• Promocja
  • Ostatnie sztuki

Jogurt Matsun Narum - 5g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
4850001331056

Najważniejsze cechy:

  • Dzięki rozszczepieniu białek z mleka na mniejsze łańcuchy, produkt jest przyswajany przez organizm lepiej niż mleko.
  • Jogurt Matsun to ormiański tradycyjny produkt.
31,63 zł 28,46 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 28,46 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 7 punktów.
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
4850001331056

Najważniejsze cechy:

  • Dzięki rozszczepieniu białek z mleka na mniejsze łańcuchy, produkt jest przyswajany przez organizm lepiej niż mleko.
  • Jogurt Matsun to ormiański tradycyjny produkt.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Jogurt Matsun Narum - 5g

Narum Jogurt Matsun to mleczny produkt sfermentowany przez Lactobacterium mazuni „Karine”. W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do rozszczepienia białek z mleka na mniejsze łańcuchy, dlatego produkt jest przyswajany przez organizm lepiej niż mleko. Jogurt Matsun jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw, jak naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje czy pieczywo. Masa netto: 5g

Sposób przygotowania

  1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
  2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
  3. Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
  4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
    1. Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-12 godzin. Po tym czasie wyłożyć słoiki z jogurtem i włożyć do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
    2. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-12 godzin. Po tym czasie włożyć szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Warunki przechowywania

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C. Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi. Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Skład - Narum Jogurt Matsun

Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.
Pojemność:
5g
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Opis

Jogurt Matsun Narum - 5g

Narum Jogurt Matsun to mleczny produkt sfermentowany przez Lactobacterium mazuni „Karine”. W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do rozszczepienia białek z mleka na mniejsze łańcuchy, dlatego produkt jest przyswajany przez organizm lepiej niż mleko. Jogurt Matsun jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw, jak naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje czy pieczywo. Masa netto: 5g

Sposób przygotowania

  1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
  2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
  3. Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
  4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
    1. Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-12 godzin. Po tym czasie wyłożyć słoiki z jogurtem i włożyć do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub
    2. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-12 godzin. Po tym czasie włożyć szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Warunki przechowywania

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C. Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi. Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Skład - Narum Jogurt Matsun

Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.
Pojemność:
5g
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...