Książka Chemia w pożywieniu – dr Hans-Ulrich Grimm
- Miękka oprawa.
- 352 strony.
- Dzięki tej pozycji dowiesz się jak unikać chemii w jedzeniu.
45.99zł + koszt wysyłki
- Opis
- Opinie (0)
Opis
Książka Chemia w pożywieniu – dr Hans-Ulrich Grimm
Książka Chemia w pożywieniu w miękkiej oprawie, 352 strony.
Smak karmelu czy truskawek, to wybuchowa chemia w jedzeniu i twojej diecie
Czy zajadając jogurt truskawkowy przeszło ci przez myśl, że ten cudowny czerwony kolor, to nie kolor truskawek, a sztuczny dodatek-czerwień koszenilowa A (E124), azowy barwnik? A smak coli czy nawet whisky, to karmel E150d, barwnik spożywczy zwiększający ryzyko zachorowania na nowotwory? Ta książka uświadomi ci, że większość producentów żywności, i to znanych ci marek jak Nestle, Coca -cola, Maggi, czy Wrigleys, dodaje do produktów toksyczne substancje chemiczne. Chemia w jedzeniu czyli sztuczne dodatki, barwniki spożywcze i polepszacze smaku nie są dla ciebie zdrowe. Ich nadmiar w diecie powoduje choroby autoimmunologiczne, stany zapalne, alergie i nowotwory. Powodują choroby układu krążenia i układu trawiennego, czego skutkiem są wzdęcia, zaparcia, czy syndrom cieknącego jelita.
Zdrowe odżywianie, to świadome czytanie etykiety
Starasz się zdrowo odżywiać i świadomie kupować produkty spożywcze. Czytasz etykiety. Studiujesz skład. Czy jednak wiesz, czym są polepszacze smaku, barwniki spożywcze, emulgatory i wszystkie dodatki z E-? Czy wiesz, jak wpływają na smak, strukturę i trwałość jedzenia, a przede wszystkim na twój organizm? Z tej książki dowiesz się, czy aspartam, kurkuminy i maltodekstryna szkodzi. Dlaczego chemia w pożywieniu przyczynia się do powstawania chorób autoimmunologicznych i neurodegeneracyjnych? Jaki wpływ mają czerwień koszelinowa – E124, żółcień pomarańczowa E110 czy benzoesan sodu na twój organizm. Książka ujawnia wstydliwe sekrety wielkich producentów żywności takich jak Nestle czy Coca – cola. Poznasz znaczenie wszystkich dodatków z E- i czym jest chemia w jedzeniu. Odkryjesz, że za alergiami, stanami zapalnymi, chorobami układu krążenia i trawiennym stoi właśnie chemia w pożywieniu. Nauczysz się też prawidłowo czytać etykiety. Staniesz się konsumentem świadomym swoich wyborów, który uniknie pułapek przemysłu spożywczego.
Jak chemia w jedzeniu: sztuczne dodatki, barwniki spożywcze i polepszacze smaku wpływają na twoje zdrowie?
Autor analizuje działanie najpopularniejszych sztucznych dodatków do produktów spożywczych. Przybliża działanie aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemii w pożywieniu z chorobami układu krążenia i nowotworami. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i aspartam. A także, dlaczego gotowe dania mogą powodować alergie pokarmowe i wywoływać stany zapalne w organizmie. Autor ujawnia także wstrząsającą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Wyjaśnia, co powoduje choroby jelit i stany zapalne w organizmie. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.
Omijaj chemię w pożywieniu i kupuj świadomie
Z książki dowiesz się, czy maltodekstryna szkodzi. Czy glutaminian sodu, E621, odpowiedzialny jest za choroby neurodegeneracyjne mózgu, chroniczny ból i alergie pokarmowe? Dowiesz się, czym się różni, ksylitol od erytrolu i stewii. Poznasz polepszacze i konserwanty, które przyczyniają się do chorób jelit i stanów zapalnych. Książka zawiera dokładną listę wszystkich sztucznych dodatków, barwników spożywczych i polepszaczy smaku. Dodatkowo wymienia produkty, w których się znajdują wraz z ich skutkami ubocznymi. W końcu odzyskasz zdrowie i kontrolę nad tym, co wprowadzasz do swojej diety, unikniesz chemii w pożywieniu, ponieważ poznasz wstydliwe sekrety producentów żywności.
Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzeniu!
Napisz pierwszą opinię o „Książka Chemia w pożywieniu – dr Hans-Ulrich Grimm”
Najczęściej zadawane pytania!
W naszym sklepie znajdziesz wysokiej jakości naturalne produkty BIO, z certyfikatami organicznymi oraz sprawdzone przez specjalistów ds. żywienia oraz dietetyków pod kątem wartości i składów. Posiadamy całą gamę produktów – od środków czystości, przez kosmetyki, duży wybór naturalnych suplementów diety, warzywa i owoce, organiczne mięsa i wędliny, soki, gotowe dania, produkty dla dzieci i wszystkie inne produkty, które spotkasz w sklepach konwencjonalnych!
Zakupy w Biozdrowym to przede wszystkim pewność, że skład kupionych produktów jest czysty i dobry! Mówimy stanowcze NIE chemii w produktach, sztucznym barwnikom, konserwantom czy szkodliwym substancjom. Każdy produkt jest sprawdzony przez nas oraz specjalistów ds. składów produktów!
U nas uzyskasz też profesjonalne doradztwo w sprawie kupowanych produktów, pomożemy Ci dobrać produkty do Twojej diety, stylu życia czy podczas zmiany nawyków żywieniowych!
Poza tym mamy konkurencyjne ceny, w porównaniu do innych sklepów ze zdrową żywnością i produktami BIO.
Oczywiście! Jeśli nie wiesz od czego zacząć lub potrzebujesz wsparcia podczas zakupów, wystarczy że skontaktujesz się z nami. Na pewno pomożemy Ci wybrać odpowiednie produkty, które spełnią Twoje oczekiwania, a przede wszystkim będą idealnie pasować do Ciebie i Twojego stylu życia!
Nie znalazłeś odpowiedzi
na swoje pytania?
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.