Mąka ryżowa biała bezglutenowa 5 Przemian 500 g
- Bestseller
Mieszanka na chleb z czarnuszką 5 Przemian 500 g
Najważniejsze cechy:
- Produkt bezglutenowy.
- Mieszanka łatwa w przygotowaniu.
- Z dodatkiem czarnuszki.
- Masa netto: 500 g.
Najważniejsze cechy:
- Produkt bezglutenowy.
- Mieszanka łatwa w przygotowaniu.
- Z dodatkiem czarnuszki.
- Masa netto: 500 g.
Opis
Mieszanka na chleb z czarnuszką 5 Przemian 500 g
Mieszanka na Chleb z Czarnuszką – 5 Przemian to idealna propozycja dla miłośników aromatycznych, domowych wypieków w wersji bezglutenowej. Dzięki dodatkowi czarnuszki chleb zyskuje wyrazisty, lekko pikantny smak oraz unikalny aromat.
- Bezglutenowa – odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu.
- Z czarnuszką – znaną ze swoich prozdrowotnych właściwości oraz intensywnego smaku.
- Łatwa w przygotowaniu – wystarczy kilka kroków, by cieszyć się świeżym, chrupiącym chlebem.
- Świetna alternatywa dla klasycznego pieczywa – doskonała do kanapek, sałatek i jako zdrowa przekąska.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g produktu
-
Wartość energetyczna:1737 kJ / 417 kcal
-
Tłuszcz:20 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:2,5 g
-
Węglowodany:36 g
-
w tym cukry:1,4 g
-
Błonnik:16 g
-
Białko:14 g
-
Sól:1,3 g
Mieszanka na chleb z czarnuszką 5 Przemian 500 g
Mieszanka na Chleb z Czarnuszką – 5 Przemian to idealna propozycja dla miłośników aromatycznych, domowych wypieków w wersji bezglutenowej. Dzięki dodatkowi czarnuszki chleb zyskuje wyrazisty, lekko pikantny smak oraz unikalny aromat.
- Bezglutenowa – odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu.
- Z czarnuszką – znaną ze swoich prozdrowotnych właściwości oraz intensywnego smaku.
- Łatwa w przygotowaniu – wystarczy kilka kroków, by cieszyć się świeżym, chrupiącym chlebem.
- Świetna alternatywa dla klasycznego pieczywa – doskonała do kanapek, sałatek i jako zdrowa przekąska.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g produktu
-
Wartość energetyczna:1737 kJ / 417 kcal
-
Tłuszcz:20 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:2,5 g
-
Węglowodany:36 g
-
w tym cukry:1,4 g
-
Błonnik:16 g
-
Białko:14 g
-
Sól:1,3 g