- Bestseller
Pasta orzechowa z solą himalajską KruKam 500 g
Najważniejsze cechy:
- Naturalna pasta z orzechów arachidowych z dodatkiem soli himalajskiej
- Bez dodatku cukru i oleju palmowego
- Wyłącznie naturalne składniki
- Idealny dodatek do deserów, ciast, dań wytrawnych
- Masa netto: 500 g
Najważniejsze cechy:
- Naturalna pasta z orzechów arachidowych z dodatkiem soli himalajskiej
- Bez dodatku cukru i oleju palmowego
- Wyłącznie naturalne składniki
- Idealny dodatek do deserów, ciast, dań wytrawnych
- Masa netto: 500 g
Opis
Pasta orzechowa z solą himalajską KruKam 500 g opiera się tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach. Dodatek soli himalajskiej sprawia, że pasta wydobywa z siebie jeszcze więcej smaku i aromatu.
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Pasta orzechowa z solą himalajską KruKam 500 g nada się do pieczywa - szczególnie tego chrupkiego, owsianek i gofrów, naleśników, do ciasta i ciasteczek, aż po wytrawne potrawy kuchni orientalnej. Doskonale łączy się z bananami, wystarczy zakupić wafle ryżowe, posmarować je pastą orzechową z odrobiną soli i na całość położyć banana. Przepyszne śniadanie, a nawet wartościowa kolacja!
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy.
Zmieszać przed użyciem, gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu.
Składniki:
100 % prażone orzechy arachidowe, sól himalajska
Produkowane w zakładzie, gdzie przetwarzane są również inne orzechy i sezam.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna2319kJ / 552kcal
-
Tłuszcze45,4 g
-
w tym tłuszcze nasycone6 g
-
Węglowodany18,9 g
-
w tym cukry6,1 g
-
Błonnik7,2 g
-
Białko25,3 g
-
Sól1,5 g
Pasta orzechowa z solą himalajską KruKam 500 g opiera się tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach. Dodatek soli himalajskiej sprawia, że pasta wydobywa z siebie jeszcze więcej smaku i aromatu.
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Pasta orzechowa z solą himalajską KruKam 500 g nada się do pieczywa - szczególnie tego chrupkiego, owsianek i gofrów, naleśników, do ciasta i ciasteczek, aż po wytrawne potrawy kuchni orientalnej. Doskonale łączy się z bananami, wystarczy zakupić wafle ryżowe, posmarować je pastą orzechową z odrobiną soli i na całość położyć banana. Przepyszne śniadanie, a nawet wartościowa kolacja!
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy.
Zmieszać przed użyciem, gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu.
Składniki:
100 % prażone orzechy arachidowe, sól himalajska
Produkowane w zakładzie, gdzie przetwarzane są również inne orzechy i sezam.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna2319kJ / 552kcal
-
Tłuszcze45,4 g
-
w tym tłuszcze nasycone6 g
-
Węglowodany18,9 g
-
w tym cukry6,1 g
-
Błonnik7,2 g
-
Białko25,3 g
-
Sól1,5 g