Liść szałwii Dary Natury 25sasz. EKO
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
EKO Zakwas chlebowy Dary Natury 35 g
1 / 5
(opinie: 1)
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 97 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Wyprodukowany ze składników najwyższej jakości.
- Nadaje naszym chlebom wyjątkowego smaku i aromatu.
- Masa netto: 35 g.
6,19 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Wyprodukowany ze składników najwyższej jakości.
- Nadaje naszym chlebom wyjątkowego smaku i aromatu.
- Masa netto: 35 g.
Opis
EKO Zakwas chlebowy Dary Natury to naturalny i ekologiczny starter do wypieku pysznego chleba domowego. Wyprodukowany z najlepszej jakości składników, ten zakwas to idealny sposób na przygotowanie zdrowego i smacznego pieczywa bez dodatku sztucznych substancji. Dzięki starannej fermentacji, EKO zakwas chlebowy ten nadaje chlebowi wyjątkowy aromat i delikatny kwasowy smak. Produkt Dary Natury to doskonały wybór dla tych, którzy cenią tradycyjne metody wypieku chleba oraz dbają o ekologiczne i naturalne składniki w swojej kuchni. Odkryj radość pieczenia chleba w domowym zaciszu z EKO Zakwasem chlebowym Dary Natury.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przepis na 3 bochenki chleba:
Potrzebne składniki:
- ekologiczny zakwas chlebowy żytni Dary Natury – 35 g,
- ekologiczna mąka żytnia Dary Natury typ 580 – 2 kg,
- sól 4,5 łyżeczki.
Przygotowanie zakwasu:
1. Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki z zakwasem wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40°C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 12- 20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowanie około 3 bochenków chleba.
Przygotowanie chleba:
1. Mąkę (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z solą. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i krótko wyrabiamy ciasto do połączenia składników.
2. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do środka. Zwilżamy dłoń wodą i wyrównujemy wierzch. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 4-5 h w ciepłym miejscu, bez przeciągów.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni. Wierzch wyrośniętego ciasta skrapiamy wodą i wkładamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut.
Jeśli używamy mniejszej ilości zakwasu a kolejny wypiek planujemy następnego dnia, zakwas powinniśmy przechowywać w ciepłym miejscu i dokarmiać go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodając do słoika 35 g mąki i 35g letniej wody, następnie łącząc składniki drewnianą łyżką.
Jeśli planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujemy w lodówce, pamiętając o tym, by tylko przykryć go zakrętką, a nie zakręcać słoika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by był karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmić zakwas przechowywany w lodówce, należy wcześniej wyjąć go z lodówki na ok. 2-3 godziny, następnie dokarmić, wymieszać i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10-12 godzin.
Składniki: zakwas chlebowy żytni liofilizowany (mąka żytnia, woda)*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu:
-
Wartość energetyczna:1558 kJ / 368 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:83 g
-
w tym cukry:1,1 g
-
Błonnik:8,3 g
-
Białko:9 g
-
Sól:2,1 g
Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32
Pojemność:
35 G
Składniki:
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Opis
EKO Zakwas chlebowy Dary Natury to naturalny i ekologiczny starter do wypieku pysznego chleba domowego. Wyprodukowany z najlepszej jakości składników, ten zakwas to idealny sposób na przygotowanie zdrowego i smacznego pieczywa bez dodatku sztucznych substancji. Dzięki starannej fermentacji, EKO zakwas chlebowy ten nadaje chlebowi wyjątkowy aromat i delikatny kwasowy smak. Produkt Dary Natury to doskonały wybór dla tych, którzy cenią tradycyjne metody wypieku chleba oraz dbają o ekologiczne i naturalne składniki w swojej kuchni. Odkryj radość pieczenia chleba w domowym zaciszu z EKO Zakwasem chlebowym Dary Natury.
sposób użycia
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przepis na 3 bochenki chleba:
Potrzebne składniki:
- ekologiczny zakwas chlebowy żytni Dary Natury – 35 g,
- ekologiczna mąka żytnia Dary Natury typ 580 – 2 kg,
- sól 4,5 łyżeczki.
Przygotowanie zakwasu:
1. Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki z zakwasem wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40°C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 12- 20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowanie około 3 bochenków chleba.
Przygotowanie chleba:
1. Mąkę (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z solą. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i krótko wyrabiamy ciasto do połączenia składników.
2. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do środka. Zwilżamy dłoń wodą i wyrównujemy wierzch. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 4-5 h w ciepłym miejscu, bez przeciągów.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni. Wierzch wyrośniętego ciasta skrapiamy wodą i wkładamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut.
Jeśli używamy mniejszej ilości zakwasu a kolejny wypiek planujemy następnego dnia, zakwas powinniśmy przechowywać w ciepłym miejscu i dokarmiać go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodając do słoika 35 g mąki i 35g letniej wody, następnie łącząc składniki drewnianą łyżką.
Jeśli planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujemy w lodówce, pamiętając o tym, by tylko przykryć go zakrętką, a nie zakręcać słoika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by był karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmić zakwas przechowywany w lodówce, należy wcześniej wyjąć go z lodówki na ok. 2-3 godziny, następnie dokarmić, wymieszać i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10-12 godzin.
Składniki
Składniki: zakwas chlebowy żytni liofilizowany (mąka żytnia, woda)*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100g produktu:
-
Wartość energetyczna:1558 kJ / 368 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:83 g
-
w tym cukry:1,1 g
-
Błonnik:8,3 g
-
Białko:9 g
-
Sól:2,1 g
Dane producenta
Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32
Cechy produktu
Pojemność:
35 G
Składniki:
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Jolanta Z.
Potwierdzony zakup 25.09.2024Zakwas
Zakwas nie udźwignął mąki zytniej razowej, grubo mielonej. Może ta mąka nie nadaje się do chleba. Otrzymałam 400g zakwasu, dodałam rozczyn 400 g mąki i 400 ml wody; w sumie 1150 mąki I 700 ml wody. Taki był przepis. Tak nie róbcie, bo nie wyjdzie.ń