• Bestseller

BIO Kasza jęczmienna pęczak Babalscy 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 7 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000502

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w składniki odżywcze i błonnik.
  • Delikatny smak, idealny do zup i sosów.
  • Może zastąpić ryż w risotto (pęczotto).
  • Zapewnia sytość, wspomaga utratę wagi.
  • Masa netto: 500 g.
9,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000502

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w składniki odżywcze i błonnik.
  • Delikatny smak, idealny do zup i sosów.
  • Może zastąpić ryż w risotto (pęczotto).
  • Zapewnia sytość, wspomaga utratę wagi.
  • Masa netto: 500 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Kasza jęczmienna pęczak Babalscy 500 g

Pierwsze uprawy jęczmienia prowadzą na tereny Bliskiego Wschodu, gdzie już od czasów neolitu był uznany za cenne i wartościowe pożywienie. Nie bez powodu, gdyż bogactwo składników odżywczych sprawiło, że zboże to zaliczono do rodzaju żywności funkcjonalnej, czyli prozdrowotnej.
Pęczak jęczmienny jest nie tylko bogaty w wartości odżywcze, ale również wyjątkowo smakuje. Ze względu na swoją delikatność, jest doskonałym składnikiem wzbogacającym zupy, nadaje się również jako baza do dań warzywnych lub dodatek do dań mięsnych i sosów. Kasza ta świetnie komponuje się z wszelkiego rodzaju sosami, można też użyć jej zamiast ryżu do zrobienia risotto (pęczotto). Kasza ekologiczna równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do pierogów - w połączeniu z mięsem można też ją stosować jako farsz do gołąbków. Pęczak jęczmienny posiada indeks glikemiczny 70 i błonnik rozpuszczalny - oznacza to, że produkt zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu powinien być uwzględniany również w diecie osób chcących zrzucić nadprogramowe kilogramy.

Sposób przygotowania: Szklankę pęczaka jęczmiennego płuczemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy w 3 szklankach wody z dodatkiem soli i odrobiną oleju pod przykryciem, na małym ogniu. Po 20 minutach kasza powinna być gotowa. Podczas gotowania warto co jakiś czas sprawdzać, czy pęczak jęczmienny wchłonął płyn - jeśli tak, czas gotowania będzie krótszy. 

Składniki: BIO Kasza jęczmienna.
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1374,51 kJ / 325,89 kcal
  • Tłuszcz:
    2,27 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,45 g
  • Węglowodany:
    60,68 g
  • w tym cukry:
    1,42 g
  • Błonnik:
    15,37 g
  • Białko:
    8 g
  • Sól:
    0,14 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza jęczmienna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Kasza jęczmienna pęczak Babalscy 500 g

Pierwsze uprawy jęczmienia prowadzą na tereny Bliskiego Wschodu, gdzie już od czasów neolitu był uznany za cenne i wartościowe pożywienie. Nie bez powodu, gdyż bogactwo składników odżywczych sprawiło, że zboże to zaliczono do rodzaju żywności funkcjonalnej, czyli prozdrowotnej.
Pęczak jęczmienny jest nie tylko bogaty w wartości odżywcze, ale również wyjątkowo smakuje. Ze względu na swoją delikatność, jest doskonałym składnikiem wzbogacającym zupy, nadaje się również jako baza do dań warzywnych lub dodatek do dań mięsnych i sosów. Kasza ta świetnie komponuje się z wszelkiego rodzaju sosami, można też użyć jej zamiast ryżu do zrobienia risotto (pęczotto). Kasza ekologiczna równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do pierogów - w połączeniu z mięsem można też ją stosować jako farsz do gołąbków. Pęczak jęczmienny posiada indeks glikemiczny 70 i błonnik rozpuszczalny - oznacza to, że produkt zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu powinien być uwzględniany również w diecie osób chcących zrzucić nadprogramowe kilogramy.

Sposób przygotowania: Szklankę pęczaka jęczmiennego płuczemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy w 3 szklankach wody z dodatkiem soli i odrobiną oleju pod przykryciem, na małym ogniu. Po 20 minutach kasza powinna być gotowa. Podczas gotowania warto co jakiś czas sprawdzać, czy pęczak jęczmienny wchłonął płyn - jeśli tak, czas gotowania będzie krótszy. 

Składniki: BIO Kasza jęczmienna.
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1374,51 kJ / 325,89 kcal
  • Tłuszcz:
    2,27 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,45 g
  • Węglowodany:
    60,68 g
  • w tym cukry:
    1,42 g
  • Błonnik:
    15,37 g
  • Białko:
    8 g
  • Sól:
    0,14 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza jęczmienna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...