• Bestseller

Cynamon cejloński laska Dary Natury- EKO - 30g

5 / 5 (opinie: 1)
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 18 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902581618214

Najważniejsze cechy:

  • Doskonale komponuje się z wieloma daniami.
  • Cynamon cejloński laska* 100%
14,44 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 3 punkty.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902581618214

Najważniejsze cechy:

  • Doskonale komponuje się z wieloma daniami.
  • Cynamon cejloński laska* 100%
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Cynamon cejloński laska - EKO - 30g - Dary Natury

Rozgrzewa, pobudza i koi zmysły słodko-korzennym aromatem… skłamalibyśmy jednak, pisząc, że to szczyt jego możliwości! Cynamon cejloński nie bez powodu święci triumfy w kuchniach całego świata – jest jedną z najbardziej aromatycznych przypraw, która świetnie odnajduje się w towarzystwie zarówno szarlotek, pierników czy owsianek, jak i wytrawnych mięs i gulaszy, na grzanym winie czy słynnym pumpkin spice latte kończąc. Czy wiesz, że zalety cynamonu cejlońskiego daleko wykraczają poza doznania smakowe? Już w starożytności wykorzystywano tę przyprawę do celów leczniczych i doceniano jej wpływ na zdrowie! Dziś udowodnione właściwości cynamonu obejmują m.in.: regulację poziomu glukozy, korzystny wpływ na skórę, błony śluzowe i jelita, a także zwiększenie energii i poprawę komfortu trawiennego. Cynamon cejloński EKO to wierny przyjaciel układu oddechowego, który wspiera jego oczyszczanie i prowadzi do szybszego zwalczania infekcji. Przyprawa wspomaga również sprawne funkcjonowanie naszego serca i układu nerwowego.

Jeśli cenisz sobie wysokiej jakości przyprawy pozbawione sztucznych dodatków, zapraszamy do przyjrzenia się propozycjom marki Dary Natury. Cynamon w kuchni jest doskonałym dowodem na to, że drobne przyprawy mogą stanowić ważny składnik diety!

Skład - Cynamon cejloński Dary Natury

cynamon cejloński laska* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

Zalety cynamonu cejlońskiego? Ba, nawet kilka! Lista tkwiących w nim właściwości jest długa i – co ważniejsze – rzetelnie sprawdzona. Czy wiesz, że cynamon wypełniają silne antyoksydanty, które chronią organizm przed stresem oksydacyjnym? To świetna wiadomość, ponieważ antyoksydanty zapobiegają uszkodzeniu naszych komórek i rozwojowi wielu przewlekłych chorób! Dieta bogata w antyoksydanty ma również niebagatelny wpływ na wygląd naszej skóry – zwiększa jej odporność na uszkodzenia i spowalnia jej starzenie.

Cynamon cejloński EKO pomoże Ci również zadbać o właściwy poziom cukru we krwi, zdrowie układu oddechowego i kondycję błon śluzowych. Przyprawa słynie także z korzystnego wpływu na zdrowie jelit i układu pokarmowego – jeśli problemy z trawieniem spędzają Ci sen z powiek, sięgnij po Dary Natury! Cynamon znany jest także ze swojego ożywczego działania na organizm. Za włączenie go do diety podziękują Ci także układ nerwowy, układ sercowo-naczyniowy i nerki.

Co wyróżnia cejloński cynamon EKO?

Cynamon cejloński EKO to produkt w 100% naturalny, wykonany z wewnętrznej kory cynamonowca cejlońskiego, czyli drzewa rosnącego w Indiach i na Sri Lance. Choć na świecie występuje ponad 200 gatunków cynamonu, to właśnie cejloński uważany jest za prawdziwy i jakościowo najlepszy! Czy wiesz, że gatunek ten już na pierwszy rzut oka różni się od często spotykanego w sklepach cynamonu chińskiego? Laska cynamonu chińskiego kasja jest wątła i pusta w środku, a cynamonu cejlońskiego – grubsza i wypełniona licznymi warstwami poskręcanej kory. W przeciwieństwie do cynamonu chińskiego, laski cynamonu cejlońskiego są również bardziej kruche, a tym samym łatwiejsze do zmielenia.

Zastosowania kulinarno-zdrowotne cynamonu

Wartości odżywcze cynamonu i jego liczne właściwości zdrowotne czynią go wartościowym składnikiem codziennej diety. Czy ten cynamon można uznać za cynamon leczniczy? To pozostawiamy już Tobie. My wiemy, że nie tylko urozmaici smak wielu słodkich i wytrawnych potraw oraz napojów, lecz również pomoże Ci zapobiegać licznym chorobom cywilizacyjnym, takim jak otyłość, cukrzyca typu II czy choroby układu krążenia. Ponieważ przyprawa ta pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi, cynamon w kuchni cukrzyków może okazać się szczególnie pożądanym dodatkiem! Warto jednak pamiętać o tym, by nie spożywać go w ilości większej niż 6 g dziennie. Dary Natury – cynamon to wartościowe urozmaicenie jaglanek, naleśników, ciast, kompotu i smoothies, doskonale podkreśli także smak mięs, gotowanej ryby, gulaszu, a nawet… kawy!

Opis

Cynamon cejloński laska - EKO - 30g - Dary Natury

Rozgrzewa, pobudza i koi zmysły słodko-korzennym aromatem… skłamalibyśmy jednak, pisząc, że to szczyt jego możliwości! Cynamon cejloński nie bez powodu święci triumfy w kuchniach całego świata – jest jedną z najbardziej aromatycznych przypraw, która świetnie odnajduje się w towarzystwie zarówno szarlotek, pierników czy owsianek, jak i wytrawnych mięs i gulaszy, na grzanym winie czy słynnym pumpkin spice latte kończąc. Czy wiesz, że zalety cynamonu cejlońskiego daleko wykraczają poza doznania smakowe? Już w starożytności wykorzystywano tę przyprawę do celów leczniczych i doceniano jej wpływ na zdrowie! Dziś udowodnione właściwości cynamonu obejmują m.in.: regulację poziomu glukozy, korzystny wpływ na skórę, błony śluzowe i jelita, a także zwiększenie energii i poprawę komfortu trawiennego. Cynamon cejloński EKO to wierny przyjaciel układu oddechowego, który wspiera jego oczyszczanie i prowadzi do szybszego zwalczania infekcji. Przyprawa wspomaga również sprawne funkcjonowanie naszego serca i układu nerwowego.

Jeśli cenisz sobie wysokiej jakości przyprawy pozbawione sztucznych dodatków, zapraszamy do przyjrzenia się propozycjom marki Dary Natury. Cynamon w kuchni jest doskonałym dowodem na to, że drobne przyprawy mogą stanowić ważny składnik diety!

Skład - Cynamon cejloński Dary Natury

cynamon cejloński laska* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

Zalety cynamonu cejlońskiego? Ba, nawet kilka! Lista tkwiących w nim właściwości jest długa i – co ważniejsze – rzetelnie sprawdzona. Czy wiesz, że cynamon wypełniają silne antyoksydanty, które chronią organizm przed stresem oksydacyjnym? To świetna wiadomość, ponieważ antyoksydanty zapobiegają uszkodzeniu naszych komórek i rozwojowi wielu przewlekłych chorób! Dieta bogata w antyoksydanty ma również niebagatelny wpływ na wygląd naszej skóry – zwiększa jej odporność na uszkodzenia i spowalnia jej starzenie.

Cynamon cejloński EKO pomoże Ci również zadbać o właściwy poziom cukru we krwi, zdrowie układu oddechowego i kondycję błon śluzowych. Przyprawa słynie także z korzystnego wpływu na zdrowie jelit i układu pokarmowego – jeśli problemy z trawieniem spędzają Ci sen z powiek, sięgnij po Dary Natury! Cynamon znany jest także ze swojego ożywczego działania na organizm. Za włączenie go do diety podziękują Ci także układ nerwowy, układ sercowo-naczyniowy i nerki.

Co wyróżnia cejloński cynamon EKO?

Cynamon cejloński EKO to produkt w 100% naturalny, wykonany z wewnętrznej kory cynamonowca cejlońskiego, czyli drzewa rosnącego w Indiach i na Sri Lance. Choć na świecie występuje ponad 200 gatunków cynamonu, to właśnie cejloński uważany jest za prawdziwy i jakościowo najlepszy! Czy wiesz, że gatunek ten już na pierwszy rzut oka różni się od często spotykanego w sklepach cynamonu chińskiego? Laska cynamonu chińskiego kasja jest wątła i pusta w środku, a cynamonu cejlońskiego – grubsza i wypełniona licznymi warstwami poskręcanej kory. W przeciwieństwie do cynamonu chińskiego, laski cynamonu cejlońskiego są również bardziej kruche, a tym samym łatwiejsze do zmielenia.

Zastosowania kulinarno-zdrowotne cynamonu

Wartości odżywcze cynamonu i jego liczne właściwości zdrowotne czynią go wartościowym składnikiem codziennej diety. Czy ten cynamon można uznać za cynamon leczniczy? To pozostawiamy już Tobie. My wiemy, że nie tylko urozmaici smak wielu słodkich i wytrawnych potraw oraz napojów, lecz również pomoże Ci zapobiegać licznym chorobom cywilizacyjnym, takim jak otyłość, cukrzyca typu II czy choroby układu krążenia. Ponieważ przyprawa ta pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi, cynamon w kuchni cukrzyków może okazać się szczególnie pożądanym dodatkiem! Warto jednak pamiętać o tym, by nie spożywać go w ilości większej niż 6 g dziennie. Dary Natury – cynamon to wartościowe urozmaicenie jaglanek, naleśników, ciast, kompotu i smoothies, doskonale podkreśli także smak mięs, gotowanej ryby, gulaszu, a nawet… kawy!

Opinie

5.0 / 5

Liczba recenzji 1

Opinie

1

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...