- Bestseller
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna - 420g - Pięć Przemian
Najważniejsze cechy:
- Certyfikowany produkt ekologiczny,
- nie zawiera glutenu,
- opakowanie 420g.
Najważniejsze cechy:
- Certyfikowany produkt ekologiczny,
- nie zawiera glutenu,
- opakowanie 420g.
Opis
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA BIO 420 g
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna to doskonały wybór do samodzielnego przygotowania pieczywa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CHELBA Z MIESZANKI 5 PRZEMIAN
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.
Skład
płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
- w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g
Zastosowanie
- Mieszanka idealna do wypieku chleba.
Ostrzeżenia i informacja alergenna
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać orzechy.
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA BIO 420 g
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna to doskonały wybór do samodzielnego przygotowania pieczywa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CHELBA Z MIESZANKI 5 PRZEMIAN
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.
Skład
płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
- w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g
Zastosowanie
- Mieszanka idealna do wypieku chleba.
Ostrzeżenia i informacja alergenna
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać orzechy.