Pierzga Pasieki Sadowskich - 200g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
Pierzga Pasieki Sadowskich - 100g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 15 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Zawiera witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP.
- Zawiera: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę i mangan.
- Ma działanie wzmacniające i regenerujące.
56,99 zł
Najważniejsze cechy:
- Zawiera witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP.
- Zawiera: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę i mangan.
- Ma działanie wzmacniające i regenerujące.
Inne warianty tego produktu
Opis
Pierzga Pasieki Sadowskich - 100g
Pierzga Pasieki Sadowskich jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego i jego właściwościom przeciwutleniającym, pierzgę można przechowywać przez długi czas bez strat jakościowych.Kraj pochodzenia i producent
Polska. Pasieki Sadowskich.Zawartość netto
100G. Zobacz także inne produkty producenta Pasieki rodziny Sadowskich
Stosowanie pierzgi:
- Pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem.
- Zwykła profilaktyczna dawka pierzgi wynosi 10-20 g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej.
- Kurację należy zacząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.
Skład
W nektarze kwiatowym znajdują się naturalnie występujące cukry. Wśród licznych węglowodanów, które znajdują się w miodzie, przeważają cukry proste, czyli glukoza i fruktoza, odpowiadające za słodki smak miodu oraz jego właściwości odżywcze.Wartości odżywcze
Zależne od partii.Właściwości pierzgi:
- w składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy. - oddziaływanie lecznicze pierzgi, wykorzystuje się w takich schorzeniach jak: przewlekłe zapalenie wątroby, przewlekłe zapalenie migdałków, schorzenia kardiologiczne, niedokrwistość z niedoboru żelaza, schorzenia jelit i żołądka, prostata, anemia, reumatyzm - ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałówOstrzeżenia i informacje alergenne
Pierzga może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować kilku granulek i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).
Pojemność:
100 G
Składniki:
Potas
Magnez
Żelazo
Witamina A
Witamina C
Selen
Witamina B1
Cechy dodatkowe:
Dla wegetarian
Opis
Pierzga Pasieki Sadowskich - 100g
Pierzga Pasieki Sadowskich jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego i jego właściwościom przeciwutleniającym, pierzgę można przechowywać przez długi czas bez strat jakościowych.Kraj pochodzenia i producent
Polska. Pasieki Sadowskich.Zawartość netto
100G. Zobacz także inne produkty producenta Pasieki rodziny Sadowskich
sposób użycia
Stosowanie pierzgi:
- Pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem.
- Zwykła profilaktyczna dawka pierzgi wynosi 10-20 g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej.
- Kurację należy zacząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.
Składniki
Skład
W nektarze kwiatowym znajdują się naturalnie występujące cukry. Wśród licznych węglowodanów, które znajdują się w miodzie, przeważają cukry proste, czyli glukoza i fruktoza, odpowiadające za słodki smak miodu oraz jego właściwości odżywcze.Wartości odżywcze
Zależne od partii.
Właściwości
Właściwości pierzgi:
- w składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy. - oddziaływanie lecznicze pierzgi, wykorzystuje się w takich schorzeniach jak: przewlekłe zapalenie wątroby, przewlekłe zapalenie migdałków, schorzenia kardiologiczne, niedokrwistość z niedoboru żelaza, schorzenia jelit i żołądka, prostata, anemia, reumatyzm - ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałów
Alergeny
Ostrzeżenia i informacje alergenne
Pierzga może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować kilku granulek i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).
Cechy produktu
Pojemność:
100 G
Składniki:
Potas
Magnez
Żelazo
Witamina A
Witamina C
Selen
Witamina B1
Cechy dodatkowe:
Dla wegetarian
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.