• Ostatnie sztuki
  • Bestseller

Burak liofilizowany w proszku Krukam 100 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 2 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5905600600078

Najważniejsze cechy:

  • Wypełniony minerałami.
  • Zawiera witaminy.
  • Rozpuszcza się w płynach.
34,25 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 8 punktów.
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5905600600078

Najważniejsze cechy:

  • Wypełniony minerałami.
  • Zawiera witaminy.
  • Rozpuszcza się w płynach.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Burak liofilizowany w proszku Krukam 100 g

Burak liofilizowany w formie proszku Krukam to wprost idealne rozwiązanie dla osób, które pragną mieć całoroczny dostęp do tego wspaniałego, słodkiego warzywa, który nie wymaga długiego gotowania i krojenia. Suszony burak jest wypełniony drogocennymi minerałami takimi jak żelazo, potas, sód, cynk, mangan. Ponadto zawiera witaminy A, E, K, C, grupę witamin B oraz wysoką zawartość kwasu foliowego, zalecanego szczególnie kobietom w ciąży.

Co to jest LIOFILIZACJA?

Liofilizacja to inaczej suszenie sublimacyjne, polegające na tym, że lód z zamrożonego produktu przechodzi od razu w parę wodną, pomijając stan ciekły. Dzięki temu produkt traci 90% swojej masy, a jego wilgotność sięga zaledwie 2%.

Dlaczego liofilizacja?

  • jest to najbardziej zachowawczy proces konserwacji,
  • pozwala na zachowanie największej ilości wartości odżywczych,
  • produkty liofilizowane nie tracą swoich makroskładników i składników mineralnych, charakteryzują się także niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu do produktów suszonych oraz mrożonych,
  • przy tym procesie nie używa się konserwantów,
  • produkty poddane liofilizacji pozostają dłużej świeże , zachowują swój kształt, zapach i smak, a mała wilgotność sprawia, że bardziej odporne na działanie bakterii i grzybów.

Wygodne opakowanie!

Nasze owoce liofilizowane pakujemy w szczelnie zamykane tuby, które zapewniają świeżość produktów na długi, długi czas.  A wielokrotnie zamykane wieczko ułatwia korzystanie z owoców na co dzień. Koniecznie muszą się znaleźć w Twojej kuchni!
Zapakuj je na spacer, w podróż, do pracy, czy szkoły i ciesz się smakiem świeżych owoców przez cały rok!

Zastosowanie

Produkt rozpuszcza się w płynach, dlatego dobrze się sprawdzi w koktajlach, owsiankach czy w cieście na naleśniki, gofry lub racuchy. Dodatkowym atutem będzie czerwony kolor potrawy, dzięki intensywnemu barwnikowi buraczka. Owoce liofilizowane są doskonałym przysmakiem, który można spożywać na wiele sposobów:
  • dodatek do płatków śniadaniowych, musli, granoli
  • dodatek do owsianki
  • składnik sałatki
  • wypieki - zarówno do środka, ale w szczególności do ozdoby - nadadzą smaku oraz koloru
  • różne napoje - herbata, smoothie, lemoniada
  • posypka

Skład

burak liofilizowany 100%
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
Pojemność:
100 G
Składniki:
Burak
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

Burak liofilizowany w proszku Krukam 100 g

Burak liofilizowany w formie proszku Krukam to wprost idealne rozwiązanie dla osób, które pragną mieć całoroczny dostęp do tego wspaniałego, słodkiego warzywa, który nie wymaga długiego gotowania i krojenia. Suszony burak jest wypełniony drogocennymi minerałami takimi jak żelazo, potas, sód, cynk, mangan. Ponadto zawiera witaminy A, E, K, C, grupę witamin B oraz wysoką zawartość kwasu foliowego, zalecanego szczególnie kobietom w ciąży.

Co to jest LIOFILIZACJA?

Liofilizacja to inaczej suszenie sublimacyjne, polegające na tym, że lód z zamrożonego produktu przechodzi od razu w parę wodną, pomijając stan ciekły. Dzięki temu produkt traci 90% swojej masy, a jego wilgotność sięga zaledwie 2%.

Dlaczego liofilizacja?

  • jest to najbardziej zachowawczy proces konserwacji,
  • pozwala na zachowanie największej ilości wartości odżywczych,
  • produkty liofilizowane nie tracą swoich makroskładników i składników mineralnych, charakteryzują się także niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu do produktów suszonych oraz mrożonych,
  • przy tym procesie nie używa się konserwantów,
  • produkty poddane liofilizacji pozostają dłużej świeże , zachowują swój kształt, zapach i smak, a mała wilgotność sprawia, że bardziej odporne na działanie bakterii i grzybów.

Wygodne opakowanie!

Nasze owoce liofilizowane pakujemy w szczelnie zamykane tuby, które zapewniają świeżość produktów na długi, długi czas.  A wielokrotnie zamykane wieczko ułatwia korzystanie z owoców na co dzień. Koniecznie muszą się znaleźć w Twojej kuchni!
Zapakuj je na spacer, w podróż, do pracy, czy szkoły i ciesz się smakiem świeżych owoców przez cały rok!

Zastosowanie

Produkt rozpuszcza się w płynach, dlatego dobrze się sprawdzi w koktajlach, owsiankach czy w cieście na naleśniki, gofry lub racuchy. Dodatkowym atutem będzie czerwony kolor potrawy, dzięki intensywnemu barwnikowi buraczka. Owoce liofilizowane są doskonałym przysmakiem, który można spożywać na wiele sposobów:
  • dodatek do płatków śniadaniowych, musli, granoli
  • dodatek do owsianki
  • składnik sałatki
  • wypieki - zarówno do środka, ale w szczególności do ozdoby - nadadzą smaku oraz koloru
  • różne napoje - herbata, smoothie, lemoniada
  • posypka

Skład

burak liofilizowany 100%
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
Pojemność:
100 G
Składniki:
Burak
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...