Mieszanka do wypieku ciastek keto Pięć Przemian 365 g
- Bestseller
Mieszanka na bułki ciemne 5 Przemian 400 g
Najważniejsze cechy:
- Produkt bezglutenowy.
- Mieszanka łatwa w przygotowaniu.
- Doskonałe źródło błonnika.
- Masa netto: 400 g.
Najważniejsze cechy:
- Produkt bezglutenowy.
- Mieszanka łatwa w przygotowaniu.
- Doskonałe źródło błonnika.
- Masa netto: 400 g.
Opis
Mieszanka na bułki ciemne 5 Przemian 400 g
Mieszanka na Bułki Ciemne 5 Przemian to doskonała propozycja dla osób poszukujących zdrowej, bezglutenowej alternatywy dla tradycyjnego pieczywa. Dzięki starannie dobranym składnikom bułki wychodzą puszyste, aromatyczne i mają delikatnie chrupiącą skórkę.
- Bezglutenowa receptura – idealna dla osób z nietolerancją glutenu.
- Pełen smaku i wartości odżywczych – ciemne bułki to świetne źródło błonnika.
- Łatwa w przygotowaniu – z jednej mieszanki upieczesz aż 9 świeżych bułeczek.
- Doskonale komponują się z wytrawnymi i słodkimi dodatkami – idealne na śniadanie czy kolację.
- Zawartość torebki wsyp do miski.
- Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
- Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
- Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
- Wsadź do piekarnika.
- Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
- Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g produktu
-
Wartość energetyczna: 1543 kJ / 368 kcal
-
Tłuszcz: 6,5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
-
Węglowodany: 60 g
-
w tym cukry: 1,9 g
-
Białko: 9,9 g
-
Błonnik: 18,0 g
Mieszanka na bułki ciemne 5 Przemian 400 g
Mieszanka na Bułki Ciemne 5 Przemian to doskonała propozycja dla osób poszukujących zdrowej, bezglutenowej alternatywy dla tradycyjnego pieczywa. Dzięki starannie dobranym składnikom bułki wychodzą puszyste, aromatyczne i mają delikatnie chrupiącą skórkę.
- Bezglutenowa receptura – idealna dla osób z nietolerancją glutenu.
- Pełen smaku i wartości odżywczych – ciemne bułki to świetne źródło błonnika.
- Łatwa w przygotowaniu – z jednej mieszanki upieczesz aż 9 świeżych bułeczek.
- Doskonale komponują się z wytrawnymi i słodkimi dodatkami – idealne na śniadanie czy kolację.
- Zawartość torebki wsyp do miski.
- Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
- Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
- Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
- Wsadź do piekarnika.
- Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
- Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g produktu
-
Wartość energetyczna: 1543 kJ / 368 kcal
-
Tłuszcz: 6,5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
-
Węglowodany: 60 g
-
w tym cukry: 1,9 g
-
Białko: 9,9 g
-
Błonnik: 18,0 g