Olej z nasion ostropestu Dary Natury 250ml EKO
- Bestseller
Imbir Dary Natury 200g EKO
Najważniejsze cechy:
- Idealny jako przyprawa do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
- Dodaje delikatnego smaku potrawom.
- Można dodawać do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Najważniejsze cechy:
- Idealny jako przyprawa do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
- Dodaje delikatnego smaku potrawom.
- Można dodawać do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Opis
Imbir Dary Natury 200g EKO
Choć zdążył rozgościć się w kuchniach całego świata, w rzeczywistości na nasze stoły przywędrował z Azji. Cenimy go za charakterystyczny pikantno-korzenny smak, który znakomicie rozgrzewa i dodaje potrawom egzotycznego charakteru, lecz na uznanie zasługują także (lub przede wszystkim!) wartość odżywcza imbiru i jego niesamowite właściwości zdrowotne. Nie bez powodu ekologiczny imbir to stały bywalec jesienno-zimowych potraw i napojów! Czy znasz jego wszystkie właściwości? Sprawdź!
O tym, że imbir leczniczy to wierny przyjaciel układu odpornościowego, prawdopodobnie nikomu nie musimy przypominać. Roślina działa przeciwzapalnie, wspierając witalność organizmu. Być może obiło Ci się o uszy, że korzyści imbiru obejmują także działanie przeciwwymiotne. Potwierdzamy – Dary Natury Imbir docenią osoby borykające się z chorobą lokomocyjną i częstymi nudnościami innego pochodzenia. Dodawany do posiłków ekologiczny imbir przysłuży się również układowi pokarmowemu, sercu, stawom i mięśniom, zapewniając Ci sowitą porcję zdrowia prosto z natury!
Imbir mielony BIO to w 100% naturalna przyprawa o wegańskim składzie.
Sposób użycia imbiru
Zastosowania imbiru w kuchni można mnożyć bez końca! Dary Natury – imbir EKO świetnie odnajduje się w towarzystwie miodu i cytryny, z którymi wspólnie udoskonala smak jesiennych herbat. Szczyptę imbiru można także przemycić do jesiennych zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Przyprawa pierwszorzędnie komponuje się z ryżem i makaronami obdarzonymi azjatycką nutą, a także deserami, marynowaną dynią, zdrowymi koktajlami czy kompotem.
Maksymalna porcja przyprawy, której nie należy przekraczać, to 1–2 łyżeczek sproszkowanego imbiru EKO na dobę.
Korzyści zdrowotne imbiru – właściwości
Dary Natury – imbir certyfikowany jest równie charakterny w smaku, jak i w działaniu! Dba o odporność, poskramia stany zapalne i podnosi witalność, co czyni go ważnym wsparciem jesienno-zimowej diety. Choć to świetny początek, korzyści imbiru jest znacznie więcej! Regularnie stosowana przyprawa przysłuży się pracy serca i układu krążenia, wesprze zdrowie układu pokarmowego, usprawni procesy trawienne i uśmierzy nudności. Wśród udowodnionych właściwości tkwiących w imbirze wspomina się także jego wpływ na metabolizm węglowodanów i zdolność do regulowania poziomu cukru we krwi.
Ekologiczny imbir polecany jest również osobom w stanie psychicznego lub fizycznego wyczerpania – w tym sportowcom borykającym się ze zmęczeniem mięśni i bólem stawów.
Ekologiczny imbir – dlaczego jest lepszy? 524 zzs
Kupując imbir EKO, zyskujesz pewność, że przy jego produkcji nie zastosowano sztucznych nawozów, pestycydów, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Czy wiesz, że chcąc uzyskać certyfikat EKO, produkt musi przejść szereg procesów kontrolnych, a jego produkcja musi uwzględniać dobrostan środowiska? Na każdym etapie produkcji stosuje się także szczegółowe wytyczne określone prawem! Można więc śmiało napisać, że ekologiczny imbir jest maksymalnie zdrowy i wartościowy, a sam proces produkcyjny – przyjazny naturze.
Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32
Imbir Dary Natury 200g EKO
Choć zdążył rozgościć się w kuchniach całego świata, w rzeczywistości na nasze stoły przywędrował z Azji. Cenimy go za charakterystyczny pikantno-korzenny smak, który znakomicie rozgrzewa i dodaje potrawom egzotycznego charakteru, lecz na uznanie zasługują także (lub przede wszystkim!) wartość odżywcza imbiru i jego niesamowite właściwości zdrowotne. Nie bez powodu ekologiczny imbir to stały bywalec jesienno-zimowych potraw i napojów! Czy znasz jego wszystkie właściwości? Sprawdź!
O tym, że imbir leczniczy to wierny przyjaciel układu odpornościowego, prawdopodobnie nikomu nie musimy przypominać. Roślina działa przeciwzapalnie, wspierając witalność organizmu. Być może obiło Ci się o uszy, że korzyści imbiru obejmują także działanie przeciwwymiotne. Potwierdzamy – Dary Natury Imbir docenią osoby borykające się z chorobą lokomocyjną i częstymi nudnościami innego pochodzenia. Dodawany do posiłków ekologiczny imbir przysłuży się również układowi pokarmowemu, sercu, stawom i mięśniom, zapewniając Ci sowitą porcję zdrowia prosto z natury!
Imbir mielony BIO to w 100% naturalna przyprawa o wegańskim składzie.
Sposób użycia imbiru
Zastosowania imbiru w kuchni można mnożyć bez końca! Dary Natury – imbir EKO świetnie odnajduje się w towarzystwie miodu i cytryny, z którymi wspólnie udoskonala smak jesiennych herbat. Szczyptę imbiru można także przemycić do jesiennych zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Przyprawa pierwszorzędnie komponuje się z ryżem i makaronami obdarzonymi azjatycką nutą, a także deserami, marynowaną dynią, zdrowymi koktajlami czy kompotem.
Maksymalna porcja przyprawy, której nie należy przekraczać, to 1–2 łyżeczek sproszkowanego imbiru EKO na dobę.
Korzyści zdrowotne imbiru – właściwości
Dary Natury – imbir certyfikowany jest równie charakterny w smaku, jak i w działaniu! Dba o odporność, poskramia stany zapalne i podnosi witalność, co czyni go ważnym wsparciem jesienno-zimowej diety. Choć to świetny początek, korzyści imbiru jest znacznie więcej! Regularnie stosowana przyprawa przysłuży się pracy serca i układu krążenia, wesprze zdrowie układu pokarmowego, usprawni procesy trawienne i uśmierzy nudności. Wśród udowodnionych właściwości tkwiących w imbirze wspomina się także jego wpływ na metabolizm węglowodanów i zdolność do regulowania poziomu cukru we krwi.
Ekologiczny imbir polecany jest również osobom w stanie psychicznego lub fizycznego wyczerpania – w tym sportowcom borykającym się ze zmęczeniem mięśni i bólem stawów.
Ekologiczny imbir – dlaczego jest lepszy? 524 zzs
Kupując imbir EKO, zyskujesz pewność, że przy jego produkcji nie zastosowano sztucznych nawozów, pestycydów, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Czy wiesz, że chcąc uzyskać certyfikat EKO, produkt musi przejść szereg procesów kontrolnych, a jego produkcja musi uwzględniać dobrostan środowiska? Na każdym etapie produkcji stosuje się także szczegółowe wytyczne określone prawem! Można więc śmiało napisać, że ekologiczny imbir jest maksymalnie zdrowy i wartościowy, a sam proces produkcyjny – przyjazny naturze.
Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk
e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32