoimmunologicznych i neurodegeneracyjnych? Jaki wpływ mają czerwień koszelinowa – E124, żółcień pomarańczowa E110 czy benzoesan sodu na twój organizm. Książka ujawnia wstydliwe sekrety wielkich producentów żywności takich jak Nestle czy Coca – cola. Poznasz znaczenie wszystkich dodatków z E- i czym jest chemia w jedzeniu. Odkryjesz, że za alergiami, stanami zapalnymi, chorobami układu krążenia i trawiennym stoi właśnie chemia w pożywieniu. Nauczysz się też prawidłowo czytać etykiety. Staniesz się konsumentem świadomym swoich wyborów, który uniknie pułapek przemysłu spożywczego.

Jak  chemia w jedzeniu: sztuczne dodatki, barwniki spożywcze i polepszacze smaku wpływają na twoje zdrowie?

Autor analizuje działanie najpopularniejszych sztucznych dodatków do produktów spożywczych. Przybliża działanie aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemii w pożywieniu z chorobami układu krążenia i nowotworami. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i aspartam. A także, dlaczego gotowe dania mogą powodować alergie pokarmowe i wywoływać stany zapalne w organizmie. Autor ujawnia także wstrząsającą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Wyjaśnia, co powoduje choroby jelit i stany zapalne w organizmie. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.

Omijaj chemię w pożywieniu i kupuj świadomie

Z książki dowiesz się, czy maltodekstryna szkodzi. Czy glutaminian sodu, E621, odpowiedzialny jest za choroby neurodegeneracyjne mózgu, chroniczny ból i alergie pokarmowe? Dowiesz się, czym się różni, ksylitol od erytrolu i stewii. Poznasz polepszacze i konserwanty, które przyczyniają się do chorób jelit i stanów zapalnych. Książka zawiera dokładną listę wszystkich sztucznych dodatków, barwników spożywczych i polepszaczy smaku. Dodatkowo wymienia produkty, w których się znajdują wraz z ich skutkami ubocznymi. W końcu odzyskasz zdrowie i kontrolę nad tym, co wprowadzasz do swojej dietyunikniesz chemii w pożywieniu, ponieważ poznasz wstydliwe sekrety producentów żywności.

 

Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzeniu!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.


Napisz pierwszą opinię o „Książka Chemia w pożywieniu – dr Hans-Ulrich Grimm”

faqNajczęściej zadawane pytania!

Zamówienia wysyłamy w ciągu 1-2 dni roboczych od ich złożenia! Aż 90% naszych przesyłek jest dostarczana do naszych klientów kolejnego dnia po nadaniu! Nie musisz długo czekać na dostawę swojego zamówienia.

Koszty dostawy zależą od wybranej metody wysyłki. Kurier DHL to 14,5zł, Paczkomat 14zł a przesyłka Pocztą Polską 15zł. Możesz też odebrać swoje zamówienie osobiście w Białymstoku w naszym sklepie, na ulicy Choroszczańskiej! Powyżej 250 zł dostawa gratis!

W naszym sklepie znajdziesz wysokiej jakości naturalne produkty BIO, z certyfikatami organicznymi oraz sprawdzone przez specjalistów ds. żywienia oraz dietetyków pod kątem wartości i składów. Posiadamy całą gamę produktów – od środków czystości, przez kosmetyki, duży wybór naturalnych suplementów diety, warzywa i owoce, organiczne mięsa i wędliny, soki, gotowe dania, produkty dla dzieci i wszystkie inne produkty, które spotkasz w sklepach konwencjonalnych!

Zakupy w Biozdrowym to przede wszystkim pewność, że skład kupionych produktów jest czysty i dobry! Mówimy stanowcze NIE chemii w produktach, sztucznym barwnikom, konserwantom czy szkodliwym substancjom. Każdy produkt jest sprawdzony przez nas oraz specjalistów ds. składów produktów!
U nas uzyskasz też profesjonalne doradztwo w sprawie kupowanych produktów, pomożemy Ci dobrać produkty do Twojej diety, stylu życia czy podczas zmiany nawyków żywieniowych!
Poza tym mamy konkurencyjne ceny, w porównaniu do innych sklepów ze zdrową żywnością i produktami BIO.

Oczywiście! Jeśli nie wiesz od czego zacząć lub potrzebujesz wsparcia podczas zakupów, wystarczy że skontaktujesz się z nami. Na pewno pomożemy Ci wybrać odpowiednie produkty, które spełnią Twoje oczekiwania, a przede wszystkim będą idealnie pasować do Ciebie i Twojego stylu życia!

Nie znalazłeś odpowiedzi
na swoje pytania?

Napisz do nas