Chrupki warzywne Dary Natury 20g EKO
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- - 10 % taniej
- Bestseller
Chrupki warzywne Dary Natury 20g EKO
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 17 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Smaczna i naturalna przekąska.
- Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników.
- Mieszanka zawiera 100% minimalnej dziennej porcji warzyw.
14,99 zł
13,49 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Smaczna i naturalna przekąska.
- Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników.
- Mieszanka zawiera 100% minimalnej dziennej porcji warzyw.
Inne warianty tego produktu
Opis
Liofilizowane chrupki warzywne Dary Natury to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego warzywa liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Składniki: liofilizowane warzywa: marchew* 15%, burak* 15%, seler* 10%, papryka czerwona* 10%, papryka zielona* 10%, pomidor* 10%, koper włoski 10%, cebula* 5%, cukinia* 5%, ogórek* 5%, jarmuż* 5%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu
-
Wartość energetyczna:1501 kJ / 356 kcal
-
Tłuszcz:5,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:81 g
-
w tym cukry:44 g
-
Błonnik:13,4 g
-
Białko:3 g
-
Sól:0 g
Information about Dary Natury
Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32
Pojemność:
20 G
Składniki:
Seler
Burak
Kapusta
Marchew
Cebula
Koper włoski
Papryka
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
Liofilizowane chrupki warzywne Dary Natury to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego warzywa liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
sposób użycia
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Składniki
Składniki: liofilizowane warzywa: marchew* 15%, burak* 15%, seler* 10%, papryka czerwona* 10%, papryka zielona* 10%, pomidor* 10%, koper włoski 10%, cebula* 5%, cukinia* 5%, ogórek* 5%, jarmuż* 5%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu
-
Wartość energetyczna:1501 kJ / 356 kcal
-
Tłuszcz:5,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:81 g
-
w tym cukry:44 g
-
Błonnik:13,4 g
-
Białko:3 g
-
Sól:0 g
Dane producenta
Information about Dary Natury
Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32
Cechy produktu
Pojemność:
20 G
Składniki:
Seler
Burak
Kapusta
Marchew
Cebula
Koper włoski
Papryka
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.