• - 10 % taniej
  • Bestseller

BIO Płatki jaglane Babalscy 300 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 11 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000885

Najważniejsze cechy:

  • Odpowiednie dla osób cierpiących na celiakię.
  • Bez polepszaczy smaku.
  • Masa netto: 300 g.
10,99 zł 9,89 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 9,89 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000885

Najważniejsze cechy:

  • Odpowiednie dla osób cierpiących na celiakię.
  • Bez polepszaczy smaku.
  • Masa netto: 300 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Płatki jaglane Babalscy 300 g

BIO Płatki jaglane to coraz częściej wybierany produkt śniadaniowy będący alternatywą dla klasycznej, wszystkim dobrze znanej owsianki. Zastanawiasz się, czy płatki jaglane są zdrowe? Bio Babalscy to producent żywności funkcjonalnej, która korzystnie działa na organizm, wzmacniając go i dostarczając składników niezbędnych do zachowania jego wewnętrznej równowagi. 

Jak gotować płatki jaglane?

Płatki jaglane świetnie się sprawdzą jako składnik zdrowych, pożywnych śniadań zwłaszcza na słodko z owocami, mlekiem itp. Wystarczy je zalać gorącą wodą lub mlekiem, zostawić na 2-3 minuty pod przykryciem. Można je też gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje płynu) - po ok. 5 minutach będą gotowe. Płatki z prosa to też idealna podstawa do zdrowych deserów, dodatek do domowego pieczywa, a nawet składnik dań obiadowych, jak np. kotleciki warzywne. Płatki jaglane są również zdrową alternatywą dla klasycznej panierki do mięs.
Bogactwo wartości odżywczych i łatwo przyswajalnych składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz atrakcyjna cena sprawiają, że produkt jest coraz częściej wybierany zarówno przez zwolenników zdrowej kuchni, jak i osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z ekologicznym jedzeniem.

Czy płatki jaglane trzeba gotować?

Gdy myślimy o przygotowaniu płatków jaglanych, pierwsza myśl podpowiada, że konieczne jest ich ugotowanie. Rzeczywistość jest jednak inna! Płatki jaglane są wyjątkowo uniwersalne i nie wymagają ani gotowania, ani zalewania wrzątkiem. Możesz je po prostu dodać np. do jogurtu, co sprawi, że zachowają swoją chrupkość. Dzięki temu stanowią świetny dodatek, który wzbogaca teksturę posiłku, a jednocześnie dostarcza cennych składników odżywczych. Dodawanie ich bezpośrednio do jogurtu czy innych zimnych potraw to szybka i prosta metoda, by cieszyć się ich naturalnym smakiem. Gotowanie płatków nie wpływa niekorzystnie na właściwości potrawy, ale zapewnia inne doświadczenia kulinarne niż spożywanie ich w formie surowej.

Składniki: BIO płatki jaglane.

Płatki jaglane - właściwości

Proso to jedno z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. Płatki jaglane oferowane przez nas to zgniecione ziarno prosa obłuszczonego. Dzięki naturalnemu składowi, płatki te zachowały większość wartości odżywczych prosa.
Płatki są zatem cennym źródłem białka, witamin (szczególnie z grupy B, które bezpośrednio wpływają na pracę układu nerwowego) i soli mineralnych (przede wszystkim wapnia, żelaza, potasu, krzemu i magnezu). Płatki jaglane pobudzają procesy krwiotwórcze, dlatego powinny je jeść osoby osłabione, rekonwalescenci, osoby z zaburzeniami przewodu pokarmowego oraz, ze względu na brak zawartości glutenu - osoby z nietolerancją i chorujące na celiakię. 

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100g
  • Wartość energetyczna:
    361 kcal / 1495 kJ
  • Białko:
    10,0 g
  • Węglowodany:
    69,0 g
  • Tłuszcz:
    4,0 g
Pojemność:
300 G
Składniki:
Płatki jaglane
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

BIO Płatki jaglane Babalscy 300 g

BIO Płatki jaglane to coraz częściej wybierany produkt śniadaniowy będący alternatywą dla klasycznej, wszystkim dobrze znanej owsianki. Zastanawiasz się, czy płatki jaglane są zdrowe? Bio Babalscy to producent żywności funkcjonalnej, która korzystnie działa na organizm, wzmacniając go i dostarczając składników niezbędnych do zachowania jego wewnętrznej równowagi. 

Jak gotować płatki jaglane?

Płatki jaglane świetnie się sprawdzą jako składnik zdrowych, pożywnych śniadań zwłaszcza na słodko z owocami, mlekiem itp. Wystarczy je zalać gorącą wodą lub mlekiem, zostawić na 2-3 minuty pod przykryciem. Można je też gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje płynu) - po ok. 5 minutach będą gotowe. Płatki z prosa to też idealna podstawa do zdrowych deserów, dodatek do domowego pieczywa, a nawet składnik dań obiadowych, jak np. kotleciki warzywne. Płatki jaglane są również zdrową alternatywą dla klasycznej panierki do mięs.
Bogactwo wartości odżywczych i łatwo przyswajalnych składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz atrakcyjna cena sprawiają, że produkt jest coraz częściej wybierany zarówno przez zwolenników zdrowej kuchni, jak i osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z ekologicznym jedzeniem.

Czy płatki jaglane trzeba gotować?

Gdy myślimy o przygotowaniu płatków jaglanych, pierwsza myśl podpowiada, że konieczne jest ich ugotowanie. Rzeczywistość jest jednak inna! Płatki jaglane są wyjątkowo uniwersalne i nie wymagają ani gotowania, ani zalewania wrzątkiem. Możesz je po prostu dodać np. do jogurtu, co sprawi, że zachowają swoją chrupkość. Dzięki temu stanowią świetny dodatek, który wzbogaca teksturę posiłku, a jednocześnie dostarcza cennych składników odżywczych. Dodawanie ich bezpośrednio do jogurtu czy innych zimnych potraw to szybka i prosta metoda, by cieszyć się ich naturalnym smakiem. Gotowanie płatków nie wpływa niekorzystnie na właściwości potrawy, ale zapewnia inne doświadczenia kulinarne niż spożywanie ich w formie surowej.

Składniki: BIO płatki jaglane.

Płatki jaglane - właściwości

Proso to jedno z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. Płatki jaglane oferowane przez nas to zgniecione ziarno prosa obłuszczonego. Dzięki naturalnemu składowi, płatki te zachowały większość wartości odżywczych prosa.
Płatki są zatem cennym źródłem białka, witamin (szczególnie z grupy B, które bezpośrednio wpływają na pracę układu nerwowego) i soli mineralnych (przede wszystkim wapnia, żelaza, potasu, krzemu i magnezu). Płatki jaglane pobudzają procesy krwiotwórcze, dlatego powinny je jeść osoby osłabione, rekonwalescenci, osoby z zaburzeniami przewodu pokarmowego oraz, ze względu na brak zawartości glutenu - osoby z nietolerancją i chorujące na celiakię. 

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100g
  • Wartość energetyczna:
    361 kcal / 1495 kJ
  • Białko:
    10,0 g
  • Węglowodany:
    69,0 g
  • Tłuszcz:
    4,0 g
Pojemność:
300 G
Składniki:
Płatki jaglane
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...