- - 10 % taniej
- Bestseller
Pasta z orzechów makadamia Krukam 150 g
Najważniejsze cechy:
- W 100% z orzechów makadamia.
- Bez dodatku cukru, soli czy olejów.
- Bogate źródło witamin.
- Masa netto: 150 g.
Najważniejsze cechy:
- W 100% z orzechów makadamia.
- Bez dodatku cukru, soli czy olejów.
- Bogate źródło witamin.
- Masa netto: 150 g.
Opis
Pasta z orzechów makadamia Krukam 150 g
Pasta z orzechów makadamia Krukam to kremowy, naturalny przysmak o delikatnym, lekko maślanym smaku. W 100% składa się z prażonych orzechów makadamia – bez dodatku cukru, soli czy olejów.
Doskonale sprawdzi się jako:
- dodatek do owsianki, jogurtu i koktajli,
- składnik deserów i wypieków,
- smarowidło do pieczywa lub naleśników,
- baza do sosów i wytrawnych dań.
Orzechy makadamia (makadamia) to pożywna i zdrowa (choć wysokokaloryczna!) przekąska. Niestety nie są one w naszym kraju zbyt popularne - m.in. dlatego, iż, faktycznie, ich cena jest stosunkowo wysoka. Jak się jednak okaże, warto, choć raz na jakiś czas, zakupić orzechy makadamia i cieszyć się ich wyjątkowym smakiem oraz wartościami odżywczymi (i płynącymi z nich właściwościami). Już nawet małe ich porcje są w stanie znacząco wpłynąć na nasze samopoczucie, ogólną witalność oraz stan zdrowia. Orzechy makadamia są istną skarbnicą witamin i minerałów. Stanowią bowiem dobre źródło witamin: B2, B3 (PP), B5, B6, E, minerałów: wapnia, fosforu, żelaza, potasu, cynku, magnezu i selenu. W odniesieniu do witaminy B1 oraz składników mineralnych: miedzi i manganu można je nazwać prawdziwą kopalnią tych składników. Warto wiedzieć, iż 100 gramowa porcja orzechów makadamia pokrywa ponad 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę B1, ponad 80% dziennego zapotrzebowania na ów pierwszy pierwiastek i ponad 200% zapotrzebowania na ten drugi! To wartości naprawdę godne uwagi. Poza tym, orzechy makadamia są wspaniałym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika (prawie 9 g w 100 gramowej porcji).
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:3003 kJ / 715 kcal
-
Tłuszcz:68,4 g
-
w tym tłuszcze nasycone:4,9 g
-
Węglowodany:9,4 g
-
w tym cukry:3,6 g
-
Błonnik pokarmowy:3,7 g
-
Białko:13,7 g
-
Sól:0,01 g
Pasta z orzechów makadamia Krukam 150 g
Pasta z orzechów makadamia Krukam to kremowy, naturalny przysmak o delikatnym, lekko maślanym smaku. W 100% składa się z prażonych orzechów makadamia – bez dodatku cukru, soli czy olejów.
Doskonale sprawdzi się jako:
- dodatek do owsianki, jogurtu i koktajli,
- składnik deserów i wypieków,
- smarowidło do pieczywa lub naleśników,
- baza do sosów i wytrawnych dań.
Orzechy makadamia (makadamia) to pożywna i zdrowa (choć wysokokaloryczna!) przekąska. Niestety nie są one w naszym kraju zbyt popularne - m.in. dlatego, iż, faktycznie, ich cena jest stosunkowo wysoka. Jak się jednak okaże, warto, choć raz na jakiś czas, zakupić orzechy makadamia i cieszyć się ich wyjątkowym smakiem oraz wartościami odżywczymi (i płynącymi z nich właściwościami). Już nawet małe ich porcje są w stanie znacząco wpłynąć na nasze samopoczucie, ogólną witalność oraz stan zdrowia. Orzechy makadamia są istną skarbnicą witamin i minerałów. Stanowią bowiem dobre źródło witamin: B2, B3 (PP), B5, B6, E, minerałów: wapnia, fosforu, żelaza, potasu, cynku, magnezu i selenu. W odniesieniu do witaminy B1 oraz składników mineralnych: miedzi i manganu można je nazwać prawdziwą kopalnią tych składników. Warto wiedzieć, iż 100 gramowa porcja orzechów makadamia pokrywa ponad 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę B1, ponad 80% dziennego zapotrzebowania na ów pierwszy pierwiastek i ponad 200% zapotrzebowania na ten drugi! To wartości naprawdę godne uwagi. Poza tym, orzechy makadamia są wspaniałym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika (prawie 9 g w 100 gramowej porcji).
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:3003 kJ / 715 kcal
-
Tłuszcz:68,4 g
-
w tym tłuszcze nasycone:4,9 g
-
Węglowodany:9,4 g
-
w tym cukry:3,6 g
-
Błonnik pokarmowy:3,7 g
-
Białko:13,7 g
-
Sól:0,01 g