• Bestseller

Kawa Orkiszowa Dary Natury 200 g EKO

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 11 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902768527131

Najważniejsze cechy:

  • Reguluje pracę przewodu pokarmowego.
  • Energetyzuje organizm.
  • Zwiększa odporność na choroby.
  • Usuwa toksyny i cholesterol.
  • Działa odmładzająco.
  • Może być pita w dowolnej ilości przez dzieci, dorosłych i starszych.
  • Masa netto: 200 g.
16,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 4 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902768527131

Najważniejsze cechy:

  • Reguluje pracę przewodu pokarmowego.
  • Energetyzuje organizm.
  • Zwiększa odporność na choroby.
  • Usuwa toksyny i cholesterol.
  • Działa odmładzająco.
  • Może być pita w dowolnej ilości przez dzieci, dorosłych i starszych.
  • Masa netto: 200 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Kawa Orkiszowa Dary Natury 200 g EKO

Jeśli szukasz delikatnej kawy bez kofeiny, która umili Ci poranki i wpisze się w codzienne rytuały w duchu self-care, kawa orkiszowa zasługuje na Twoją uwagę! Ten naturalny zamiennik tradycyjnej kawy wytwarzany jest z orkiszu, czyli pierwotnej formy pszenicy, która cieszyła się ogromną popularnością w średniowieczu. Choć do niedawna kawa zbożowa orkiszowa polecana była głównie kobietom w ciąży, dzieciom i osobom borykającym się z problemami żołądkowymi, coraz chętniej sięgają po nią miłośnicy zdrowych i ekologicznych produktów. Nie bez powodu! Orkisz obfituje w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe i błonnik, który wspiera przemianę materii. Znajdziesz w nim również polifenole, węglowodany i witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego. Kawa z prażonych ziaren orkiszu może być pita w dowolnej ilości przez osoby w każdym wieku. Można również sięgnąć po nią o dowolnej porze dnia lub nocy – bez obaw o niechciane wieczorne pobudzenie!

 

Tę kawę wyprodukowała polska firma, która od przeszło 30 lat tworzy w zgodzie z naturą w samym sercu Podlasia. Opakowanie zawiera 200 gramów prażonych ziaren orkiszu pochodzących z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Pomysły na wykorzystanie produktu znajdziesz w dalszej części tekstu!

Jak smakuje kawa orkiszowa?

Prawidłowo zaparzona kawa orkiszowa Dary Natury odwdzięczy się delikatnym, lekko orzechowym smakiem z nutką goryczki. Chociaż z powodzeniem można ją zalać wrzątkiem, by uzyskać smaczny i wartościowy napój, to zachęcamy do eksperymentowania – być może dodatek mleka, mleka roślinnego, miodu, daktyli bądź rozgrzewających przypraw wyniesie tę przyjemność na jeszcze wyższy poziom!

 

Warto pamiętać, że napój przygotowany z ziaren będzie miał intensywniejszy smak i aromat od napoju z kawy uprzednio zmielonej.

Czas odpowiedzieć na najważniejsze pytanie: kawa orkiszowajak parzyć? Aby kawa z orkiszu zachwyciła Cię delikatnym, dobrze zbalansowanym smakiem, wystarczy wsypać dwie czubate łyżeczki ziaren do garnka, zalać je szklanką wody i gotować przez 2–3 minuty. Po tym czasie należy odstawić napar na 5–10 minut do delikatnego ostygnięcia i przelać do filiżanek. Gotowe!


Jeśli wolisz łagodniejszy smak, dodaj do swojej kawy mleko lub napój roślinny. Miłośnicy aromatycznych dodatków mogą także polubić połączenie kawy z syropem korzennym, miodem bądź przyprawami, takimi jak anyż, cynamon czy kardamon. Kawa orkiszowa wyśmienicie smakuje także w towarzystwie daktyli.


Jeżeli nie zależy Ci na czasie, lecz na prawdziwie głębokim i wyjątkowym smaku, polecamy również wypróbować poniższą metodę. Uwaga, przygotowanie w ten sposób kawy potrwa kilka dni! 


  1. Zagotuj w niewielkim garnku 2 szklanki wody, dodaj do wody 2 łyżki ziaren kawy i gotuj przez 5 minut, a następnie odcedź. Ugotowane ziarna włóż do lodówki.
  2. Następnego dnia powtórz punkt pierwszy, dodając do nowych ziaren ziarna z poprzedniego dnia. Gotuj 5 minut, odcedź i włóż do lodówki.
  3. Proces należy powtarzać przez około 3–4 dni, codziennie dodając do świeżego wywaru przegotowane już ziarna z lodówki. Czwartego dnia kawa jest idealna do picia!
  4. W momencie gdy pierwsze ziarna zaczną pękać, a przeważnie dzieje się to w okolicach 5 dnia, ziarna należy wyrzucić i rozpocząć proces od nowa.

Z tak przygotowanej kawy zrobisz pyszne orkiszowe latte, a nawet… rozgrzewające i aromatyczne zbożowe latte z dynią i korzennymi przyprawami! Gorąco polecamy zgłębić temat – spokojnie, Internet poprowadzi Cię za rękę!

Składniki: prażone ziarna orkiszu* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Czy wiesz, że orkisz jest jednym z najstarszych zbóż na świecie? Szacuje się, że początki jego uprawy sięgają nawet 8000 lat p.n.e.! Choć cieszył się dużą popularnością na terenie Cesarstwa Rzymskiego, to na szczyt sławy musiał poczekać aż do średniowiecza i idącego z nim w parze rozwojem rolnictwa. Do Polski dotarł w okolicach VIII wieku i do późnego średniowiecza uprawiany był u nas na szeroką skalę – niestety z czasem zupełnie o nim zapomniano i już nigdy nie powtórzył tak ogromnego sukcesu. Na szczęście powraca w wielkim stylu, na fali zainteresowania zdrową i ekologiczną żywnością! Orkisz bowiem jest wyjątkowo odporny na niesprzyjające warunki i co ważniejsze – nie wymaga nawożenia, możemy więc mówić o prawdziwie ekologicznych uprawach, również tych, z których powstała omawiana kawa orkiszowa. Właściwości orkiszu doceniają żywieniowcy z całego świata: orkisz zawiera rodanid, czyli biologicznie czynną substancję często porównywaną do naturalnego antybiotyku, a także kwas krzemowy, który słynie z działania wzmacniającego skórę, włosy i paznokcie. Znajdziesz w nim również błonnik, białko, nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy. Kawa z prażonych ziaren orkiszu jest doskonałą opcją dla wszystkich, którzy z różnych przyczyn chcą ograniczyć spożywanie kofeiny. Jeśli cierpisz na nadciśnienie, bezsenność lub masz problemy z żołądkiem, ten produkt Cię nie zawiedzie. Przygotowany z niego napój mogą pić również kobiety w ciąży i karmiące piersią, a nawet dzieci. Kawa orkiszowa Dary Natury to produkt polski, pochodzący z ekologicznych upraw, wolnych od zbędnej chemii.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu:
  • Wartość energetyczna:
    1534 kJ / 363 kcal
  • Tłuszcz:
    2,3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    66 g
  • w tym cukry:
    1,1 g
  • Błonnik:
    11 g
  • Białko:
    14 g
  • Sól:
    0 g

Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk

e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32 

Pojemność:
200 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora
Opis

Kawa Orkiszowa Dary Natury 200 g EKO

Jeśli szukasz delikatnej kawy bez kofeiny, która umili Ci poranki i wpisze się w codzienne rytuały w duchu self-care, kawa orkiszowa zasługuje na Twoją uwagę! Ten naturalny zamiennik tradycyjnej kawy wytwarzany jest z orkiszu, czyli pierwotnej formy pszenicy, która cieszyła się ogromną popularnością w średniowieczu. Choć do niedawna kawa zbożowa orkiszowa polecana była głównie kobietom w ciąży, dzieciom i osobom borykającym się z problemami żołądkowymi, coraz chętniej sięgają po nią miłośnicy zdrowych i ekologicznych produktów. Nie bez powodu! Orkisz obfituje w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe i błonnik, który wspiera przemianę materii. Znajdziesz w nim również polifenole, węglowodany i witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego. Kawa z prażonych ziaren orkiszu może być pita w dowolnej ilości przez osoby w każdym wieku. Można również sięgnąć po nią o dowolnej porze dnia lub nocy – bez obaw o niechciane wieczorne pobudzenie!

 

Tę kawę wyprodukowała polska firma, która od przeszło 30 lat tworzy w zgodzie z naturą w samym sercu Podlasia. Opakowanie zawiera 200 gramów prażonych ziaren orkiszu pochodzących z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Pomysły na wykorzystanie produktu znajdziesz w dalszej części tekstu!

Jak smakuje kawa orkiszowa?

Prawidłowo zaparzona kawa orkiszowa Dary Natury odwdzięczy się delikatnym, lekko orzechowym smakiem z nutką goryczki. Chociaż z powodzeniem można ją zalać wrzątkiem, by uzyskać smaczny i wartościowy napój, to zachęcamy do eksperymentowania – być może dodatek mleka, mleka roślinnego, miodu, daktyli bądź rozgrzewających przypraw wyniesie tę przyjemność na jeszcze wyższy poziom!

 

Warto pamiętać, że napój przygotowany z ziaren będzie miał intensywniejszy smak i aromat od napoju z kawy uprzednio zmielonej.

Czas odpowiedzieć na najważniejsze pytanie: kawa orkiszowajak parzyć? Aby kawa z orkiszu zachwyciła Cię delikatnym, dobrze zbalansowanym smakiem, wystarczy wsypać dwie czubate łyżeczki ziaren do garnka, zalać je szklanką wody i gotować przez 2–3 minuty. Po tym czasie należy odstawić napar na 5–10 minut do delikatnego ostygnięcia i przelać do filiżanek. Gotowe!


Jeśli wolisz łagodniejszy smak, dodaj do swojej kawy mleko lub napój roślinny. Miłośnicy aromatycznych dodatków mogą także polubić połączenie kawy z syropem korzennym, miodem bądź przyprawami, takimi jak anyż, cynamon czy kardamon. Kawa orkiszowa wyśmienicie smakuje także w towarzystwie daktyli.


Jeżeli nie zależy Ci na czasie, lecz na prawdziwie głębokim i wyjątkowym smaku, polecamy również wypróbować poniższą metodę. Uwaga, przygotowanie w ten sposób kawy potrwa kilka dni! 


  1. Zagotuj w niewielkim garnku 2 szklanki wody, dodaj do wody 2 łyżki ziaren kawy i gotuj przez 5 minut, a następnie odcedź. Ugotowane ziarna włóż do lodówki.
  2. Następnego dnia powtórz punkt pierwszy, dodając do nowych ziaren ziarna z poprzedniego dnia. Gotuj 5 minut, odcedź i włóż do lodówki.
  3. Proces należy powtarzać przez około 3–4 dni, codziennie dodając do świeżego wywaru przegotowane już ziarna z lodówki. Czwartego dnia kawa jest idealna do picia!
  4. W momencie gdy pierwsze ziarna zaczną pękać, a przeważnie dzieje się to w okolicach 5 dnia, ziarna należy wyrzucić i rozpocząć proces od nowa.

Z tak przygotowanej kawy zrobisz pyszne orkiszowe latte, a nawet… rozgrzewające i aromatyczne zbożowe latte z dynią i korzennymi przyprawami! Gorąco polecamy zgłębić temat – spokojnie, Internet poprowadzi Cię za rękę!

Składniki: prażone ziarna orkiszu* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Czy wiesz, że orkisz jest jednym z najstarszych zbóż na świecie? Szacuje się, że początki jego uprawy sięgają nawet 8000 lat p.n.e.! Choć cieszył się dużą popularnością na terenie Cesarstwa Rzymskiego, to na szczyt sławy musiał poczekać aż do średniowiecza i idącego z nim w parze rozwojem rolnictwa. Do Polski dotarł w okolicach VIII wieku i do późnego średniowiecza uprawiany był u nas na szeroką skalę – niestety z czasem zupełnie o nim zapomniano i już nigdy nie powtórzył tak ogromnego sukcesu. Na szczęście powraca w wielkim stylu, na fali zainteresowania zdrową i ekologiczną żywnością! Orkisz bowiem jest wyjątkowo odporny na niesprzyjające warunki i co ważniejsze – nie wymaga nawożenia, możemy więc mówić o prawdziwie ekologicznych uprawach, również tych, z których powstała omawiana kawa orkiszowa. Właściwości orkiszu doceniają żywieniowcy z całego świata: orkisz zawiera rodanid, czyli biologicznie czynną substancję często porównywaną do naturalnego antybiotyku, a także kwas krzemowy, który słynie z działania wzmacniającego skórę, włosy i paznokcie. Znajdziesz w nim również błonnik, białko, nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy. Kawa z prażonych ziaren orkiszu jest doskonałą opcją dla wszystkich, którzy z różnych przyczyn chcą ograniczyć spożywanie kofeiny. Jeśli cierpisz na nadciśnienie, bezsenność lub masz problemy z żołądkiem, ten produkt Cię nie zawiedzie. Przygotowany z niego napój mogą pić również kobiety w ciąży i karmiące piersią, a nawet dzieci. Kawa orkiszowa Dary Natury to produkt polski, pochodzący z ekologicznych upraw, wolnych od zbędnej chemii.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu:
  • Wartość energetyczna:
    1534 kJ / 363 kcal
  • Tłuszcz:
    2,3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    66 g
  • w tym cukry:
    1,1 g
  • Błonnik:
    11 g
  • Białko:
    14 g
  • Sól:
    0 g

Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk

e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32 

Pojemność:
200 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...