• Bestseller

BIO Olej kokosowy EKOWITAL 240 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 16 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5908249970687

Najważniejsze cechy:

  • Produkt o wszechstronnym zastosowaniu.
  • Zestalenie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną.
  • Ekologiczny, rafinowany olej kokosowy.
  • Masa netto: 240 g.
12,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 3 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5908249970687

Najważniejsze cechy:

  • Produkt o wszechstronnym zastosowaniu.
  • Zestalenie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną.
  • Ekologiczny, rafinowany olej kokosowy.
  • Masa netto: 240 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Olej kokosowy EKOWITAL 240 g BIO

Rafinowany olej kokosowy od EKOWITAL to ekologiczny olej o gładkiej strukturze i neutralnym smaku. Co oznacza, że olej kokosowy jest rafinowany? Proces rafinacji oleju kokosowego polega na oczyszczaniu miąższu kokosa z osadów i obejmuje szereg działań niezbędnych do tego, by produkt cechował się pożądaną trwałością i odpowiednią konsystencją. Dzięki temu olej rafinowany może poszczycić się dłuższą datą ważności i wyższą temperaturą palenia (204˚C) w porównaniu do oleju nierafinowanego (177˚C), co czyni go doskonałym dodatkiem do smażenia i pieczenia, bez przytłaczania potraw niechcianym zapachem kokosa. Z tego względu, stojąc przed wyborem „olej kokosowy do smażenia rafinowany czy nie?”, śmiało doradzamy olej rafinowany. Czy zawsze będzie to dobry wybór? Niekoniecznie! Poznaj różnice między obiema metodami i wybierz produkt, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom.

Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?”, „olej kokosowy rafinowany czy nie?”  – to najczęściej pojawiające się pytania dotyczące oleju kokosowego. Żeby odpowiedzieć na nie poprawnie, musisz wiedzieć, do czego taki olej będzie Ci służył. Jak już wspomnieliśmy, olej rafinowany ma swoje mocne zalety:

  • doskonale nadaje się do smażenia i pieczenia w wyższych temperaturach (do 204˚C);
  • cechuje go wyższa trwałość i może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez długi czas;
  • brak smaku i zapachu czyni go uniwersalnym dodatkiem kulinarnym (również dla osób, które nie przepadają za zapachem kokosa);
  • w procesie oczyszczania oleju usuwane są również substancje niekorzystne pod względem zdrowotnym, np. metale ciężkie.

Niestety olej rafinowany ma również jedną wadę – proces oczyszczania „na gorąco” pozbawia go cennych składników prozdrowotnych. Jeżeli zależy Ci na wszystkich składnikach odżywczych i właściwościach oleju kokosowego, a także jego delikatnym zapachu, sięgnij po ekologiczny olej kokosowy nierafinowany, który produkuje się bez udziału wysokiej temperatury.

Dzięki wysokiej stabilności rafinowany olej kokosowy sprawdzi się do smażenia, grillowania i pieczenia w wysokiej temperaturze (do 204˚C). Ale to nie wszystko! Olej kokosowy cieszy się również sporą popularnością wśród miłośników naturalnej pielęgnacji. Poniżej przedstawiamy kilka możliwych zastosowań produktu:

  • olej do masażu – olej kokosowy to świetny kompan do relaksu! Wykorzystaj go do wykonania odprężającego masażu po ciężkim dniu i ciesz się miękką, idealnie nawilżoną skórą; 
    pielęgnacja włosów – to nie przypadek, że produkty pielęgnacyjne do włosów często zawierają w swoim składzie olej kokosowy. Wnikając we włosy, olej kokosowy chroni je przed uszkodzeniami i nadaje im przyjemny połysk. Jak go użyć? Bardzo prosto! Delikatnie zwilżone włosy pokryj olejem kokosowym, pozostaw na kilka godzin, a następnie zmyj. Uwaga, olej kokosowy najmocniej przysłuży się właścicielom włosów niskoporowatych o domkniętej łusce, czyli przeważnie gładkich, prostych i wolnych od problemów z puszeniem. Aby ułatwić sobie aplikację produktu, pamiętaj, aby wyjąć go wcześniej z lodówki;
  • peeling do ciała – pół szklanki oleju kokosowego podgrzewaj w garnku do całkowitego roztopienia. Do płynnego oleju dodaj 1 szklankę białego cukru i dokładnie połącz oba składniki. Dodaj około 10 kropli ulubionego olejku eterycznego i jeszcze raz wymieszaj. Twój domowy peeling jest gotowy!
  • uniwersalna baza kosmetyczna – olej kokosowy może posłużyć jako baza dla nawilżających kremów i balsamów, sprawdzi się również w demakijażu twarzy;
  • składnik naturalnego dezodorantu i mydła – jeśli masz smykałkę do tworzenia kosmetyków, olej kokosowy zasługuje na Twoją uwagę! Ten składnik może okazać się cennym sojusznikiem w Twojej rzemieślniczej przygodzie, który zadba o odpowiednie odżywienie i nawilżenie delikatnej skóry.

Składniki: olej kokosowy ekologiczny, rafinowany

Rafinowany olej kokosowy EKOWITAL to niepozorny produkt dający mnóstwo możliwości zastosowań – zarówno miłośnikom wypieków i potraw smażonych, jak i fanom domowej pielęgnacji! Dzięki wysokiej temperaturze dymienia olej kokosowy umożliwia smażenie w wyższej temperaturze bez obaw o wydzielanie szkodliwych dla zdrowia substancji. Oddając się kulinarnemu szaleństwu, pamiętaj jednak o tym, że maksymalna temperatura bezpieczna dla rafinowanego oleju kokosowego to 204˚C – postaraj się jej nie przekraczać.
 
Jak się okazuje, kuchnia to niejedyne miejsce w domu, w którym olej kokosowy święci triumfy! Ten wszechstronny produkt z powodzeniem odnajdzie się również w sypialni i łazience. Może posłużyć do wykonania relaksującego masażu lub ręcznie tworzonej świecy, która umili Ci wieczorne popołudnia. Właściwości rafinowanego oleju kokosowego doceniane są również przez entuzjastów domowych kosmetyków, takich jak balsamy, dezodoranty, mydła czy peelingi. Mamy nadzieję, że z powodzeniem i radością wykorzystasz ogrom tkwiących w nim możliwości! A jeśli potrzebujesz małego wsparcia, kilka pomysłów na wykorzystanie produktu znajdziesz w zakładce „sposób użycia”.

Składniki aktywne:

  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
  • Wartość odżywcza:
    3700 kJ / 900 kcal
  • Tłuszcz:
    99.9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    90 g
  • Błonnik:
    0 g
  • Sól:
    0 g
Pojemność:
240 ML
Składniki:
Olej kokosowy
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

Olej kokosowy EKOWITAL 240 g BIO

Rafinowany olej kokosowy od EKOWITAL to ekologiczny olej o gładkiej strukturze i neutralnym smaku. Co oznacza, że olej kokosowy jest rafinowany? Proces rafinacji oleju kokosowego polega na oczyszczaniu miąższu kokosa z osadów i obejmuje szereg działań niezbędnych do tego, by produkt cechował się pożądaną trwałością i odpowiednią konsystencją. Dzięki temu olej rafinowany może poszczycić się dłuższą datą ważności i wyższą temperaturą palenia (204˚C) w porównaniu do oleju nierafinowanego (177˚C), co czyni go doskonałym dodatkiem do smażenia i pieczenia, bez przytłaczania potraw niechcianym zapachem kokosa. Z tego względu, stojąc przed wyborem „olej kokosowy do smażenia rafinowany czy nie?”, śmiało doradzamy olej rafinowany. Czy zawsze będzie to dobry wybór? Niekoniecznie! Poznaj różnice między obiema metodami i wybierz produkt, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom.

Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?”, „olej kokosowy rafinowany czy nie?”  – to najczęściej pojawiające się pytania dotyczące oleju kokosowego. Żeby odpowiedzieć na nie poprawnie, musisz wiedzieć, do czego taki olej będzie Ci służył. Jak już wspomnieliśmy, olej rafinowany ma swoje mocne zalety:

  • doskonale nadaje się do smażenia i pieczenia w wyższych temperaturach (do 204˚C);
  • cechuje go wyższa trwałość i może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez długi czas;
  • brak smaku i zapachu czyni go uniwersalnym dodatkiem kulinarnym (również dla osób, które nie przepadają za zapachem kokosa);
  • w procesie oczyszczania oleju usuwane są również substancje niekorzystne pod względem zdrowotnym, np. metale ciężkie.

Niestety olej rafinowany ma również jedną wadę – proces oczyszczania „na gorąco” pozbawia go cennych składników prozdrowotnych. Jeżeli zależy Ci na wszystkich składnikach odżywczych i właściwościach oleju kokosowego, a także jego delikatnym zapachu, sięgnij po ekologiczny olej kokosowy nierafinowany, który produkuje się bez udziału wysokiej temperatury.

Dzięki wysokiej stabilności rafinowany olej kokosowy sprawdzi się do smażenia, grillowania i pieczenia w wysokiej temperaturze (do 204˚C). Ale to nie wszystko! Olej kokosowy cieszy się również sporą popularnością wśród miłośników naturalnej pielęgnacji. Poniżej przedstawiamy kilka możliwych zastosowań produktu:

  • olej do masażu – olej kokosowy to świetny kompan do relaksu! Wykorzystaj go do wykonania odprężającego masażu po ciężkim dniu i ciesz się miękką, idealnie nawilżoną skórą; 
    pielęgnacja włosów – to nie przypadek, że produkty pielęgnacyjne do włosów często zawierają w swoim składzie olej kokosowy. Wnikając we włosy, olej kokosowy chroni je przed uszkodzeniami i nadaje im przyjemny połysk. Jak go użyć? Bardzo prosto! Delikatnie zwilżone włosy pokryj olejem kokosowym, pozostaw na kilka godzin, a następnie zmyj. Uwaga, olej kokosowy najmocniej przysłuży się właścicielom włosów niskoporowatych o domkniętej łusce, czyli przeważnie gładkich, prostych i wolnych od problemów z puszeniem. Aby ułatwić sobie aplikację produktu, pamiętaj, aby wyjąć go wcześniej z lodówki;
  • peeling do ciała – pół szklanki oleju kokosowego podgrzewaj w garnku do całkowitego roztopienia. Do płynnego oleju dodaj 1 szklankę białego cukru i dokładnie połącz oba składniki. Dodaj około 10 kropli ulubionego olejku eterycznego i jeszcze raz wymieszaj. Twój domowy peeling jest gotowy!
  • uniwersalna baza kosmetyczna – olej kokosowy może posłużyć jako baza dla nawilżających kremów i balsamów, sprawdzi się również w demakijażu twarzy;
  • składnik naturalnego dezodorantu i mydła – jeśli masz smykałkę do tworzenia kosmetyków, olej kokosowy zasługuje na Twoją uwagę! Ten składnik może okazać się cennym sojusznikiem w Twojej rzemieślniczej przygodzie, który zadba o odpowiednie odżywienie i nawilżenie delikatnej skóry.

Składniki: olej kokosowy ekologiczny, rafinowany

Rafinowany olej kokosowy EKOWITAL to niepozorny produkt dający mnóstwo możliwości zastosowań – zarówno miłośnikom wypieków i potraw smażonych, jak i fanom domowej pielęgnacji! Dzięki wysokiej temperaturze dymienia olej kokosowy umożliwia smażenie w wyższej temperaturze bez obaw o wydzielanie szkodliwych dla zdrowia substancji. Oddając się kulinarnemu szaleństwu, pamiętaj jednak o tym, że maksymalna temperatura bezpieczna dla rafinowanego oleju kokosowego to 204˚C – postaraj się jej nie przekraczać.
 
Jak się okazuje, kuchnia to niejedyne miejsce w domu, w którym olej kokosowy święci triumfy! Ten wszechstronny produkt z powodzeniem odnajdzie się również w sypialni i łazience. Może posłużyć do wykonania relaksującego masażu lub ręcznie tworzonej świecy, która umili Ci wieczorne popołudnia. Właściwości rafinowanego oleju kokosowego doceniane są również przez entuzjastów domowych kosmetyków, takich jak balsamy, dezodoranty, mydła czy peelingi. Mamy nadzieję, że z powodzeniem i radością wykorzystasz ogrom tkwiących w nim możliwości! A jeśli potrzebujesz małego wsparcia, kilka pomysłów na wykorzystanie produktu znajdziesz w zakładce „sposób użycia”.

Składniki aktywne:

  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
  • Wartość odżywcza:
    3700 kJ / 900 kcal
  • Tłuszcz:
    99.9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    90 g
  • Błonnik:
    0 g
  • Sól:
    0 g
Pojemność:
240 ML
Składniki:
Olej kokosowy
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...