Legal Cakes Czekolada White Berry 75 g
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
Czekolada Double Date Legal Cakes - 75g
Najważniejsze cechy:
- Double Date to biała, ręcznie wyrabiana czekolada bez cukru z dodatkiem liofilizowanych truskawek i jagód (5%).
- Jeśli nie cukier, to co? W rolę słodzika wcielił się erytrol o niskim indeksie glikemicznym!
- Czekolada truskawkowo-jagodowa nie zawiera oleju palmowego ani sztucznych barwników…
- …w jej składzie znajdziesz za to odżywkę białkową, której obecność docenią miłośnicy sportu i osoby przebywające na diecie redukcyjnej.
- Jeśli szukasz zdrowej i pysznej czekolady, która wprowadzi Cię w błogi nastrój i wymaluje szeroki uśmiech na twarzy, Double Date stanowczo zasługuje na Twoją uwagę!
Najważniejsze cechy:
- Double Date to biała, ręcznie wyrabiana czekolada bez cukru z dodatkiem liofilizowanych truskawek i jagód (5%).
- Jeśli nie cukier, to co? W rolę słodzika wcielił się erytrol o niskim indeksie glikemicznym!
- Czekolada truskawkowo-jagodowa nie zawiera oleju palmowego ani sztucznych barwników…
- …w jej składzie znajdziesz za to odżywkę białkową, której obecność docenią miłośnicy sportu i osoby przebywające na diecie redukcyjnej.
- Jeśli szukasz zdrowej i pysznej czekolady, która wprowadzi Cię w błogi nastrój i wymaluje szeroki uśmiech na twarzy, Double Date stanowczo zasługuje na Twoją uwagę!
Opis
Plan na wieczór? Proponujemy Double Date! Czekolada z liofilizowanymi truskawkami i jagodami od Legal Cakes to podwójna przyjemność płynąca z połączenia wysokiej jakości ziaren kakao i pełnych smaku owoców. Czekolada Double Date nie potrzebuje sztucznych dodatków, by zrobić na Tobie wielkie wrażenie, dlatego w jej składzie nie znajdziesz konserwantów, polepszaczy smaku ani sztucznych barwników. Na próżno szukać w niej również owianego złą sławą tłuszczu palmowego… i cukru!
Chwila moment… czekolada bez cukru? Da się! Zamiast niego wykorzystano naturalny erytrol o niskim indeksie glikemicznym, którego słodycz sięga ok. 60–80% białego cukru. Dzięki temu czekolada jest bezpieczna dla cukrzyków i osób borykających się z insulinoopornością. Dogodzi także osobom ćwiczącym i dbającym o linię – nie tylko ze względu na brak cukru, lecz również dzięki odżywce białkowej w składzie, która wzorowo dodaje energii i wspiera uczucie szczerej satysfakcji z jedzenia słodyczy!
Na koniec kilka plusów tkwiących w liofilizacji. Czy wiesz, że owoce poddane tej metodzie konserwacji zachowują swój naturalny smak i zapach, nie tracąc przy tym żadnych wartości odżywczych? Proces przebiega w niskiej temperaturze pod obniżonym ciśnieniem i polega na usunięciu wody z zamrożonych owoców przez sublimację lodu. Tak przetworzone owoce są leciutkie jak chmurki, lecz maksymalnie wartościowe i pełne smaku. Nie widzimy dla nich lepszego towarzystwa od białej, ręcznie wyrabianej czekolady!
Składniki: tłuszcz kakaowy, substancja słodząca: erytrytol, mleko pełne w proszku, odżywka białkowa (koncentrat białek serwatkowych [z mleka] skoncentrowana maślanka w proszku [z mleka], izolat białka serwatkowego [z mleka], aromaty, substancja zagęszczająca, regulator kwasowości, substancja przeciwzbrylająca, substancja słodząca: sukraloza, barwnik: karoteny), liofilizowane truskawki, liofilizowane jagody, emulgator: lecytyna słonecznikowa.
Składniki aktywne:
-
Wartość energetyczna w 75 g:1522,7 kJ
-
Wartość energetyczna w 75 g:363,08 kcal
-
Tłuszcz:31,5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:19,1 g
-
Węglowodany:28,3 g
-
w tym cukry:8,2
-
Białko:11 g
-
Sól:0,1 g
-
Poliole:20 g
-
Błonnik0,6
Plan na wieczór? Proponujemy Double Date! Czekolada z liofilizowanymi truskawkami i jagodami od Legal Cakes to podwójna przyjemność płynąca z połączenia wysokiej jakości ziaren kakao i pełnych smaku owoców. Czekolada Double Date nie potrzebuje sztucznych dodatków, by zrobić na Tobie wielkie wrażenie, dlatego w jej składzie nie znajdziesz konserwantów, polepszaczy smaku ani sztucznych barwników. Na próżno szukać w niej również owianego złą sławą tłuszczu palmowego… i cukru!
Chwila moment… czekolada bez cukru? Da się! Zamiast niego wykorzystano naturalny erytrol o niskim indeksie glikemicznym, którego słodycz sięga ok. 60–80% białego cukru. Dzięki temu czekolada jest bezpieczna dla cukrzyków i osób borykających się z insulinoopornością. Dogodzi także osobom ćwiczącym i dbającym o linię – nie tylko ze względu na brak cukru, lecz również dzięki odżywce białkowej w składzie, która wzorowo dodaje energii i wspiera uczucie szczerej satysfakcji z jedzenia słodyczy!
Na koniec kilka plusów tkwiących w liofilizacji. Czy wiesz, że owoce poddane tej metodzie konserwacji zachowują swój naturalny smak i zapach, nie tracąc przy tym żadnych wartości odżywczych? Proces przebiega w niskiej temperaturze pod obniżonym ciśnieniem i polega na usunięciu wody z zamrożonych owoców przez sublimację lodu. Tak przetworzone owoce są leciutkie jak chmurki, lecz maksymalnie wartościowe i pełne smaku. Nie widzimy dla nich lepszego towarzystwa od białej, ręcznie wyrabianej czekolady!
Składniki: tłuszcz kakaowy, substancja słodząca: erytrytol, mleko pełne w proszku, odżywka białkowa (koncentrat białek serwatkowych [z mleka] skoncentrowana maślanka w proszku [z mleka], izolat białka serwatkowego [z mleka], aromaty, substancja zagęszczająca, regulator kwasowości, substancja przeciwzbrylająca, substancja słodząca: sukraloza, barwnik: karoteny), liofilizowane truskawki, liofilizowane jagody, emulgator: lecytyna słonecznikowa.
Składniki aktywne:
-
Wartość energetyczna w 75 g:1522,7 kJ
-
Wartość energetyczna w 75 g:363,08 kcal
-
Tłuszcz:31,5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:19,1 g
-
Węglowodany:28,3 g
-
w tym cukry:8,2
-
Białko:11 g
-
Sól:0,1 g
-
Poliole:20 g
-
Błonnik0,6