Sok z czerwonych winogron BIOFOOD 300ml BIO

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5907752683534

Najważniejsze cechy:

  • Produkt pasteryzowany.
  • Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
  • Występujący osad tworzą naturalne składniki.
8,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5907752683534

Najważniejsze cechy:

  • Produkt pasteryzowany.
  • Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
  • Występujący osad tworzą naturalne składniki.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Sok z czerwonych winogron BIOFOOD 300ml BIO

Choć winogrona od wieków cenione są za wyjątkowe walory smakowe, ich upojnie słodki smak z intrygującą taninową nutką to zaledwie jeden z wielu powodów, dla których warto zaprosić je do swojej kuchni. Doskonale wie o tym marka BIOFOOD, która wypuściła w świat ekologiczny sok z czerwonych winogron. Ach, ale jaki! W 100% naturalny, wolny od zbędnych substancji i zamknięty w szklanej butelce. Nie znajdziesz w nim konserwantów, wzmacniaczy smaku ani sztucznych barwników, a gdyby zalet wciąż było Ci mało, to spieszymy donieść, że sok winogronowy BIOFOOD został pozyskany nie z koncentratu, lecz poprzez bezpośrednie tłoczenie ze świeżych włoskich winogron. Soki NFC (ang. Not From Concentrate), do których zalicza się sok z winogron czerwonych BIOFOOD, nie mogą być rozcieńczane, słodzone ani konserwowane za pomocą sztucznych substancji. Produkt zawdzięcza swoją słodycz naturalnie występującym w owocach cukrom, a jego mętność jest pożądanym wynikiem tłoczenia. Właśnie tak – mętne soki uważane są za bardziej wartościowe od soków klarownych ze względu na wyższą zawartość cennych składników odżywczych! Sok z czerwonych winogron słynie ze sporej zawartości flawonoidów i polifenoli, a zawarte w owocach winogron pestki szczycą się właściwościami antyoksydacyjnymi i stanowią potężną broń w walce z wolnymi rodnikami.
Sok z winogron czerwonych to natura w najczystszej i najzdrowszej postaci zamknięta w 300 ml, szklanej butelce – z troski o Twoje zdrowie i o naszą planetę.

Składniki

Sok z czerwonych winogron ekologicznych, tłoczony, nie z koncentratu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sok z czerwonych winogron – właściwości

Właściwości winogron doceniał już Hipokrates – jeden z prekursorów współczesnej medycyny, który zalecał ich spożywanie przy zaburzeniach pracy układu pokarmowego. W latach 90. XX wieku owoce te znalazły się pod lupą naukowca Serge Renauda, który doszukiwał się zbieżności w tym, że Francuzi słynący z częstej i regularnej konsumpcji wina gronowego do posiłków rzadziej zmagają się z chorobami serca. Co o winogronach wiemy dziś i komu polecamy picie soku z winogron czerwonych? Działanie i właściwości soku winogronowego w przystępnym skrócie opisaliśmy poniżej!

Jakie właściwości ma sok z czerwonych winogron?

Sok z czerwonych winogron doceniamy za sporą zawartość polifenoli i flawonoidów, czyli związków zwalczających wolne rodniki. Na szczególną uwagę zasługuje zawarty w winogronach resweratrol, czyli silny antyoksydant, którego zadaniem jest ochrona owoców przed działaniem promieni słonecznych. Za potężne źródło wspomnianych antyoksydantów uznaje się wyciąg z pestek winogron, który chroni DNA, białka i lipidy przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Sok z czerwonych winogron dostarczy Ci również minerałów, takich jak magnez i potas, które zaangażowane są w pracę mięśni.

Czy sok z czerwonych winogron jest zdrowy?

Jak najbardziej! Wysoka zawartość związków polifenolowych tkwiących w pestkach winogron czyni ten owoc idealnym kandydatem na zdrowy i wartościowy sok o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Warto jednak pamiętać, że sok sokowi nierówny i przed zakupem zwrócić uwagę na parę niuansów. 

Tłoczony sok winogronowy BIOFOOD to sok NFC, czyli taki, który otrzymywany jest bezpośrednio z wyciśniętych owoców, a nie z koncentratu. Zawiera on fragmenty miąższu, którego obecność podnosi ilość znajdującego się w soku błonnika korzystnie wpływającego na procesy trawienia. W przeciwieństwie do soku z koncentratu, sok NFC produkuje się z pominięciem obróbki enzymatycznej i filtracji, a sam proces jego produkcji przypomina metody domowe. Kupując sok NFC, zyskujesz również pewność, że nie jest on klarowany żelatyną. Istotną kwestią jest także mętność soku – wbrew pozorom nie zasługuje ona na podejrzliwe spojrzenia! Obecność miąższu lub miazgi owocowej zwiększa bowiem zawartość pożądanych składników odżywczych, witamin i błonnika.

Sok z czerwonych winogron – cena produktu BIOFOOD idzie ramię w ramię z wysoką jakością!

Składniki aktywne:

  • Wartość energetyczna w 100g produktu:
    315 kJ / 75 kcal
  • Tłuszcz:
    0,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,05 g
  • Węglowodany:
    18 g
  • w tym cukry:
    16,4 g
  • Białko:
    0,15 g
  • Sól:
    0 g
  • Błonnik:
    1 g
Pojemność:
300 ML
Składniki:
Winogrona
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta wegańska Dieta wegetariańska Bez glutenu
Postać:
Sok
Certyfikat:
Ekologiczny
Opis

Sok z czerwonych winogron BIOFOOD 300ml BIO

Choć winogrona od wieków cenione są za wyjątkowe walory smakowe, ich upojnie słodki smak z intrygującą taninową nutką to zaledwie jeden z wielu powodów, dla których warto zaprosić je do swojej kuchni. Doskonale wie o tym marka BIOFOOD, która wypuściła w świat ekologiczny sok z czerwonych winogron. Ach, ale jaki! W 100% naturalny, wolny od zbędnych substancji i zamknięty w szklanej butelce. Nie znajdziesz w nim konserwantów, wzmacniaczy smaku ani sztucznych barwników, a gdyby zalet wciąż było Ci mało, to spieszymy donieść, że sok winogronowy BIOFOOD został pozyskany nie z koncentratu, lecz poprzez bezpośrednie tłoczenie ze świeżych włoskich winogron. Soki NFC (ang. Not From Concentrate), do których zalicza się sok z winogron czerwonych BIOFOOD, nie mogą być rozcieńczane, słodzone ani konserwowane za pomocą sztucznych substancji. Produkt zawdzięcza swoją słodycz naturalnie występującym w owocach cukrom, a jego mętność jest pożądanym wynikiem tłoczenia. Właśnie tak – mętne soki uważane są za bardziej wartościowe od soków klarownych ze względu na wyższą zawartość cennych składników odżywczych! Sok z czerwonych winogron słynie ze sporej zawartości flawonoidów i polifenoli, a zawarte w owocach winogron pestki szczycą się właściwościami antyoksydacyjnymi i stanowią potężną broń w walce z wolnymi rodnikami.
Sok z winogron czerwonych to natura w najczystszej i najzdrowszej postaci zamknięta w 300 ml, szklanej butelce – z troski o Twoje zdrowie i o naszą planetę.

Składniki

Sok z czerwonych winogron ekologicznych, tłoczony, nie z koncentratu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sok z czerwonych winogron – właściwości

Właściwości winogron doceniał już Hipokrates – jeden z prekursorów współczesnej medycyny, który zalecał ich spożywanie przy zaburzeniach pracy układu pokarmowego. W latach 90. XX wieku owoce te znalazły się pod lupą naukowca Serge Renauda, który doszukiwał się zbieżności w tym, że Francuzi słynący z częstej i regularnej konsumpcji wina gronowego do posiłków rzadziej zmagają się z chorobami serca. Co o winogronach wiemy dziś i komu polecamy picie soku z winogron czerwonych? Działanie i właściwości soku winogronowego w przystępnym skrócie opisaliśmy poniżej!

Jakie właściwości ma sok z czerwonych winogron?

Sok z czerwonych winogron doceniamy za sporą zawartość polifenoli i flawonoidów, czyli związków zwalczających wolne rodniki. Na szczególną uwagę zasługuje zawarty w winogronach resweratrol, czyli silny antyoksydant, którego zadaniem jest ochrona owoców przed działaniem promieni słonecznych. Za potężne źródło wspomnianych antyoksydantów uznaje się wyciąg z pestek winogron, który chroni DNA, białka i lipidy przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Sok z czerwonych winogron dostarczy Ci również minerałów, takich jak magnez i potas, które zaangażowane są w pracę mięśni.

Czy sok z czerwonych winogron jest zdrowy?

Jak najbardziej! Wysoka zawartość związków polifenolowych tkwiących w pestkach winogron czyni ten owoc idealnym kandydatem na zdrowy i wartościowy sok o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Warto jednak pamiętać, że sok sokowi nierówny i przed zakupem zwrócić uwagę na parę niuansów. 

Tłoczony sok winogronowy BIOFOOD to sok NFC, czyli taki, który otrzymywany jest bezpośrednio z wyciśniętych owoców, a nie z koncentratu. Zawiera on fragmenty miąższu, którego obecność podnosi ilość znajdującego się w soku błonnika korzystnie wpływającego na procesy trawienia. W przeciwieństwie do soku z koncentratu, sok NFC produkuje się z pominięciem obróbki enzymatycznej i filtracji, a sam proces jego produkcji przypomina metody domowe. Kupując sok NFC, zyskujesz również pewność, że nie jest on klarowany żelatyną. Istotną kwestią jest także mętność soku – wbrew pozorom nie zasługuje ona na podejrzliwe spojrzenia! Obecność miąższu lub miazgi owocowej zwiększa bowiem zawartość pożądanych składników odżywczych, witamin i błonnika.

Sok z czerwonych winogron – cena produktu BIOFOOD idzie ramię w ramię z wysoką jakością!

Składniki aktywne:

  • Wartość energetyczna w 100g produktu:
    315 kJ / 75 kcal
  • Tłuszcz:
    0,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,05 g
  • Węglowodany:
    18 g
  • w tym cukry:
    16,4 g
  • Białko:
    0,15 g
  • Sól:
    0 g
  • Błonnik:
    1 g
Pojemność:
300 ML
Składniki:
Winogrona
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta wegańska Dieta wegetariańska Bez glutenu
Postać:
Sok
Certyfikat:
Ekologiczny

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...