Ryż brązowy Targroch
Ryż brązowy Targroch - 1kg
  • Bestseller

Ryż brązowy Targroch - 1kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 4 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001825

Najważniejsze cechy:

Źródło witamin i minerałów. Wyższą zawartością białka, tłuszczu i bioaktywnych fitozwiązków od białego ryżu. Ma niski indeks glikemiczny. Jest naturalnie bezglutenowy.  
9,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001825

Najważniejsze cechy:

Źródło witamin i minerałów. Wyższą zawartością białka, tłuszczu i bioaktywnych fitozwiązków od białego ryżu. Ma niski indeks glikemiczny. Jest naturalnie bezglutenowy.  
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Ryż brązowy Targroch - 1kg

Ryż brązowy producenta Targroch to pełne ziarno ryżu, z którego bezpośrednio po zbiorze usunięto zewnętrzną, niejadalną warstwę, pozostawiając naturalny, brązowy ryż, który od białego różni się tym, że jest mniej przetworzony, a więc i zachowuje pełnię wartości odżywczych. Ma on charakterystyczną łuskę, jest twardszy i gotuje się wolniej od ryżu białego. Wyróżnia się jednak wieloma właściwościami zdrowotnymi, których białe ziarno nie posiada.

Jak gotować ryż brązowy?

Ryż brązowy doskonale komponuje się z potrawami z drobiu, jest także niezastąpiony jako składnik dań egzotycznych. Ugotowany, ma lekko ciągliwą strukturę i orzechy posmak. Ryż należy gotować w proporcji 1:3 (na każde 100 gram ryżu – 300 ml wody). Wlewamy wodę do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy odpowiednią ilość ryżu i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 30-35 minut aż zmięknie. Po ugotowaniu ryż warto odstawić na 10 minut, a następnie przelać zimną wodą i delikatnie zamieszać. Dzięki temu ryż pozostanie sypki i nie będzie się sklejał.

Skład

Ryż brązowy 100%.
W ryżu brązowym znajdziemy przede wszystkim znacznie więcej błonnika, który wspomaga pracę układu trawiennego. Stanowi także bogactwo witamin i minerałów, między innymi:  
    • fosforu;
    • potasu;
    • magnezu;
    • wapnia;
    • manganu;
    • cynku;
    • żelaza;
    • witamin z grupy B;
    • witaminy E.
  W porównaniu z ryżem białym, brązowy charakteryzuje się wyższą zawartością białka, tłuszczu i bioaktywnych fitozwiązków. Ma również niższy indeks glikemiczny i stanowi produkt, który jest naturalnie bezglutenowy, a więc może być stosowany przez osoby będące na diecie wykluczającej gluten.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
1 KG
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dieta:
Dieta wegańska Dieta wegetariańska
Opis

Ryż brązowy Targroch - 1kg

Ryż brązowy producenta Targroch to pełne ziarno ryżu, z którego bezpośrednio po zbiorze usunięto zewnętrzną, niejadalną warstwę, pozostawiając naturalny, brązowy ryż, który od białego różni się tym, że jest mniej przetworzony, a więc i zachowuje pełnię wartości odżywczych. Ma on charakterystyczną łuskę, jest twardszy i gotuje się wolniej od ryżu białego. Wyróżnia się jednak wieloma właściwościami zdrowotnymi, których białe ziarno nie posiada.

Jak gotować ryż brązowy?

Ryż brązowy doskonale komponuje się z potrawami z drobiu, jest także niezastąpiony jako składnik dań egzotycznych. Ugotowany, ma lekko ciągliwą strukturę i orzechy posmak. Ryż należy gotować w proporcji 1:3 (na każde 100 gram ryżu – 300 ml wody). Wlewamy wodę do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy odpowiednią ilość ryżu i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 30-35 minut aż zmięknie. Po ugotowaniu ryż warto odstawić na 10 minut, a następnie przelać zimną wodą i delikatnie zamieszać. Dzięki temu ryż pozostanie sypki i nie będzie się sklejał.

Skład

Ryż brązowy 100%.
W ryżu brązowym znajdziemy przede wszystkim znacznie więcej błonnika, który wspomaga pracę układu trawiennego. Stanowi także bogactwo witamin i minerałów, między innymi:  
    • fosforu;
    • potasu;
    • magnezu;
    • wapnia;
    • manganu;
    • cynku;
    • żelaza;
    • witamin z grupy B;
    • witaminy E.
  W porównaniu z ryżem białym, brązowy charakteryzuje się wyższą zawartością białka, tłuszczu i bioaktywnych fitozwiązków. Ma również niższy indeks glikemiczny i stanowi produkt, który jest naturalnie bezglutenowy, a więc może być stosowany przez osoby będące na diecie wykluczającej gluten.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
1 KG
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dieta:
Dieta wegańska Dieta wegetariańska

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...