Przytulia czepna ziele 100g Nanga
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- - 10 % taniej
- Nowość
Kozieradka Ziarno Nanga 100 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Najważniejsze cechy:
- 100% naturalne nasiona kozieradki.
- Intensywny aromat, korzenny smak – świetne do dań indyjskich, curry, zup i pieczywa.
- Wspomaga laktację, metabolizm cukru i lipidów.
- Można prażyć, mielić i dodawać do potraw lub stosować w naparach.
- Masa netto: 100 g.
7,99 zł
7,19 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- 100% naturalne nasiona kozieradki.
- Intensywny aromat, korzenny smak – świetne do dań indyjskich, curry, zup i pieczywa.
- Wspomaga laktację, metabolizm cukru i lipidów.
- Można prażyć, mielić i dodawać do potraw lub stosować w naparach.
- Masa netto: 100 g.
Opis
Kozieradka Ziarno Nanga 100 g
Kozieradka pospolita (Trigonella foenum-graecum) to roślina z rodziny bobowatych, znana od wieków w kuchniach Bliskiego Wschodu, Indii oraz w tradycyjnych systemach medycyny, takich jak ajurweda. W Polsce znana również jako greckie siano czy fenegryka, posiada intensywny aromat i charakterystyczny, lekko gorzkawy, korzenny smak. Jej małe, twarde ziarenka kryją w sobie wiele właściwości cenionych zarówno w kulinariach, jak i w naturalnym wsparciu zdrowia.
Nasiona kozieradki świetnie sprawdzą się jako przyprawa – wystarczy lekko je podprażyć, aby wydobyć pełnię smaku i ułatwić ich zmielenie. Dodaje się je do dań z soczewicy, ryżu, zup, curry, a nawet do pieczywa. Zmielona kozieradka wzbogaca smak potraw mięsnych i rybnych. Znajdziesz ją w wielu mieszankach przyprawowych – od indyjskiego curry po bengalskie panch phoron.
Poza kuchnią kozieradka znana jest ze swojego naturalnego działania wspierającego: pomaga regulować poziom cukru we krwi i poprawia metabolizm węglowodanów, wspiera laktację u kobiet karmiących i może pozytywnie wpływać na męskie libido. Pomaga też w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu, wspierając tym samym serce i układ krążenia.
To produkt uniwersalny – przyprawa i naturalne wsparcie organizmu w jednym.
Kozieradka – herbata (ziarno): 1-2 łyżeczki nasion kozieradki wsyp do kubka i zalej wrzącą wodą. Parz pod przykryciem 10-15 minut. Napęczniałe nasionka można zjeść.
Kozieradka w proszku: 1 płaską łyżeczkę mielonych nasion zalej niewielką ilością gorącej wody. Gdy ostygnie, wypij całość (razem z proszkiem). Stosuj 2-3 razy dziennie. Możesz dodać miodu.
Sposób przechowywania:
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania: Nie należy stosować w okresie ciąży.
Uwagi:
- Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Skład: Kozieradka ziarno 100%.
Kraj pochodzenia: Indie.
Pojemność:
100 G
Składniki:
Kozieradka
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Problem:
Cukrzyca
Cholesterol
Potencja
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla kobiet karmiących piersią
Opis
Kozieradka Ziarno Nanga 100 g
Kozieradka pospolita (Trigonella foenum-graecum) to roślina z rodziny bobowatych, znana od wieków w kuchniach Bliskiego Wschodu, Indii oraz w tradycyjnych systemach medycyny, takich jak ajurweda. W Polsce znana również jako greckie siano czy fenegryka, posiada intensywny aromat i charakterystyczny, lekko gorzkawy, korzenny smak. Jej małe, twarde ziarenka kryją w sobie wiele właściwości cenionych zarówno w kulinariach, jak i w naturalnym wsparciu zdrowia.
Nasiona kozieradki świetnie sprawdzą się jako przyprawa – wystarczy lekko je podprażyć, aby wydobyć pełnię smaku i ułatwić ich zmielenie. Dodaje się je do dań z soczewicy, ryżu, zup, curry, a nawet do pieczywa. Zmielona kozieradka wzbogaca smak potraw mięsnych i rybnych. Znajdziesz ją w wielu mieszankach przyprawowych – od indyjskiego curry po bengalskie panch phoron.
Poza kuchnią kozieradka znana jest ze swojego naturalnego działania wspierającego: pomaga regulować poziom cukru we krwi i poprawia metabolizm węglowodanów, wspiera laktację u kobiet karmiących i może pozytywnie wpływać na męskie libido. Pomaga też w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu, wspierając tym samym serce i układ krążenia.
To produkt uniwersalny – przyprawa i naturalne wsparcie organizmu w jednym.
sposób użycia
Kozieradka – herbata (ziarno): 1-2 łyżeczki nasion kozieradki wsyp do kubka i zalej wrzącą wodą. Parz pod przykryciem 10-15 minut. Napęczniałe nasionka można zjeść.
Kozieradka w proszku: 1 płaską łyżeczkę mielonych nasion zalej niewielką ilością gorącej wody. Gdy ostygnie, wypij całość (razem z proszkiem). Stosuj 2-3 razy dziennie. Możesz dodać miodu.
Sposób przechowywania:
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania: Nie należy stosować w okresie ciąży.
Uwagi:
- Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Składniki
Skład: Kozieradka ziarno 100%.
Kraj pochodzenia: Indie.
Cechy produktu
Pojemność:
100 G
Składniki:
Kozieradka
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Problem:
Cukrzyca
Cholesterol
Potencja
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla kobiet karmiących piersią
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.