Mieszanka na gofry bezglutenowe 5 Przemian 350 g
- Bestseller
Mieszanka na Ekstra babkę piaskową 5 Przemian 500 g
Najważniejsze cechy:
- Produkt bez glutenu.
- Bez zbędnych dodatków.
- Doskonała mieszanka na babkę piaskową.
- Masa netto: 500 g.
Najważniejsze cechy:
- Produkt bez glutenu.
- Bez zbędnych dodatków.
- Doskonała mieszanka na babkę piaskową.
- Masa netto: 500 g.
Opis
Mieszanka na Ekstra babkę piaskową 5 Przemian 500 g
Mieszanka na Ekstra Babkę Piaskową – 5 Przemian to idealne rozwiązanie dla miłośników domowych wypieków. Dzięki starannie dobranym składnikom pozwala w prosty sposób przygotować puszystą, aromatyczną babkę o lekkiej i delikatnej strukturze.
- Bez glutenu – odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej.
- Prosty skład – bez zbędnych dodatków i sztucznych polepszaczy.
- Łatwa w przygotowaniu – wystarczy kilka kroków, by cieszyć się domowym wypiekiem.
- Idealna na każdą okazję – do kawy, herbaty lub jako deser na świąteczny stół.
- Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.
- Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową.
- Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 min.)
- Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując.
- Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao.
- Przelej do przygotowanej formy.
- Piecz 55 min.
- Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry nogami”. Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki.
- Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego!
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
-
Wartość energetyczna:1803 kJ/ 431 kcal
-
Tłuszcz:23 g
-
w tym kwasy nasycone:3,3 g
-
Węglowodany:49 g
-
w tym cukry:2,3 g
-
w tym alkohole wielowodorotlenowe:26 g
-
Błonnik:3,8 g
-
Białko:6,8 g
-
Sól:0,72 g
-
*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego.
Mieszanka na Ekstra babkę piaskową 5 Przemian 500 g
Mieszanka na Ekstra Babkę Piaskową – 5 Przemian to idealne rozwiązanie dla miłośników domowych wypieków. Dzięki starannie dobranym składnikom pozwala w prosty sposób przygotować puszystą, aromatyczną babkę o lekkiej i delikatnej strukturze.
- Bez glutenu – odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej.
- Prosty skład – bez zbędnych dodatków i sztucznych polepszaczy.
- Łatwa w przygotowaniu – wystarczy kilka kroków, by cieszyć się domowym wypiekiem.
- Idealna na każdą okazję – do kawy, herbaty lub jako deser na świąteczny stół.
- Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.
- Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową.
- Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 min.)
- Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując.
- Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao.
- Przelej do przygotowanej formy.
- Piecz 55 min.
- Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry nogami”. Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki.
- Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego!
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
-
Wartość energetyczna:1803 kJ/ 431 kcal
-
Tłuszcz:23 g
-
w tym kwasy nasycone:3,3 g
-
Węglowodany:49 g
-
w tym cukry:2,3 g
-
w tym alkohole wielowodorotlenowe:26 g
-
Błonnik:3,8 g
-
Białko:6,8 g
-
Sól:0,72 g
-
*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego.