Mąka żytnia razowa typ 2000 1 kg BIO Bio Planet
- Bestseller
BIO Mąka żytnia razowa typ 2000 Bio Raj 1 kg
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczna mąka żytnia razowa typ 2000, pełnoziarnista i bogata w błonnik.
- Idealna do chleba żytniego, pieczywa mieszanego, zakwasu na żur i zagęszczania potraw.
- Produkt z certyfikowanych upraw, bez sztucznych dodatków.
- Masa netto: 1 kg.
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczna mąka żytnia razowa typ 2000, pełnoziarnista i bogata w błonnik.
- Idealna do chleba żytniego, pieczywa mieszanego, zakwasu na żur i zagęszczania potraw.
- Produkt z certyfikowanych upraw, bez sztucznych dodatków.
- Masa netto: 1 kg.
Inne warianty tego produktu
Opis
BIO Mąka żytnia razowa typ 2000 Bio Raj 1 kg
BIO Mąka żytnia razowa typ 2000 od Bio Raj to pełnoziarnisty produkt ekologiczny, który powstaje z pełnego przemiału ziarna żyta. Dzięki zachowaniu wszystkich części ziarna, mąka ta wyróżnia się bogactwem błonnika, witamin i minerałów. Idealna dla osób ceniących naturalne, pełnowartościowe składniki w swojej diecie.
Uniwersalne zastosowanie w kuchni
Mąka żytnia razowa typ 2000 jest niezastąpiona w przygotowywaniu tradycyjnych wypieków oraz innych potraw:
- Wypieki: doskonała do ciemnego chleba żytniego o zwartej konsystencji oraz pieczywa mieszanego.
- Zakwas na żur: idealna baza do tradycyjnego, aromatycznego zakwasu.
- Makaron i ciasta: świetnie sprawdzi się w produkcji ciasta makaronowego i wyrobów pełnoziarnistych.
- Zagęszczanie potraw: nadaje się do zagęszczania pasztetów warzywnych i innych potraw wymagających gęstej konsystencji.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1365 kJ / 323 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:61 g
-
w tym cukry:10 g
-
Błonnik:13 g
-
Białko:9,5 g
-
Sól:0 g
BIO Mąka żytnia razowa typ 2000 Bio Raj 1 kg
BIO Mąka żytnia razowa typ 2000 od Bio Raj to pełnoziarnisty produkt ekologiczny, który powstaje z pełnego przemiału ziarna żyta. Dzięki zachowaniu wszystkich części ziarna, mąka ta wyróżnia się bogactwem błonnika, witamin i minerałów. Idealna dla osób ceniących naturalne, pełnowartościowe składniki w swojej diecie.
Uniwersalne zastosowanie w kuchni
Mąka żytnia razowa typ 2000 jest niezastąpiona w przygotowywaniu tradycyjnych wypieków oraz innych potraw:
- Wypieki: doskonała do ciemnego chleba żytniego o zwartej konsystencji oraz pieczywa mieszanego.
- Zakwas na żur: idealna baza do tradycyjnego, aromatycznego zakwasu.
- Makaron i ciasta: świetnie sprawdzi się w produkcji ciasta makaronowego i wyrobów pełnoziarnistych.
- Zagęszczanie potraw: nadaje się do zagęszczania pasztetów warzywnych i innych potraw wymagających gęstej konsystencji.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1365 kJ / 323 kcal
-
Tłuszcz:1,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:61 g
-
w tym cukry:10 g
-
Błonnik:13 g
-
Białko:9,5 g
-
Sól:0 g