Miód rzepakowy Pasieki Sadowskich - 450g
- Bestseller
Miód lawendowy Pasieki Sadowskich 450 g
Najważniejsze cechy:
- Prosto z Hiszpanii.
- Z wyczuwalnym aromatem lawendy.
- Jasny, złocisty kolor.
- Masa netto: 450 g
Najważniejsze cechy:
- Prosto z Hiszpanii.
- Z wyczuwalnym aromatem lawendy.
- Jasny, złocisty kolor.
- Masa netto: 450 g
Opis
Miód lawendowy Pasieki Sadowskich 450 g
- miód z lawendy posiada naturalnie występujący lawendowy olejek eteryczny
- delikatny i kwiatowy smak
- ma złocisty, jasno żółty kolor
- miód lawendowy zawiera przyjemny zapach lawendy zamknięty w słoiczku miodu
- naturalna słodycz o lawendowej nucie
- najszlachetniejszy wśród europejskich miodów
- zawiera dużą ilość olejków eterycznych
pozyskiwany z nektaru kwiatów hiszpańskiej lawendy - krystalizacja tego miodu przebiega wolno
Miodowa słodycz o lawendowym akcencie otuli naturalnymi właściwościami każdego miłośnika pszczelich łakoci! A dzięki kremowej konsystencji i zawartości olejków eterycznych poczujecie pełnię przyjemności dla zmysłów!
Jak powstaje miód lawendowy?
Najbardziej miododajne pola lawendy znajdują się w krajach basenu Morza Śródziemnego. Swoim zapachem, przyjemną słodyczą kwiaty lawendy zachęcają hiszpańskie robotnice do odwiedzania fioletowych lub purpurowo-liliowych kwiatków. Nektarową słodycz pszczoły zbierają w najpiękniejszym letnim okresie i zanoszą do uli. Ten aromat nie pozwala przejść obojętnie - postanowiliśmy z hiszpańskiej wycieczki przywieźć miodowe złoto, by podzielić się razem z Wami!
Zastosowanie miodu z lawendy
Zastosowanie pachnącego lawendą miodu? To sama przyjemność! Jeśli zastanawiacie się jak spożywać miód lawendowy to my podpowiadamy - jest to bardzo proste - dodajcie go do swoich smakołyków i odkryjcie moc zastosowań kulinarnych!
- doskonale słodzi lemoniady
- znakomity wybór jako dodatek do serów
- w sałatkach i deserach
- z wypiekami, wytrawną tartą lub kruchymi ciasteczkami
- sprawdzi się na kanapkach i z ulubionym pieczywem
- idealnie przełamuje smak dań wytrawnych i sosów
- doda aromatu i smaku przestudzonym herbatom i naparom
- z twarożkiem, owsianką, płatkami lub koktajlem
- osłodzi każdy pudding i napój mleczny
- ponadto miód z lawendy zadba o aromatyczny rytuał w domowym spa - jako dodatek do olejków i balsamu
Dla kogo polecamy miód z lawendy?
Po miód o smaku i aromacie lawendy każdy chętnie sięga! Mimo, że cenimy pszczele dobroci za moc właściwości prosto z natury to osoby, które są uczulone na pyłki kwiatowe oraz produkty pszczele powinny zachować szczególną ostrożność. Miód lawendowy może wywoływać reakcję alergiczną. Natomiast nasi najmłodsi smakosze mogą cieszyć się lawendową słodyczą już po ukończeniu 1. roku życia.
Składniki aktywne:
-
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
-
Wartość energetyczna:1357 kJ / 319 kcal
-
Tłuszcz:0 g
-
— w tym kwasy nasycone:0 g
-
Węglowodany:79,5 g
-
— w tym cukry:79,5 g
-
Białko:0,3 g
-
Sól:0 g
Miód lawendowy Pasieki Sadowskich 450 g
- miód z lawendy posiada naturalnie występujący lawendowy olejek eteryczny
- delikatny i kwiatowy smak
- ma złocisty, jasno żółty kolor
- miód lawendowy zawiera przyjemny zapach lawendy zamknięty w słoiczku miodu
- naturalna słodycz o lawendowej nucie
- najszlachetniejszy wśród europejskich miodów
- zawiera dużą ilość olejków eterycznych
pozyskiwany z nektaru kwiatów hiszpańskiej lawendy - krystalizacja tego miodu przebiega wolno
Miodowa słodycz o lawendowym akcencie otuli naturalnymi właściwościami każdego miłośnika pszczelich łakoci! A dzięki kremowej konsystencji i zawartości olejków eterycznych poczujecie pełnię przyjemności dla zmysłów!
Jak powstaje miód lawendowy?
Najbardziej miododajne pola lawendy znajdują się w krajach basenu Morza Śródziemnego. Swoim zapachem, przyjemną słodyczą kwiaty lawendy zachęcają hiszpańskie robotnice do odwiedzania fioletowych lub purpurowo-liliowych kwiatków. Nektarową słodycz pszczoły zbierają w najpiękniejszym letnim okresie i zanoszą do uli. Ten aromat nie pozwala przejść obojętnie - postanowiliśmy z hiszpańskiej wycieczki przywieźć miodowe złoto, by podzielić się razem z Wami!
Zastosowanie miodu z lawendy
Zastosowanie pachnącego lawendą miodu? To sama przyjemność! Jeśli zastanawiacie się jak spożywać miód lawendowy to my podpowiadamy - jest to bardzo proste - dodajcie go do swoich smakołyków i odkryjcie moc zastosowań kulinarnych!
- doskonale słodzi lemoniady
- znakomity wybór jako dodatek do serów
- w sałatkach i deserach
- z wypiekami, wytrawną tartą lub kruchymi ciasteczkami
- sprawdzi się na kanapkach i z ulubionym pieczywem
- idealnie przełamuje smak dań wytrawnych i sosów
- doda aromatu i smaku przestudzonym herbatom i naparom
- z twarożkiem, owsianką, płatkami lub koktajlem
- osłodzi każdy pudding i napój mleczny
- ponadto miód z lawendy zadba o aromatyczny rytuał w domowym spa - jako dodatek do olejków i balsamu
Dla kogo polecamy miód z lawendy?
Po miód o smaku i aromacie lawendy każdy chętnie sięga! Mimo, że cenimy pszczele dobroci za moc właściwości prosto z natury to osoby, które są uczulone na pyłki kwiatowe oraz produkty pszczele powinny zachować szczególną ostrożność. Miód lawendowy może wywoływać reakcję alergiczną. Natomiast nasi najmłodsi smakosze mogą cieszyć się lawendową słodyczą już po ukończeniu 1. roku życia.
Składniki aktywne:
-
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
-
Wartość energetyczna:1357 kJ / 319 kcal
-
Tłuszcz:0 g
-
— w tym kwasy nasycone:0 g
-
Węglowodany:79,5 g
-
— w tym cukry:79,5 g
-
Białko:0,3 g
-
Sól:0 g