- Bestseller
Nattokinaza Yango 30 kaps.
Najważniejsze cechy:
- Naturalne wsparcie naczyń krwionośnych.
- Suplement odpowiedni dla wegan.
- Opakowanie zawiera: 30 kaps.
Najważniejsze cechy:
- Naturalne wsparcie naczyń krwionośnych.
- Suplement odpowiedni dla wegan.
- Opakowanie zawiera: 30 kaps.
Opis
Nattokinaza Yango 30 kaps.
Nattokinaza to enzym, który produkowany jest przez bakterie Bacillus subtilis podczas przygotowywania tradycyjnej japońskiej potrawy, nattō, od której wzięła się nazwa enzymu.
Nattō, znane ze swojego silnie „serowego” zapachu i lepkiej konsystencji, powstaje poprzez dodanie bakterii Bacillus subtilis do gotowanej soi i pozostawienie jej do sfermentowania. Jedynym źródłem nattokinazy jest nattō i można ją wyprodukować tylko przy użyciu tego specyficznego procesu fermentacji.
Enzymy w działaniu
Samemu enzymowi przypisuje się działanie trombolityczne, czyli zapobiegające tworzeniu się skrzepów krwi. Działanie to wynika z trzech właściwości tego nattokinazy: bezpośredniego rozkładu fibryn, aktywowania substancji sprzyjających ich degradacji oraz inaktywacji substancji hamujących ich niszczenie.
Obniżamy ryzyko
W naszej Nattokinazie nie znajduje się witamina K2. Choć sama w sobie nie jest szkodliwa, a wręcz potrzebna w organizmie ludzkim, osoby zmagające się z problemami naczyniowymi powinny monitorować jej spożycie ze względu na możliwość osłabienia przez nią działania leków przeciwzakrzepowych.
Nattokinaza Yango 30 kaps.
Nattokinaza to enzym, który produkowany jest przez bakterie Bacillus subtilis podczas przygotowywania tradycyjnej japońskiej potrawy, nattō, od której wzięła się nazwa enzymu.
Nattō, znane ze swojego silnie „serowego” zapachu i lepkiej konsystencji, powstaje poprzez dodanie bakterii Bacillus subtilis do gotowanej soi i pozostawienie jej do sfermentowania. Jedynym źródłem nattokinazy jest nattō i można ją wyprodukować tylko przy użyciu tego specyficznego procesu fermentacji.
Enzymy w działaniu
Samemu enzymowi przypisuje się działanie trombolityczne, czyli zapobiegające tworzeniu się skrzepów krwi. Działanie to wynika z trzech właściwości tego nattokinazy: bezpośredniego rozkładu fibryn, aktywowania substancji sprzyjających ich degradacji oraz inaktywacji substancji hamujących ich niszczenie.
Obniżamy ryzyko
W naszej Nattokinazie nie znajduje się witamina K2. Choć sama w sobie nie jest szkodliwa, a wręcz potrzebna w organizmie ludzkim, osoby zmagające się z problemami naczyniowymi powinny monitorować jej spożycie ze względu na możliwość osłabienia przez nią działania leków przeciwzakrzepowych.