• - 10 % taniej
  • Bestseller

BIO Otręby pszenne Babalscy 300 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000083

Najważniejsze cechy:

  • Doskonały dodatek do wypieków i deserów.
  • Zdrowe i pożywne.
  • Masa netto: 300 g.
4,79 zł 4,31 zł
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 4,31 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 1 punkt.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000083

Najważniejsze cechy:

  • Doskonały dodatek do wypieków i deserów.
  • Zdrowe i pożywne.
  • Masa netto: 300 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Otręby pszenne Babalscy 300 g

Pszenica należy do zbóż uprawianych już w starożytności. To właśnie wtedy na terenach dzisiejszej Azji po raz pierwszy przekonano się do korzyści płynących z jej spożywania. Do dziś możemy cieszyć się jej smakiem oraz wartościami jakie niosą ze sobą jej ziarna.

Zastosowanie otrębów pszennych BIO

Otręby pszenne BIO mogą stanowić wartościowy dodatek do jogurtów, mleka, kefiru, musli, sałatek owocowych i warzywnych. Wzbogacają również smak i wartość zdrowotną domowych wypieków, zarówno deserów jak i pieczywa.
Składniki: BIO otręby pszenne.

Właściwości otrębów pszennych

Zawarte w niej pierwiastki i witaminy leczniczo wpływają na pracę niemal wszystkich układów ludzkiego ciała. Kompleks witamin z grupy B sprzyja prawidłowym funkcją układu nerwowego i zdrowiu psychicznemu. Witamina młodości, witamina E zapobiega starzeniu się i bezpłodności a witaminy D i K wspierają układ kostny. Co więcej, pszenica zawiera też w sobie  szereg życiodajnych pierwiastków jakimi są potas, sód, magnez, wapń, żelazo oraz siarka.
Ten ostatni, pierwiastek piękności działa dobroczynnie na kondycję włosów, skóry i paznokci oraz wspomaga leczenie chorób skórnych takich jak egzema, łuszczyca, trądzik i atopia.
Potas i magnez, najbardziej cenione elektrolity regulują ciśnienie krwi, wzmacniają serce i inne mięśnie. Spożywane są ciągle w zbyt małej ilości, dlatego każdego dnia i w każdym posiłku powinno się dostarczać ich źródło w raz z pożywieniem. Na ich niedobory najbardziej narażone są osoby aktywne fizycznie oraz permanentnie wystawione na działanie stresu. Warto więc pamiętać o spożywaniu tych pierwiastków w zdrowych, naturalnych dobrze zbilansowanych posiłkach.
Wapń i żelazo są deficytowymi składnikami każdej diety bezmięsnej i bezmlecznej. Każdy wegan, wegetarianin oraz każda kobieta karmiąca, której dziecko wykazało nietolerancję laktozy, powinni mieć na uwadze spożywanie pokarmów bogatych w te składniki, gdyż w taki prosty, naturalny i smaczny sposób mogą zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.
Otręby pszenne są bogatym źródłem również błonnika pokarmowego, którego właściwości znane i pożądane są głównie przez osoby dbające o piękną sylwetę. Spożywanie posiłków bogatych w jego włókna zapewnia długotrwałe uczucie sytości i pobudza jelita do pracy. Ponadto, posiłki bogate w błonnik kontrolują poziom cukru we krwi a także hamują wchłanianie złego cholesterolu, co uznane jest za profilaktykę miażdżycy. Wszystkie te funkcje przemawiają za tym, aby wzbogacać otrębami każdy posiłek, gdyż jego spożywanie niesie ze sobą wiele korzyści.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1361,35 kJ/322,95 kcal
  • Tłuszcz:
    2,63 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    55,67 g
  • w tym cukry:
    2,46 g
  • Błonnik:
    15,8 g
  • Białko:
    11,25 g
  • Sól:
    0,1 g
Pojemność:
300 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Otręby pszenne Babalscy 300 g

Pszenica należy do zbóż uprawianych już w starożytności. To właśnie wtedy na terenach dzisiejszej Azji po raz pierwszy przekonano się do korzyści płynących z jej spożywania. Do dziś możemy cieszyć się jej smakiem oraz wartościami jakie niosą ze sobą jej ziarna.

Zastosowanie otrębów pszennych BIO

Otręby pszenne BIO mogą stanowić wartościowy dodatek do jogurtów, mleka, kefiru, musli, sałatek owocowych i warzywnych. Wzbogacają również smak i wartość zdrowotną domowych wypieków, zarówno deserów jak i pieczywa.
Składniki: BIO otręby pszenne.

Właściwości otrębów pszennych

Zawarte w niej pierwiastki i witaminy leczniczo wpływają na pracę niemal wszystkich układów ludzkiego ciała. Kompleks witamin z grupy B sprzyja prawidłowym funkcją układu nerwowego i zdrowiu psychicznemu. Witamina młodości, witamina E zapobiega starzeniu się i bezpłodności a witaminy D i K wspierają układ kostny. Co więcej, pszenica zawiera też w sobie  szereg życiodajnych pierwiastków jakimi są potas, sód, magnez, wapń, żelazo oraz siarka.
Ten ostatni, pierwiastek piękności działa dobroczynnie na kondycję włosów, skóry i paznokci oraz wspomaga leczenie chorób skórnych takich jak egzema, łuszczyca, trądzik i atopia.
Potas i magnez, najbardziej cenione elektrolity regulują ciśnienie krwi, wzmacniają serce i inne mięśnie. Spożywane są ciągle w zbyt małej ilości, dlatego każdego dnia i w każdym posiłku powinno się dostarczać ich źródło w raz z pożywieniem. Na ich niedobory najbardziej narażone są osoby aktywne fizycznie oraz permanentnie wystawione na działanie stresu. Warto więc pamiętać o spożywaniu tych pierwiastków w zdrowych, naturalnych dobrze zbilansowanych posiłkach.
Wapń i żelazo są deficytowymi składnikami każdej diety bezmięsnej i bezmlecznej. Każdy wegan, wegetarianin oraz każda kobieta karmiąca, której dziecko wykazało nietolerancję laktozy, powinni mieć na uwadze spożywanie pokarmów bogatych w te składniki, gdyż w taki prosty, naturalny i smaczny sposób mogą zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.
Otręby pszenne są bogatym źródłem również błonnika pokarmowego, którego właściwości znane i pożądane są głównie przez osoby dbające o piękną sylwetę. Spożywanie posiłków bogatych w jego włókna zapewnia długotrwałe uczucie sytości i pobudza jelita do pracy. Ponadto, posiłki bogate w błonnik kontrolują poziom cukru we krwi a także hamują wchłanianie złego cholesterolu, co uznane jest za profilaktykę miażdżycy. Wszystkie te funkcje przemawiają za tym, aby wzbogacać otrębami każdy posiłek, gdyż jego spożywanie niesie ze sobą wiele korzyści.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1361,35 kJ/322,95 kcal
  • Tłuszcz:
    2,63 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    55,67 g
  • w tym cukry:
    2,46 g
  • Błonnik:
    15,8 g
  • Białko:
    11,25 g
  • Sól:
    0,1 g
Pojemność:
300 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...