BIO Makaron razowy pszenny rurka Babalscy 400 g
- Bestseller
BIO Kasza jęczmienna pęczak Babalscy 500 g
Najważniejsze cechy:
- Bogata w składniki odżywcze i błonnik.
- Delikatny smak, idealny do zup i sosów.
- Może zastąpić ryż w risotto (pęczotto).
- Zapewnia sytość, wspomaga utratę wagi.
- Masa netto: 500 g.
Najważniejsze cechy:
- Bogata w składniki odżywcze i błonnik.
- Delikatny smak, idealny do zup i sosów.
- Może zastąpić ryż w risotto (pęczotto).
- Zapewnia sytość, wspomaga utratę wagi.
- Masa netto: 500 g.
Opis
BIO Kasza jęczmienna pęczak Babalscy 500 g
Sposób przygotowania: Szklankę pęczaka jęczmiennego płuczemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy w 3 szklankach wody z dodatkiem soli i odrobiną oleju pod przykryciem, na małym ogniu. Po 20 minutach kasza powinna być gotowa. Podczas gotowania warto co jakiś czas sprawdzać, czy pęczak jęczmienny wchłonął płyn - jeśli tak, czas gotowania będzie krótszy.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1374,51 kJ / 325,89 kcal
-
Tłuszcz:2,27 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,45 g
-
Węglowodany:60,68 g
-
w tym cukry:1,42 g
-
Błonnik:15,37 g
-
Białko:8 g
-
Sól:0,14 g
BIO Kasza jęczmienna pęczak Babalscy 500 g
Sposób przygotowania: Szklankę pęczaka jęczmiennego płuczemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy w 3 szklankach wody z dodatkiem soli i odrobiną oleju pod przykryciem, na małym ogniu. Po 20 minutach kasza powinna być gotowa. Podczas gotowania warto co jakiś czas sprawdzać, czy pęczak jęczmienny wchłonął płyn - jeśli tak, czas gotowania będzie krótszy.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1374,51 kJ / 325,89 kcal
-
Tłuszcz:2,27 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,45 g
-
Węglowodany:60,68 g
-
w tym cukry:1,42 g
-
Błonnik:15,37 g
-
Białko:8 g
-
Sól:0,14 g